BALIKÇILAR MİSİNA YASAĞINA AÇLIK GREVİYLE CEVAP VERDİ

BALIKÇILAR MİSİNA YASAĞINA AÇLIK GREVİYLE CEVAP VERDİ

Kayseri’de Yamula Su Ürünleri Kooperatifi’ne bağlı bir grup balıkçı, barajlarda misina kullanımının yasaklanmasına ilişkin açlık grevine başladı.

Barajlarda misina kullanımını yasaklayan yasayla ilgili eyleme başlayan ve üç gündür Cumhuriyet Meydanı’nda açlık grevi yaptığını belirten balıkçı Mustafa Aslan, “Netice alıncaya kadar açlık grevim devam edecek. Ölmem gerekiyorsa yine devam edeceğim. Arkadaşlarımın hepsi mağdur ve bana destek veriyorlar. Biz üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Kooperatifin devlete hiçbir borcu yok. Elimizden geldiği kadar yasaya uymak için mücadele ediyoruz ama Tarım İl Müdürlüğü bize biraz yardımcı olsun. İlk mağdurluğumuz barınaklar. Barınaklarımızı yıkmak için mücadele veriyorlar. Alabalık çiftliklerine 5-10 bin metrekare alanda yer istimlak ederken bize 20 metrekare yeri çok görüyorlar. Tarım İl Müdürlüğü’nün bizden istediği ağları alabilmemiz için sermaye biriktirmemiz lazım. Bunun için bize biraz zaman versinler. Elimizdeki ağların parasını ödeyemedik ki yeni alacağımız ağların parasını ödeyelim.” diye konuştu.
Yamula Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Çavuş ise, misina ağıyla ilgili girdikleri ihaleyi kazandıklarını fakat yeni ağlara geçmek için Tarım İl Müdürlüğü’nden zaman istediklerini söyledi. Çavuş, “Tarım İl Müdürlüğünün tarafından bize getirilen yasakları kabul ettik. Fakat bizim ip ağa dönmemiz için belirli bir külfiyet gerekiyor. Geçen yıldan kalma ağlarımız var elimizde. Bunu kullanalım bize iki üç ay gibi bir süre verilsin. Zamanla ip ağa dönelim. Yasağa uymayalım demiyoruz yasakları çiğneyelim de demiyoruz. Ama bize izin verilmiyor. Kayseri'de Bahçecik barajı var, Yamula barajı var buralarda halen misina kullanılıyor. Tarım İl Müdürlüğü tarafından gidilip de oralar denetlenmiyor. Gidip kanıtlayabiliriz de yasaklara uyulmuyor, sadece bizim burada yasak. Biz kooperatif olduğumuz için mi yasak. Diğer barajların hepsi şahıslara verildi. Bizim devlet büyüklerimizden istediğimiz bize zaman versinler. Eylemimize de sonuna kadar devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Greve katılan balıkçı Nedim Dülger de barajlarda çalışan 170 balıkçı ile birlikte ailelerinin de mağdur olduğunu, bir misina yasağı yüzünden yaklaşık 700 insanın mağduriyetine göz yumulmasını anlayamadıklarını söyledi. Dülger, “Avcı ekmeğinin peşinde. Bu kadar insan hırsızlık mı yapsın. İç sularda yapılacak tek iş var o da misina ağı kullanılması. Daha önce kullandığımız ağları ne yapacağız. Bizim isteğimizin ilki önce zaman tanınsın, ikincisi de barınacak yer gösterilsin.” ifadelerini kullandı.


yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”