BAŞBAĞLAR´DA HESAP SORULAMADI

BAŞBAĞLAR´DA HESAP SORULAMADI

Mazlumder Kayseri Şubesi Üyeleri Cuma namazı sonrası bir araya gelerek gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile 26 yıl önce yaşanan ve 33 masum vatandaşın hunharca katledildiği, yürekleri yaralayan ?Başbağlar Katliamı´nın faillerinin titiz bir soruşturma

Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelen Mazlumder Kayseri Şubesi Üyeleri Erzincan´ın  Refahiye ilçesine bağlı  BAŞBAĞLAR Köyünde 26 yıl önce yaşanan ve 33 vatandaşın hayatını kaybettiği ?Başbağlar Katliamı´nın faillerinin hala yakalanıp adalet önüne çıkartılamadığını hatırlatıp, faillerinin titiz bir soruşturma ile yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını istediler.

MAZLUMDER Kayseri ŞUBESİ Yön Kurulu Üyesi Av. Seyfullah Yıldırım yaptığı değerlendirmede 05 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan kanlı olay ve sonrasına yaşanan gelişmeleri dile getirip şunları kaydetti  ?2 Temmuz 1993´te Sivas´ta meydana gelen ve 37 vatandaşımızın yanarak ve kurşunlanarak hayatını kaybettiği katliamdan 3 gün sonra 5 Temmuz günü Erzincan illinin Refahiye ilçesinin BAŞBAĞLAR Köyünde acı bir katliam yaşanmıştı. Akşam namazı vakti köyü basan sayıları 100 kadar olan eli silahlı katiller savunmasız köy halkını meydanda toplamışlar, 33 vatandaşımızı kurşunlayarak katletmişler, köyü ateşe vererek büyük bir katliama imza atmışlardı.  Olayın faili katiller Sivas´ın intikamı alındı diyerek slogan atarak insanlarımız arasında mezhep çatışması provakatörlüğünü ortaya koyarak köyü terk etmişler daha sonra yapılan soruşturmalar sonucu yakalanarak gözaltına alınmışlardı. Sonraki günlerde gizli bir el tarafından her türlü adalet ve hukuk çiğnenerek serbest bırakılan katiller izlerini kaybettirmişler, o günden bugüne yakalanıp adalet önüne çıkarılmamışlar, katledilen 33 masum köylü, faili meçhuller listesine girmişti. O günden bugüne tazeliğini hiç kaybetmeyen acı halinde milletin gönlünde derin bir yara olan bu acı olayın üzerinden tam 26 yıl geçti.?

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Yön Kurulu Üyesi Av. Yıldırım sözlerini tamalarken olayın faillerinin yakalanıp adalet önüne çıkartılması çağrısında bulunarak şöyle konuştu? ?MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak 26 yıl önce yaşanan, 33 masum vatandaşımızın hunharca katledildiği, yürekleri yaralayan BAŞBAĞLAR katliamının faillerinin titiz bir soruşturma ile yakalanıp adalet önüne çıkarılması, yaptıkları insanlık dışı katliamın hesabının sorulması;  olayın, faili meçhuller listesinden çıkarılarak adaletin sağlanması, incinen gönüllerin bir nebze de olsa ferahlatılması için TBMM´yi, Adalet Bakanlığını ve adalet talebi olan STK´ları insiyatif alarak görev yapmaya davet ediyoruz.?



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ