BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİOĞLU:

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİOĞLU:

?ADİL YARGILAMAYI SAĞLAMALIYIZ?

 

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi İç Anadolu Bölge Çalıştayı´na iştirak etmek üzere ilimize gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ülke gündemini değerlendirip medya mensuplarının sorularını cevapladı. Fevzioğlu bugünlerde herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu vurgulayıp birlik çağrısı yaptıktan sonra iktidarın adil yargılama yapılmasını sağlaması gerektiğini vurgulayarak ?Siyasi iktidarın görevi hakimleri ve savcıları bağımsız ve adil yargılama yapabilir hale getirmektir? ifadelerini kullandı.
Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi İç Anadolu Bölge Çalıştayı´na iştirak etmek üzere ilimize gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu çalıştay öncesi ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunup , medya mensuplarının sorularını cevapladı. Feyzioğlu sözlerine ?Türkiye´nin suni gündemini konuşmak yerine ben başka bir şey söyleyeceğim. Türkiye yabancı istihbarat örgütlerinin cirit attığı, yabancı istihbarat örgütlerinin tetiklediği, kullandığı terör örgütlerinin katliamlara boğduğu, her tarafı düşmanlarla ve ateş çemberi ile sarılı bir durumda. Böyle bir halde milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması, Türk milleti olarak varlığımızın sıkılaştırılması bizim bekamızla ilgili yani Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşamamızı sağlayacak bir ön şarttır? diyerek başladı ve birlik olgusuna vurgu yaparak şunları kaydetti ? Böyle bir durumda 78 milyon vatandaşımızı mutlaka hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında buluşturmamız lazım. Hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında buluşturmak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bu ülkede yaşamaktan gurur, bu ülkede yaşamaktan güven ve bu ülkede yaşamaktan mutluluk duymasını sağlamakla olur. Bunu ancak ve ancak hukukun üstünlüğünü tesis ederek yapabiliriz. Şu halde siyasi iktidarı ile siyasi muhalefeti ile, her bir bireyi ile içeride kutuplaştırıcıyı arttırıcı değil, içeride ortak aklı üretecek ve Türk milleti oluşumuzun altını çizecek şekilde birliktelikler sağlayarak yürümek zorundayız. Bu çerçevede ben artık birbirimizi ihanetle, düşmanlıklarla suçlamak yerine oturup doğruyu yapmamız gerektiğini söylüyorum. Elbette öncelik devleti yönetenlerden başlayarak hepimizin üstüne düşer. Siyasi iktidarında, siyasi muhalefetinde her söylemini çok düşünerek ifade etmesi gerektiğinin altını çiziyorum?
Sözlerinin devamında Boydak Holding´e yapılan baskın ve devam eden süreci de değerlendiren Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, ?Yargıya güvenin şuanda maalesef dip yaptığı bir dönemdeyiz. Türkiye´de yargının tarafsızlığına, adil yargılama yapabilirliğine güven olsaydı, savcılığın yaptığı bir operasyonun böylesine tartışılması, insanların kamplara ayrılıp bir taraftan diğer tarafa ihanet suçlamalarını yapması söz konusu bile olmazdı. O nedenle siyasi iktidarını görevi hakimleri ve savcıları bağımsız ve adil yargılama yapabilir hale getirmektir? değerlendirmesinde bulundu?
Feyzioğlu sözlerinin sonunda yeni anayasa konusunda da düşüncelerini dile getirerek ?Anayasa değişikliğini yaparken, ilk atılması gereken adım anayasa değişikliği tartışmasından önce Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu´nu yargının bağımsızlığını ve adil yargılama yapabilmesini sağlar şekilde el birliği ile değiştirmemiz, Türkiye´de düşünce özgürlüğünü güvence altına almamız, basın özgürlüğünü güvence altına almamız ve ondan sonra konuşa konuşa uzlaşarak anayasayı yapabilecek hale gelmemizdir. Bunu yapmadığımız takdirde her türlü baskı, her türlü iç siyasi savaşmaya yönelik adım Türkiye´yi içerde kutuplaştırır. İçeride kutuplaşmış bir ülkenin dışarıya karşı birliğini sağlaması mümkün değildir. Bugün hepimizin birbirine ihtiyacı vardır. Devletin en üst makamı olan sayın Cumhurbaşkanının da 78 milyonun desteğine bu anlamda ihtiyacı vardır. Dolayısıyla kutuplaştırmak yerine kucaklaştırmayı denemesi gerekir kanaatindeyiz? ifadesini kullandı?
HABER: C.USTEN



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı