BARO ÜYELERİ YEMEK YİYİP, AĞAÇ DİKTİLER.

BARO ÜYELERİ YEMEK YİYİP, AĞAÇ DİKTİLER.

İlimizde görev yapan avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama yemeğinde bir araya geldiler… Baro başkanlığının tertiplediği kutlama yemeğine eski ve yeni Kayseri Baro Başkanları ile avukatlar iştirak etti.

Yemek  öncesi  bir konuşma yapan  Baro Başkanı Fevzi Konaç, avukatların rollerini yerine getirememeleri durumunda, sadece ekmek parası peşinde koşan insanlar olarak anılacaklarını  vurgulayarak  şunları söyledi…  "Hayalimiz ne kadar geniş olursa olsun, hayatın ve dünyanın bir sonu var. Böyle mutlu bir yemekte baro başkanımız neden bu cümleleri kuruyor derseniz? Tabi ki altını doldurmaya gayret edeceğim. Yaptığımız işin adı ne olursa olsun. Aramızda meslek dayanışması ve kardeşlik yoksa bir meslek örgütü içerisinde bulunmanın güzelliklerini yaşayamıyorsak, aynı çatıda olmanın tarifinin çok değerli ve anlamlı olmadığını düşünüyorum. Bundan dolayıdır ki, avukatlar toplum hayatına yön verecek, toplum hayatını dizayn edecek, topluma önderlik edecek meslek erbabı olarak, kendi örgütleri içerisinde eğer birlik ve beraberliklerini koruyamazlarsa, beraberliklerini anlamlı hale getiremezlerse, toplumsal dayanışmanın içerisinde en önemli aktif rol alan aktörler olmazlarsa, adliye koridorlarında sadece ekmek parası peşinde koşan insanlar olarak anılacaklar. Bu bizim toplum içindeki gerçek sorumluluğumuzu ifade eden nokta olmayacaktır. Bundan dolayı ben, 5 Nisan'ı fırsat bilerek, birtakım siyasi farklılıklarımızı, algılarımızı, değerlerimizi ve ideolojik farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, toplum içerisindeki önderlik vazifemizi yerine getirmek adına, mesleğimizin öneminin farkına varmanın günleri olarak görüyorum" şeklinde konuştu.
Sözlerinin sonunda  mesleklerini ifa ederken   karşılaştıkları bir takım sıkıntılarıda gündeme getiren Konaç  , "Elbette yargı paketleriyle mesleğimiz adına yaşadığımız, birtakım sıkıntılarımız var, elbette evimize ekmeğimizi götürürken yaşadığımız hadiseler var, uğradığımız saldırılar var, bununla ilgili olarak çektiğimiz sıkıntılar var. Ama bugün 5 Nisan, bütün bunları bir kenara bırakıp, meslekteki birlikteliğimizin bize daha güçlü olma noktasında, motivasyon vereceği bir gün olarak daha anlamlı bir gün haline getirmek bizim elimizde" ifadelerini kullandı.

Kayseri Barosu avukatları 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ağaç dikerek çevreye katkıda bulundu.
Kayseri Boğazköprü mevkiindeki ağaçlandırma alanında ağaç diken Kayseri Barosu avukatları, hafta sonunu aileleri ile beraber burada geçirdi. Çocukları ile beraber çukur açan avukatlar, açtıkları çukura ağaç dikti ve çevreye katkıda bulundu.
5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ağaç diktiklerini söyleyen Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, “Yaptığımız organizasyonda avukat arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Gelecek hafta da avukatlık sorununu tartışacağımız bir panelimiz olacak. Bugün ailelerimiz ile beraber toplumsal sorumluluğumuz gereği Türkiye’nin ağaçlandırılmasına Kayseri’den küçük bir katkımız olsun diye böyle bir kampanya başlattık” diye konuştu.
Konaç, sadece avukat olarak çalışmadıklarını ifade ederek, “Adliye koridorlarında birtakım davalar ile ilgili kendimizi sınırlı hissetmiyoruz. Bizim şehre, topluma karşı sorumluluklarımız var. Kayseri Barosu bundan sonra çevreci baro olarak anılacak” şeklinde konuştu.
Kayseri Barosu Kent ve Çevre Konseyi Başkanı Arif Saraç ise, “Buradaki maksadımız baromuzun etkinlikleri çerçevesinde şehrimizi, çevremizi, dolayısıyla dünyayı güzelleştirmek gelecek nesillere daha iyi yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına faaliyetlerde bulunuyoruz. Çocuklarımıza ağaç sevgimizi aşılamaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı