BARO KADIN HAKLARI KOMİSYONU ÜYESİ AV.ÇÖLKUŞU,

BARO KADIN HAKLARI KOMİSYONU ÜYESİ AV.ÇÖLKUŞU,

?KADINLARI ACİZLEŞTİREREK SAĞLIKLI KUŞAKLAR YETİŞTİREMEYİZ?

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonunca   ?Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Ve Dayanışma Günü´ vesilesi  ile gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Av. Ezgi Yıldırım Çölkuşu ?Kadınları acizleştirerek değil, özgürleştirerek sağlıklı yeni kuşaklara kavuşmak mümkün olacak, aksi halde toplumsal çöküşün önüne geçilemeyecektir? değerlendirmesinde  bulundu?

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Ezgi Yıldırım Çölkuşu, ?Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Ve Dayanışma Günü´ vesilesi  ile  Baro Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen  basın  açıklamasında   ülkemizdeki şiddet araştırmalarında fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranının yüzde 39 olduğunun belirlendiğini  hatırlatarak ?Hayatının herhangi bir döneminde duygusal şiddet yaşayan kadınların oranı yüzde 43,9 dur. Sadece cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 15,3 tür. Fiziksel veya cinsel şiddetin birlikte yaşanma yüzdesi 41,9 dur. Bu tablonun oluşmasına mahal veren- şiddeti uygulayanlar kadar, bu tabloya dur demeyen, sessiz kalan toplumda suç işlemektedir. Çünkü günümüzde, kadına yönelik şiddet olgusu, sadece bir kadın sorunu olarak değil, toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorun çok yönlü gündeme alınmalı ve çözüm üretmek için sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenler birlikte değerlendirilmelidir. Kadınları acizleştirerek değil, özgürleştirerek sağlıklı yeni kuşaklara kavuşmak mümkün olacak, aksi halde toplumsal çöküşün önüne geçilemeyecektir? değerlendirmesinde bulundu?                                           

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için öneri ve talepleri olduklarını vurgulayarak  ?İmzalanmış olan bütün uluslararası sözleşmelerin yaşama geçirilmesi hedeflenmelidir. İç hukukumuz bu sözleşmelere uygun hale getirilmelidir. Türkiye imzalamış olduğu gerek İstanbul Sözleşmesi, gerek CEDAW´a göre toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini gidermekle ve kadına yönelik şiddeti önlemekle mükelleftir. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik eğitim programları oluşturulmalı, eğitim proglamlarında, gerekirse kreşten başlayarak şiddetin bir insanlık suçu olduğu öğretilmelidir. Pozitif ayrımcılık desteklenmeli, geribildirimler önemsenmeli ve takip edilmelidir. Kadınların istihdama katılımı artırılmalı, mobinge karşı koyacak düzenlemeler yapılmalıdır. Şiddet mağduru kadınların korunması ve rehabilite edilmesi için hayati önemi olan sığınma evlerinin sayısı yetersiz olup, yenileri açılmalıdır. İlgili kamu görevlilerinin farkındalıkları artırılmalıdır. Türk Ceza Kanununda vücut bulan haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi kadına yönelik şiddet söz konusu olduğunda uygulanmamalıdır.? Diye konuştu?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi