KAYSERİ ORDUMUZUN SURİYE HAREKATINA TOPYEKÜN DESTEK VERİYOR

KAYSERİ ORDUMUZUN SURİYE HAREKATINA TOPYEKÜN DESTEK VERİYOR

?BARIŞ PINARI´NA DESTEK

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat´ın doğusundaki teröristlere ait hedeflere yönelik Barış Pınarı Harekatı başladı. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri´den de harekata destek mesajları yayınlandı.

Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Şeker Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talaslı muhtarlar, Hacılar ilçe protokolü, Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı Ahmet Taş, Şehit Aileleri Derneği,  Türkiye´nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı´na destek verdi. Vatandaşlar ve öğrencilerde camilerde Fetih Suresi´ni okudular.

 

BARIŞ PINARI HAREKÂTINA ?FETİH SURELİ´ DESTEK

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türkiye´nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekâtına destek vermek için Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dua programı düzenlendi. Programa katılan Vali Şehmus Günaydın, ?Bir araya geldikçe, birbirimize dayandıkça, güç verdikçe bu millete bu ülkeye bu bayrağa yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek güçteyiz? dedi.

Programa Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, MHP İl Başkanı Serkan Tok Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan ve şehit yakınları katıldı.

Fetih Suresinin okunduğu program sonrasında açıklamalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, ?Kahraman ordumuz için Fetih Suresi ve yanlarında olduğumuzu göstermek için dualarımızla burada beraber olduk. Ecdadımız bundan bin yıl önce nasıl ki tüm dünyaya barışı götürdüyse bugün de yine ayrı şekilde Suriye sınırlarında önce insana değer sonra da barış harekâtımızın asıl amacını belirterek oraya girdiler. Allaha hamd olsun ki millet olarak geçmişimizden ne yaptığımız ne yapacağımız bellidir. Bizim hiçbir zaman kimsenin toprağında gözümüz olmadı. Bugün de hamd olsun biz oraya insanlığı götürmeye, barışı götürmeye insanların bu zor durumdan kurtulması için inşallah girdik, oradan da Allahın izniyle zaferle çıkacağız. Sefer bizden zafer Allahtan diyoruz. Biz dualarımızla millet olarak ordumuzun polisimizin yanındayız? ifadelerini kullandı.

?Bir araya geldikçe, birbirimize dayandıkça, güç verdikçe bu millete bu ülkeye bu bayrağa yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek güçteyiz?  diyen Vali Şehmus Günaydın ise şunları kaydetti. ?Hepinizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan ifade ettiği ülkemize ve milletimize yönelik her türlü tehdidi inşallah bertaraf edeceğiz. Bu kararlılık doğrultusunda da bölgede oluşturulan veya oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için bölgeye huzur ve barış götürmek için kahraman ordumuz bildiğiniz gibi Barış Pınarı Harekâtını başlattı. Bizler bu harekâtla bölgede yarışan herkese huzur ve güven götürmek için uğraşacağız. Bizim kahraman ordumuz sahada bizler de burada manevi desteğimizle inşallah bu milletin zaferini hep birlikte göreceğiz. Biz millet olarak hep ifade ediyoruz. Bir araya geldikçe, birbirimize dayandıkça, güç verdikçe bu millete bu ülkeye bu bayrağa yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek güçteyiz. Çünkü ecdadımız tarih boyunca bunun birçok örneğini ortaya koymuştur. Sakarya´da, Dumlupınar´da, Çanakkale´de, Malazgirt´te ecdadımızın yazdığı şanlı destanları hep beraber biliyoruz. Bizler de bu ecdadımızdan aldığımız güçle ilhamla millet olarak önümüze çıkacak her türlü tehdidi yok edecek kudrete sahibiz. Allah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin, güç ve kuvvet versin. Askerimizin, polisimizin ayağına taş değmesin. ?

Programda Vali Şehmus Günaydın şehit ve gazi yakınlarına lokum ikram etti.

 

GÜLSOY: ORDUMUZUN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye´de Fırat´ın doğusuna yönelik,  başlattığı ?Barış Pınarı Harekatı´nı sonuna kadar desteklediklerini açıkladı. Gülsoy, ?Kahraman Ordumuzun Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı´nda olduğu gibi  bu terörle mücadelesinden de muzaffer olarak çıkacağına inancımız tamdır.  Gün, hiçbir siyasi hesap yapmadan millet olarak kahraman ordumuzun sonuna kadar arkasında durma günüdür´ dedi.

Kayseri Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nden aldığı yetki ve Başkomutanı´ndan aldığı talimatla,   Suriye´de Fırat´ın doğusuna yönelik başlattığı ?Barış Pınarı Harekatı´na her manada desteklerinin tam olduğunu belirtti. Gülsoy,  ?Her vesile ile Suriye´nin toprak bütünlüğüne vurgu yapan devletimizin ve hükümetimizin, bu temel prensipten hareketle, sınırımızın yaklaşık 450 Km´lik kısmında oluşturulmak istenen ?terör yapılanmasına ve devletine´ asla izin vermeyeceğimizi tüm dünyaya bir daha gösterdik? şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKSİMİTCİ´DEN BARIŞ  PINARI HAREKATI´NA DESTEK

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yazılı bir açıklama yaparak, Barış Pınarı Harekatı´na tam destek verdiklerini söyledi.

Başkan Büyüksimitci açıklamasında şunları söyledi; ?Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Fırat´ın doğusunda yuvalanmış terör örgütlerini temizleyerek güvenli bölge oluşturmak amacıyla karadan ve havadan Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Bu harekat ülkemiz ve milletimize karşı oynanan oyunların bozulması, bölgemizde barış, huzur ve güvenin sağlanarak istikrara kavuşturulması adına büyük önem taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin güney sınırımızı tehdit eden terör örgütüne karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı´naiş dünyası olarak tam destek veriyoruz. Devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

Allah bu operasyonda görev alan şanlı ordumuza mensup tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımızla Mehmetçiklerimizin yanındayız?

 

NURSAÇAN: TARİHİMİZ  ZAFERLERLE DOLUDUR

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Barış Pınarı Harekatı´nda Türk Silahlı Kuvvetleri´ne başarılar dileyerek ?Tarihimiz zaferlerle doludur. Allah ordumuzun ve Mehmetçiğimizin yanındadır´ dedi.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Barış Pınarı Harekatı için şunları söyledi:

?Türk Silahlı Kuvvetlerimizce, ülkemizin güneyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla ?Barış Pınarı Harekâtı? başlatılmıştır. Türk milleti, üzerinde sinsice oynanan oyunların farkındadır. Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir. Türkiye, kendi geleceğini tehdit eden terör örgütlerine asla sesiz kalmayacaktır. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan alçakça planlar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Tarihimiz, hiçbir milletin sahip olmadığı, eşsiz kahramanlık örnekleri ve zaferlerle doludur. Türkiye Cumhuriyeti, terörü besleyen elleri nerede olursa kıracak ve cezalandıracaktır. Zira bu güce, kararlılığa ve iradeye sahiptir. Gün, birlik ve beraberlik içerisinde olma, ülkemizin yarınki büyük hedeflerine ulaşması için el ele, omuz omuza olma ve kenetlenme günüdür. Millet olarak, ?Barış PınarıHarekâtı? na her türlü desteği vermek hepimizin ortak bir görevidir. İş dünyası tüm imkânları ile devletimizin ve ordumuzun yanındadır. Allah, kahraman Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle beraberdir. Sefer Bizden, Zafer Allah´tandır.?

 

AKAY´DAN BARIŞ PINARI HAREKATI´NA DESTEK

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay´dan da Barış Pınarı Harekatı´na destek geldi. Başkan Akay, yaptığı yazılı açıklamada ?Kahraman Türk Ordusu, Türk Milletinin varlığına kasteden terör yuvalarına karşı ?Barış Pınarı Harekatını? başlattı. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlatılan bu harekatta Kahraman Ordumuza zaferler ihsan etmesini Yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Harekata katılan bütün yiğitlerimizin kazasız, belasız ama başarı ile yuvalarına dönmelerini diliyorum. Bu harekatın Türk Milletinin gücünü ve sabrını sınayanlara unutamayacakları bir ders olacağına inanıyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin? dedi.

 

BAŞKAN AKİF AKSOY: KAHRAMAN ORDUMUZA BAŞARILAR DİLİYORUM

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Barış Pınarı harekatına destek vererek operasyona giden tüm Mehmetçiklerimize dua ettiklerini belirtti.

Aksoy yaptığı açıklamada "Suriye´nin kuzeyinde PKK/YPG, DEAŞ terör örgütlerinin ve destekçilerinin güney sınırımızda oluşturulmaya çalıştıkları terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek için Barış Pınarı Harekatı´na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri´nin her bir ferdini gönülden kutluyor, kahraman ordumuza başarılar diliyoruz. Askerlerimizin Barış Pınarı Harekatı´ndan sağ salim dönmelerini ve bölgenin bir an önce huzur ve barışa kavuşmasını diliyorum. Yüce rabbim onları her daim mansur ve muzaffer eylesin" şeklinde konuştu.

 

BARIŞ PINARI HAREKÂTI ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı Ahmet TAŞ, Barış Pınarı Harekatı´na destek verdiklerini belirterek ?Barış Harekatı´nı erinde buluyoruz? dedi.

Başkan Taş açıklamasını şöyle sürdürdü:

?Ülkemizin Güneydoğu illerimizin karşısındaki Suriye topraklarından yıllardır ülkemize yapılan saldırılar ve bölgede oluşturulmak istenen terör devleti yapılanması tehlikesini ortadan kaldırmak için TBMM´den alınan teskere izni çerçevesinde hükümetimizin emri ile Suriye topraklarında başlatılan BARIŞ PINARI harekâtını yerinde bir harekat olarak buluyor ve yapılmasının kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak bölgede barış ve istikrarın sağlanması, ülkemizdeki Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin kendi ülkelerine dönmelerini sağlayarak barış, huzur ve güvenlik içinde yaşama ortamına kavuşmaları, ülkemizin güvenliğine yönelik bölgeden gelen tehditleri önlemeye yönelik BARIŞ PINARI harekâtını destekliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerine, onun yardımcısı Özgür Suriye Ordusuna muvaffakiyetler diliyoruz.?

 

ÖĞRENCİLER MEHMETÇİK İÇİN FETİH SURESİ OKUDU

Kayseri´nin Bünyan ve Sivas´ın Şarkışla ilçelerinde lise öğrencileri, ders öncesi Barış Pınarı Harekatı´nın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okudu

Türkiye´nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı´nın zaferle sonuçlanması için, Kayseri´nin Bünyan ve Sivas´ın Şarkışla ilçelerinde öğrenciler tarafından Fetih Suresi okundu.

Bünyan Naci Baydemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye´nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekatı´na destek vermek için okulda ders öncesi Fetih Suresi´ni okudu.

Mehmetçik için dua eden öğrenciler, daha sonra ders başı yaptı.

 

SABAH NAMAZINDA ´FETİH SURESİ´ OKUNDU

Kayseri´de, Barış Pınarı Harekâtı´nın zaferle sonuçlanması için camilerde Fetih Suresi okundu, dua edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK), Suriye´de Fırat´ın doğusunda, PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı´nın zaferle sonuçlanması için, Kayseri´de tüm camilerde sabah namazı öncesi Fetih Suresi okunup, dua edildi. Merkez Kocasinan İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi´nde bulunan Garipdost Camii´ne gelen vatandaşlar, operasyonun başarıyla sonuçlanması için ellerine semaya kaldırıp, dua etti.

 

TALAS MUHTARLARINDAN BARIŞ PINARI´NA TAM DESTEK

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas´ta bulunan mahalle muhtarları, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 9 Eylül günü Fırat´ın doğusuna başlatılan ?Barış Pınarı Harekatı?na destek açıklamasında bulundu.

Milli dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan şu günlerde Talas Belediyesi tarafından ?Belediye Mahallemizde? projesi kapsamında, 1. Komando Tugayı´nın da bulunduğu Zincidere Mahallesi´nde gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen Talaslı muhtarlar ve Başkan Yalçın, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında Fırat´ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekâtı´na destek açıklaması yapıldı.

?PABUÇ BIRAKMAYIZ?

Mehmetçiğin bölge halkına huzur götürmek ve bölgede barışın temini için orada olduğunu belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Barış Pınarı Harekâtı´nın yaklaşık üç yıldan beri Güneydoğu Anadolu Bölgesi´ni tehdit eden PKK/PYD/YPG terör örgütüne karşı yapıldığını vurguladı. ?Anadolu´nun her ferdi en az bugünkü kadar heyecanlı ve buradaki insanlar kadar hassastır.? diyen Başkan Yalçın, ?Ben inanıyorum ki Allah nasip ederse bu harekâtımızda tıpkı öncekiler gibi başarılı bir şekilde nihayete erecektir. Büyüklerin de dediği gibi, ?Hazır ol cenge sulh-ü salah istiyorsan.´ Bu ne demektir? Yani barış istiyorsan her zaman savaşa hazır olacaksın. Biz Türk Milleti olarak her zaman savaşa hazırız. Ne PKK-PYD´ye, ne de başka bir terör örgütüne pabuç bırakacak değiliz.? dedi.

Operasyona katılan askerlere başarılar dileyen Başkan Yalçın, harekâtın Türk Milleti ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

KIBRIS´TAN BARIŞ PINARI´NA

Talas Muhtarları adına açıklamada bulunan Reşadiye Muhtarı Mustafa Kapçı da, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetleri´nin yanında olduklarını ve muzaffer olmaları için dua ettiklerini açıkladı. Kapçı şunları söyledi: ?Talas sınırları içerisinde bulunan Zincidere Mahallesi´nde 1. Komando Tugayı´mızdan askerlerimiz son derece profesyonelce ve güçlü bir şekilde hazırlanarak Suriye topraklarına Barış Pınarları açmak içmiş gitmiş bulunmaktadır. Geçmişte, Kıbrıs olmak üzere vatan savunmasında olağan üstü özveri ile başarılı bir şekilde hizmet veren komandolarımızın tüm Talas muhtarları olarak desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Askerlerimizin sağ salim kışlalarına, evlerine dönmelerini Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyoruz.?

 

HACILAR´DA, BARIŞ PINARI HAREKÂTI İÇİN DUA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Fırat´ın doğusuna yönelik başlattığı ´Barış Pınarı Harekâtı´ için Hacılar İlçesi´nde dua edildi.

Hacılar Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen ve Kaymakam Haluk Sezen, Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Yıldız, Daire Müdürleri ile vatandaşların katıldığı dua öncesinde bir konuşma yapan Kaymakam Haluk Sezen, ?Kahraman Ordumuz Fırat´ın doğusuna genel taarruzuna geçmiştir. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Askerimizin ayağına taş değdirmesin. Hedeflediğimiz bölgeleri en kısa zamanda fethedelim. Bu harekâtın iki amacı var biliyorsunuz. Birincisi sınırlarımızı güven altına almak. İkincisi ise güneyimizde bir garnizon devletin, terör devletin kurulmasına engel olmaktır. İşte bugün sabah namazından sonra tüm Türkiye´de fetih duası okundu. Bizde burada geleneksel hâle getirdiğimiz her harekâttan sonra bahçemizde toplanarak duamızı yapıyoruz.? dedi.

 

Kaymakam Haluk Sezen´in konuşmasının ardından Hacılar Müftü Vekili ve İncesu Müftüsü Yaşar Bolat tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin, Fırat´ın doğusuna yönelik başlattığı ?Barış Pınarı Harekâtı´nın zaferle sonuçlanması için dua edildi.

http://www.kayserihaber.com.tr/haber/baris-harekati-42427.html



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”