BARIŞ PINARI KOCASINAN’DA YAŞATILACAK

BARIŞ PINARI KOCASINAN’DA YAŞATILACAK

Kocasinan Belediyesi, Kasım Ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yine örnek bir dayanışma sergilendi. Barış Pınarı Harekatı’na tek yürek olup, tam destek veren Kocasinan Belediye Meclis üyeleri tarafından bu sefer, Erkilet bölgesinde yaklaşık 16 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni parka, ‘Barış Pınarı’ ismi verildi.

Kocasinan Belediyesi Kasım Ayı meclis toplantısında gündemde bulunan toplam 7 madde görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandı. Meclis toplantısında Mahzemin, Bayramhacı ve Akin Mahallelerinde imar plan konuları da görüşüldü.

Gündem maddeleri arasında yer alan Erkilet Camikebir Mahallesi, Erkilet Bulvarı ile Mehmet Tarman Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 16 bin metrekare alana inşa edilen yeni parka, oy birliğiyle ‘Barış Pınarı’ ismi verildi. Barış Pınarı Harekatının yaşatılmasının son derece anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Vatan toprağı için şehit düşmüş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı, sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum. Ülkemizin özellikle güney sınırında terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Barış Pınarı Harekatı ile mücadele vermektedir. Bu doğrultuda Barış pınarı Harekatının yaşatılması son derece anlamlı ve önemlidir. Bu çerçevede hemşehrilerimin huzurlu bir şekilde kullanabilecekleri ve çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirebilecekleri yeni, farklı ve çok fonksiyonlu parklarımıza, gönlümüzde taht kuran şehitlerimizin ve bu anlamlı harekatın isminin yaşatılarak geleceğe aktarılması konusunda gayret sarf ediyoruz.Bu kapsamda Camikebir Mahallemizde, yaklaşık 16 bin metrekare alan üzerine kurulan parkımızın 10 bin 800 metrekaresini yeşil alan oluşturmaktadır. İçerisinde Kafe Sinan, vatandaşlarımızın spor yapabilecekleri fitness grubu, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, çocuklarımızın rahatlıkla oynayabilecekleri oyun grupları, kum havuzu gibi donatılar yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kocasinan sınırları içerisinde bulunan bir okulun kütüphane ve Görsel sanatlar salonunun tefrişi için Ortak Hizmet Projesi kapsamında Türkiye Belediyeler Birliğinden hibe başvurusunda bulunulması ve bu konuda Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişiye imza yetkisi verilmesi kararı görüşülüp, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemde bulunan tüm maddelerin oy birliğiyle karara bağlandığı toplantıda Başkan Çolakbayrakdar’ın alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla toplantı sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"