BAŞBAKAN YILDIRIM,

BAŞBAKAN YILDIRIM,

?CHP, HDP´NİN GÖLGESİNE GİRMİŞ? ...

Kayseri´de ´Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma´ programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ?CHP, HDP´nin gölgesine girmiş, onlarla birlikte hayır kampanyası beli. HDP´nin mayası belli. Gerçek kimliğini 7 Haziran´da ortaya koydular. Şimdi tutturmuş tek adam, seçim olan yerde tek adam olmaz. İki tane mi cumhurbaşkanı, belediye başkanı seçeceğiz anlamadım. Bugünlerde Kılıçdaroğlu, HDP ile çok haşır neşir oluyor, bir eş başkanlık merakı sardı. Bu sistem garantili hükümet sistemi? dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı´ndaki mitingin sona ermesinin ardından ´Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma´ programına iştirak etti? Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada "Bir de yargı bağımsız olmayacak, bir adam belirleyecek. Kayserililer hatırlayın, 28 Şubat´ta 5 otobüsle anayasa mahkemesini tut, Yargıtay başkanını, Danıştay başkanını cübbeleri ile bir yere taşıtıp ayakta alkışlatmadılar mı? O günlerde onların arkasına saklanarak bize ekmek çıkar mı diye kenarda bekliyordunuz?? sözleri ile başta ana muhalefet parti olmak üzere ?Hayır´ cephesine gönderme yaptı?
Başbakan Binali Yıldırım Kayseri ikinci ayağında ilimiz ´Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma´ programına iştirak etti?
Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada referandum sandığından ?Hayır´ çıksın diye çaba gösterenlere seslenerek "Buna karşı çıkmanın olsa olsa tek sebebi var, geleceğe yönelik iktidar umudu olmak. Bu heyecanı taşımayanları buna karşı çıkar. Yeni sitemde aday olacaksınız, seçildiniz mi ülkeyi yöneteceksiniz, seçilmediniz mi bir şey yok. Mevcut sistemde seçil kaybet koltuk sağlam. HDP´nin gölgesine girmiş, onlarla birlikte hayır kampanyası yapıyorlar. HDP´nin mayası belli. Gerçek kimliğini 7 Haziran´da ortaya koydular. Şimdi tutturmuş tek adam, seçim olan yerde tek adam olmaz. İki tane mi cumhurbaşkanı, belediye başkanı seçeceğiz anlamadım. Bugünlerde Kılıçdaroğlu, HDP ile çok haşır neşir oluyor, bir eş başkanlık merakı sardı. Bu sistem garantili hükümet sistemi." Diye konuştu?
Başbakan Yıldırım sözlerinin devamında darbe girişimi sürecine de değinerek ?15 Temmuz´da bir şeyi ihmal ettiler, milletin adamları, milletin iktidarı ´Dur´ kardeşim dedi. Ey aziz milletim, in meydanlara´ deyince akın akın indi millet. Hepiniz o gece ülkeye sahip çıktınız, sizlerle gurur duyuyorum." İfadesini kullandı?
Başbakan Yıldırım sözlerinin devamında "Yargı bağımsız olmayacak diyenler 28 Şubat´ı hatırlasın" dedi ve ekledi? "Bir de yargı bağımsız olmayacak, bir adam belirleyecek. Kayserililer hatırlayın, 28 Şubat´ta 5 otobüsle anayasa mahkemesini tut, Yargıtay başkanını, Danıştay başkanını cübbeleri ile bir yere taşıtıp ayakta alkışlatmadılar mı? O günlerde onların arkasına saklanarak bize ekmek çıkar mı diye kenarda bekliyordunuz? Mevcuttan tek fark var, yargının, HSYK´nın 7 üyesini yargı mensupları kendi aralarında sanki milletvekili seçimi gibi bir araya gelip seçiyorlar, sonra da birbirine düşüyorlar, işlerini bile yapamıyorlar. Şimdi o yetkiyi aldık, Meclis´e verdik, milletin vekillerini seçmesini çok görüyor, bürokratlarının seçmesini tarafsız görüyor. Kafalarında millet iradesi yok, bir yerinde hep vesait var. Millet iradesi olanlar böyle yapmazlar."
Başbakan Yıldlrım konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisine övgüler yağdırarak "MHP´nin Genel Başkanı´na da teşekkür ediyorum, 15 Temmuz´da bu işin gerekliliğini gördü. Önce milletim, sonra partim dedi. Burada partiler seçime girmiyor, Türkiye´nin geleceğine oy vereceğiz. Onun için hangi partiye gönül verdi iseniz, başımız üstünde yeriniz var. Ama Türkiye´nin geleceği için hepimizin aynı noktada buluşması lazım." Dedi?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı