BAKİ ERSOY, İLÇELERİN PROBLEMLERİNİ SIRALADI

BAKİ ERSOY, İLÇELERİN PROBLEMLERİNİ SIRALADI

ÇİFTÇİNİN SESİNİ MECLİSE TAŞIDI

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz hakkı alarak; Kayseri İlçelerinin problemlerini tek tek dile getirdi.

Konuşmasında özellikle de Akkışla, Bünyan, Tomarza, Pınarbaşı, Sarız, Develi, Özvatan, Felahiye, Yeşilhisar, Yahyalı ilçelerinin tarımsal problemine değinen Ersoy, Çin’den ithal edilen kabak çekirdeğini eleştirerek; “Bakın, Tomarza ilçemiz Türkiye’deki en kaliteli kabak çekirdeğinin üretildiği ilçedir. Oysa biz ne yapıyoruz? Çin’den ithal kabak çekirdeği getirtiyoruz. Oysaki Tomarzalı çiftçilerimize destek versek, ilçede çerezlik kabak çekirdeği eleme ve paketleme tesisi kursak, hem ithalattan kurtulacağız hem de çiftçilerimiz ürünlerini değerinde piyasaya sürebilecekler. Böylece Kayserili çiftçimiz kazanacak, Türkiye kazanacaktır. “ dedi.

Akkışla ilçesinin koyunu ile meşhur bir ilçe olduğunu söyleyen Ersoy; “ Akkışla ilçemiz Orta Anadolu’nun en çok süt üreten ilçelerinden bir tanesi olmasına rağmen maalesef bir üretim tesisi yoktur.” Diyerek bölgeye et ve süt kombinası kurulmasını talep etti.

Tarımla ilgili bir diğer problemin ise sulama olduğunu belirterek; Bahçelik, Yamula, Gümüşören Barajlarının sulama kanalları projeleri ve Develi 2'nci Merhale Sulama Projesi ödenek yetersizliği gerekçesiyle hala tamamlanamadığını, Pınarbaşı, Bünyan, Sarıoğlan, Tomarza, Develi ve Ağırnas'taki çiftçilerin bu projelerin bir an önce bitmesini ümit etmekte olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra sağlık sektöründeki eksiklere de değinerek, konuşmasında ilçelerdeki uzman doktor ve ambulans eksikliklerine değinerek sağlık alanındaki görevlendirmelerden kaynaklı mağduriyetlerin altını çizdi.

Son olarak; yaşanan depremlerden sonra daha hassas davranmamız gerektiğini vurgulayarak; “Bünyan ilçemizdeki hükümet konağı olarak kullanılan binanın fiziksel yapısının kullanıma elverişli olmadığının altını çizmek isterim. Bu binanın “oturulamaz” raporu olmasına rağmen hala resmi bir kurum olarak kullanılması ve günde yüzlerce insanın burayı ziyaret etmesi oldukça düşündürücüdür. Gerekli tedbirlerin alınması vatandaşlarımızın içini rahatlatacaktır” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı