BAROLAR SİYASİ VE İDEOLOJİK DAVRANMAMALIDIR

BAROLAR SİYASİ VE İDEOLOJİK DAVRANMAMALIDIR

Kayseri Barosu Başkan adayı Avukat Fevzi Konaç yaptığı açıklamasında “Barolar siyasi ve ideolojik davranmamalıdır ancak, avukatlarımız ve barolarımız toplum adına tavır alınması gereken yerde de sorumluluk almayı, toplumsal barışa katkı sağlamayı bi

Kayseri Barosu Başkan adayı Avukat Fevzi Konaç, “Ülkemiz bir taraftan terörle ilgili sıkıntılı bir süreçten geçerken, diğer taraftan hukuk devleti olabilmek adına geçmişi ile yüzleşmek için tarihi bir dönemeçtedir. Siyasi saplantıların bir kenara bırakılarak, milli birlik ve bütünlüğün tesis edilmesi adına tüm siyasi partilere olduğu kadar, toplumun tüm kesimlerinin katkısına, özellikle de hukuk devleti olabilmenin yollarının açılabilmesi için hukuku temsil eden en önemli organ olan baroların katkısına ihtiyaç vardır” diye konuştu.
Hukuk devletin husumet ve rövanş mantığının olamayacağını belirten Konaç, “Ülkemiz bu kadar hassas dengelerle sıkıntılar yaşarken bir takım davalar görülürken, hukuk dışı bir takım hesaplaşmaların var olduğu gibi bir algı oluşturmaya çalışmak, yargı sistemimize ve bağımsız yargıya yapılacak en büyük haksızlıktır. Hiç kimsenin ‘Güç bizde artık’ diyerek hesaplaşma mantığında olması kabul edilemeyeceği gibi, tüm sürecin hiçbir şey olmamış gibi kapatılmasını isteme hakkı da yoktur. Ortada suç varsa, millet adına mutlaka bunun hesabı sorulmalıdır” şeklinde konuştu.
Baroların sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Konaç, “Bu süreçte inisiyatif alması gereken en önemli meslek örgütü barolar olması gerekirken siyasi olmamak ve davranmamak kaygısıyla sessiz kalmak ve susmak toplum adına en azından üzerimize düşen sorumluluktan kaçmaktır. Elbette barolar siyasi ve ideolojik davranmamalıdır ancak, avukatlarımız ve barolarımız toplum adına tavır alınması gereken yerde de sorumluluk almayı, toplumsal barışa katkı sağlamayı bilmelidir” ifadelerini kullandı.

 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı