BANU AVAR KAYSERİ`DE `MİLLİ İRADE` KONFERANSI VERDİ

BANU AVAR KAYSERİ`DE `MİLLİ İRADE` KONFERANSI VERDİ

Gazeteci, yazar ve program yapımcısı Baru Avar, Türk Ocakları`nın davetlisi olarak geldiği Kayseri`de, `Milli İrade` konferansı verdi.

İl Kültür Müdürlüğü`nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Türk Ocakları`nın tüzüğü gereği siyasetle ilgisi olmaması ile birlikte tüzüğün 2.ci maddesinde de belirtildiği üzere milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının genişletilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi şeklinde ifade edilen Türk milli ülküsü doğrultusunda partiler üstü faaliyetler gerçekleştirir. Bu ülküye ters gidişi de kendine göre değerlendirir" diye konuştu.
Gazeteci, yazar ve program yapımcısı Banu Avar ise, yaptığı konuşmasında, "Ben niye dolaşıyorum? Diyorlar ki `bu kadın niye?` dolaşıyor. Peki bu kadın her hangi bir parti üyesi mi, seçime mi hazırlanıyor hayır. Seçime hazırlanabilir miydim evet . Birinci sırada bütün partiler AKP dahil, MHP, CHP, Saadet Partisi gibi partilerden teklifler aldım geçen seçimler de aldım. Birinci sırada milletvekili olarak meclise girebileceğim de kesindi. Bunu tercih etmiyorum. Öncelikle burada anlaşalım. Benim elim de bu anahtar var istediğim an o meclise girebilirim ama bunu reddediyorum. Bunu herkes bilsin bu konuda bana çok soru geliyor. Ben milletime yakın bir gazeteci olarak çalışacağım teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Avar, "Ben istiyorum ona hazırlık yapıyorum kendimi öne atıyorum falan değil. Ben bu şekilde kalacağım sizin yanınız da beraber bir şekilde gideceğiz. Herhangi bir partiye bağımlı olmadan ama biliyorum ki bütün partilerin altında millet var. Hepimiz bütün partililer gibi oy veriyoruz. Biz milletiz millet gibi hareket edeceğiz. Bunu yapabilmek için bir çok büyüğümüz ve küçüğümüzle çalışıyoruz. Bunu yapabilmek içinde bir milli iradenin ki bunu çok güzel anlatır Cihat hoca. Sen bir şey istiyorsun o bir şeyi eline aldığın zaman egemenliği eline alıyorsun. Şu anda egemenlik elimizde mi hayır o halde o egemenliğe nasıl kavuşacağız millet olarak bu nokta da kafa çalıştırmak, başımıza gelecek bir bela durumun da anında harekete geçebilmek ve bir anlamda sivil savunma yapabilmek bütün amaç bu. Bunun dışın da herhangi bir iftira peşinde değiliz. Herhangi bir şey olmak istemiyoruz. Bir şeyler yapmak istiyoruz milletimiz için. Bunu anlatmak istiyorum" dedi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı