BARO BAŞKANI KONAÇ

BARO BAŞKANI KONAÇ

?İNSANI YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ?

Türk Kızılay´ı Kayseri Şube Başkanlığı ve Erciyes Üniversitesi Kızılay Gençlik Kulübünün ortaklaşa düzenlediği, ?Kadına Yönelik Şiddete Hayır´ semineri Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirildi... Seminerde Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç konuşmacı olarak katılırken, sadece kadına olan şiddete değil, çocuk istismarlarına ve çocuk şiddetlerine de dikkat çekerek ?Ailemizin güven olmasını istiyorsak, insanı yeniden inşa etmeliyiz? değerlendirmesinde bulundu?
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen ?Kadına Yönelik Şiddete Hayır´ seminerine Türk Kızılay´ı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, avukatlar ve üniversite öğrencileri katıldı.
Seminerde Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, konuşmacı olarak katılırken, katılımcılara yalnızca kadına şiddetten değil, çocuk istismarlarına ve çocuk şiddetlerine de dikkat çekti. Konaç yaptığı konuşmada, ?Ailemizin güven olmasını istiyorsak, insanı yeniden inşa etmeliyiz? diyerek, kaybolan insanlığın yeniden kazandırılmasını vurguladı.
Baro Başkanı Konaç sözlerinin devamında ?Eğer yazılıp çizilenler doğruysa, bir anneyi de çocuğunu öldürtecek noktaya getirecek kadar şiddetin tarafı yapan ahlaki bir yozlaşmaya düşmüşse bu toplum bu başlık sadece kadına şiddet olmamalı. Dolayısıyla çocuğun, kadının, erkeğin, hayvanın bile merhametten nasibini alamamış bir toplum haline gelmişsek bizim bu salonlardan sadece insanlığın şiddete karşı nasıl korunacağı ile ilgili bir başlık altına konuşmamıza çok fazla ihtiyacımız var. Ben biliyorum ki, insanın olduğu yerde zaaf var, zaafın olduğu yerse suç var, suçun olduğu yerde başkalarına eziyet var, kan var, gözyaşı var. Çıkış noktamız farklı olabilir ama sonuç olarak geldiğimiz yer, insanlığı yeniden inşa etmeden toplumsal hastalıklar ile mücadele etmenin imkânsız olduğunu gören biriyim. Öyle yasalar ile kanunlar çıkarıldı ki burada Hukuk Fakültesinde okuyan arkadaşlarımız var, her suçtan dolayı toplumsal bir infial yaşıyoruz. Öfkeleniyoruz, nefretle bakıyoruz ve yeni yeni yasa teklifleri geliyor. Deniliyor ki,´yasalar ağırlaştırılsın.´ Dünyadaki Hukuk sistemlerinin içerisinde bu suçların en yüksek cezaları uygulayan ülkelerden birisiyiz. Ama bilin ki bu cezaların bu kadar ağır olması tek başına bu suçları engellenmesine yeterli olmuyor. İnsani inşa etmediğiniz hiçbir yerde Hukuk Kuralları tek başına toplumun huzurunu sağlamıyor. Eğer ailemizin güvende olmasını, yavrularımızın güvende olmasını istiyorsak, insanı yeniden tanımlayıp, yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var.? İfadesini kullandı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor