BAKANLIĞINDA SON HAFTA GİBİ

BAKANLIĞINDA SON HAFTA GİBİ

Mayıs 2009´dan bu yana Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığını başarılı bir şekilde sürdüren Taner Yıldız´ın görevi Seçim Hükümeti dolayısıyla hafta sonu bitecek gibi?

 AK Parti kulislerinde ?üç dönemlikler?in yeniden vekil olmaması nedeniyle Seçim Hükümeti´ne alınmayacağı konuşuluyor.Yıldız´ın bakan olmaması halinde Bakanlık Müsteşarı Kayserili Metin Kilci´nin ?bağımsızlar kontenjanından? bu göreve getirilme ihtimali bulunuyor?
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan ?Geçici Seçim Hükümeti?ni kurma görevini aldı. Anayasa´ya göre 5 gün içerisinde kurulması gereken hükümette 11 AK Partili,6 CHP´li, 3´er MHP ve HDP´li ile bağımsız bakan olacak.
CHP ve MHP genel başkanlarının seçim hükümetinde görev almayacaklarını daha önce deklare etmeleri nedeniyle Cuma günü resmen göreve başlaması beklenen Seçim hükümetinde Başbakan dahil 11 AK partili,mevcut üç bağımsız bakanla birlikte 12 bağımsız ve 3 HDP´li ismin yer alması bekleniyor?
Bu arada AK Parti kulislerinde üç dönem yasağına takılan mevcut bakanların Seçim Hükümeti ´nde yer almayacağı ileri sürülüyor. Bu durumda aralarında Enerji Bakanı Taner Yıldız´ın da bulunduğu 8 bakanın yeniden milletvekili olmamaları nedeniyle seçim hükümetinde yer alma ihtimallerinin bulunmadığı söyleniyor. Anayasaya göre bu bakanlar başbakan ve Cumhurbaşkanının istemesi halinde AK Parti kontenjanından ?dışarıdan bakan gibi? mevcut görevlerini sürdürebilirler.
Mayıs 2009´dan bu yana, Enerji Bakanlığını başarılı bir şekilde sürdüren Taner Yıldız´ın bu görevinin hafta sonu Seçim Hükümetinin atanması ile birlikte Cuma günü sona ermesi bekleniyor.Yıldız´ın yerine Bakanlık müsteşarı Kayserili Metin Kilci ´nin ?bağımsızlar kontenjanından? bakan olma ihtimalinin yüksek olduğu da kulislerde konuşuluyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı