BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KAYSERİ`DE

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KAYSERİ`DE

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Kayseri`ye geldi.

Başbakan Davutoğlu`nu Erkilet Havaalanı`nda Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Başbakanın havaalanına inişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu otobüs içerisinden vatandaşları selamladı.

SEYYİD BURHANEDDİN TÜRBESİ`Nİ ZİYARET ETTİ
 Bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere Kayseri`de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin türbesine gitti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri temasları kapsamında ilk olarak Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. Eşi Sare Davutoğlu ile beraber türbeyi ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, buradan türbenin yanında bulunan Kalemkırdı Camii`ne geçerek öğle namazını kıldı.
Cami çıkışında vatandaşları selamlayan Davutoğlu, burada 1.5 yaşındaki Ahmet`i kucağına alıp, `Adaşımmış` diyerek sevdi. Davutoğlu daha sonra Erciyes Üniversitesi`ne geçti.

 

 

BAŞBAKAN`DAN "MİLLİ AŞI" MÜJDESİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "yüzde yüz milli aşı" konusunda memnun edici çalışmalar yapıldığını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erciyes Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde düzenlenen açılış, temel atma ve protokol imza törenine katıldı. Burada akademisyenlere hitap eden Davutoğlu, bütçede en büyük payı eğitime ayıran hükümet olduklarını, eksiklerin de hayırseverler tarafından tamamlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

MİLLİ AŞI
Sağlık Bakanlığında aldığı brifingde yetkililere ve sektör temsilcilerine “Milli aşı yapabiliyor muyuz ?” diye sorduğunu anlatan Ahmet Davutoğlu, “Kendi aşısını yapamayanların kendi silahını yapıyor olmaları çok yeterli olmayabilir. Sağlıklı bir nesli teminat altına almazsanız o ülkenin geleceğini de teminat altına alamazsınız. Duyduklarımdan memnun oldum. Yüzde yüz milli bir aşı sektörü bilimsel tabanı oluşturacağımızı duymaktan memnun oldum” dedi. Davutoğlu, milli aşı ile ilgili Kalkınma Bakanlığına yapılan başvurunun arkasında olduğunu da ekledi.
Başbakanlık görevine gelir gelmez ilk baktığı dosyalardan birinin akademisyenlerin özlük haklarıyla ilgili olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, bunun akademisyen kökenli olduğu için `kıyak` olarak görünmemesi gerektiğini belirtti. Davutoğlu, “Akademisyenlikten onur duyuyorum. Hâlâ kendimi ilim adamı olarak görüyorum" dedi.

‘KAYSERİ MODELİ’NE ÖVGÜ
Vizyoner rektörler ve akademisyenlerin bulunabileceğini, devletin bilime yatırımlar yapabileceğini ama şehrin, o şehrin hayırseverlerinin katkılarının çok önemli olduğunu kaydeden Başbakan, `Kayseri Modeli` diye adlandırdığı bu hayırseverliği her yerde anlatıp örnek vereceğini söyledi.
Konuşmaların ardından plaket ve çiçek takdim edilen Davutoğlu, daha sonra hayırseverler tarafından yaptırılan hizmet binalarının açılışını yaptı.

 

RAYLI SİSTEM AÇILIŞ

"BELEDİYECİLİĞİN MERKEZİ, TÜRKİYE`NİN ZİRVE ŞEHRİ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılış törenine katıldı. Konuşmasında, "Türkiye`de bir belediyecilik geleneği oluşmuşsa, Başkan Özhaseki`nin çok büyük payı vardır" diyen Başbakan Davutoğlu, Kayseri`yi efsane belediyeciliğin merkezi ve pek çok açıdan Türkiye`nin zirve şehri olarak nitelendirdi.

Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılış töreni Talas Hattı`nın son durağı olan Cemil Baba Mezarlığı yanında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin ev sahipliğinde, büyük bir kalabalığın katılımıyla görkemli bir şekilde yapılan açılış törenine Başbakan Davutoğlu`nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile çok sayıda milletvekili, bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

"KAYSERİ`Yİ AYAĞA KALDIRACAK PROJELERE OMUZ VERDİK"

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Ahmet Davutoğlu`na "Hoş geldiniz" diyerek, Başbakan`ın  siyasetçi ve bilim adamı kimliğinin yanı sıra şehirlerle ilgili vizyonunu da çok iyi bildiğini ve bu vizyonun ufuk açıcı olacağını söyledi. Her zaman Kayseri ile ilgili hayaller kurduklarını ve bu hayalleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, "Bir çok hayal kurduk; ama bunlar ham hayaller değildi. Kayseri`yi ayağa kaldıracak ne kadar proje varsa omuz verdik, veriyoruz. Kayseri`nin alt yapı sorunu yok. Üst yapıda çok önemli hizmetler yaptık. Bu şehirde bir elin parmakları kadar park vardı, şimdi 850 park var. Kızılırmak`ın akışına, Erciyes Dağı`nın heybetine bakardık. Yamula Barajı`nı ve Erciyes`ın karını kâra dönüştürecek kayak merkezini yaptık" dedi.

Kayseri için önemli olan projelerden de bahseden Başkan Mehmet Özhaseki, açılışı yapılan yatırımlar hakkında da bilgi vererek, Talas hattı ile birlikte raylı sistem hattının 35 km`ye, araç sayısının da 38`e ulaştığını söyledi ve yeni araçlarla araç sayısının 70`i geçeceğine vurgu yaptı. Bu hattın tamamen Türk mühendisler tarafından yapıldığını özellikle vurgulayan Başkan Özhaseki, 6 ay gibi kısa sürede bitirildiğini belirtti ve önümüzdeki yıl Anayurt hattının da raylı sistem ağına dahil edileceğini kaydetti.

Sözlerinin sonunda Kayseri`nin manevi mimarlarından bahseden Seyyid Burhaneddin`in, Davut El Kayseri`nin Kayserili olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Davut-el Kayseri Kayserili. Sizler de Davutoğlu Ahmet olarak inşallah Kayseri`nin projelerine verirsiniz" diye konuştu.

Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Kayseri`nin siyaseti, bürokrasisi, STK`larıyla bir bütün olduğunu belirtti ve "Kayseri sizin Ankara`daki yükünüzü hafifletecektir" dedi. Kayseri`nin büyüyen Türkiye`nin büyüyen şehri olduğunu ifade eden Yıldız, "Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere belediyelerimiz Kayseri`yi kolay ve rahat yaşanabilir bir şehir yaptılar" şeklinde konuştu.

"ZİRVE ŞEHİR KAYSERİ"

Büyük bir tezahürat eşliğinde kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına Kayseri`nin Anadolu`nun zirve şehri olduğunu belirterek başladı. "İlmimizin, irfanımızın, siyasetimizin, mimarimizin zirve şehri Kayseri" diyen ve Erciyes`i zirvelerin en güzeli olarak tanımlayan Başbakan Davutoğlu, "Yurtdışına giderken Erciyes`in üstünden geçtiğimde manen Erciyes`e derdim ki, `Uzak diyarlara bir yolculuğa çıkıyorum Erciyes. Türkiye sana emanet.` Erciyes`te bana şöyle seslenirdi: `Biz Anadolu`dayken ve eteğimdeki Kayserililer varken sen sakın dert etme.` Erciyes`in çocukları, Anadolu`nun bekçileri yiğit Kayserililere selam olsun" diye konuştu.

Siyasetin zirvesinin de Kayseri olduğunu söyleyen ve 11 Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`ü anan Başbakan Davutoğlu, Gül`ün cumhurbaşkanlığı döneminde Çankaya`da oturduğu her dakikada o makamın gerçek sahibinin millet olduğunu söylediğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı devir teslimini de hatırlatarak iftihar edilmesi gereken bir tablonun yaşandığını söyleyen Davutoğlu, Kayseri meydanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e selam gönderdi.

"KAYSERİLİ DAVUT BENİM"

Maneviyatımızın da zirvesinin Kayseri olduğunu ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Seyyid Burhaneddin Kayseri`dedir. Konya`nın hocasının hocası Kayseri`dedir. Kayseri`de en az Konya kadar bizim için azizdir, kutsaldır. Davut El Kayseri de Kayserilidir. Diyorum ki kabul ederseniz 21. Yüzyılın Davut-el Kayseri`si de benim. Kayserili Davut benim. Kayserili olarak yaşayacağım, Kayserili olarak bu milletin hizmetinde olacağım."

"ÖZHASEKİ EFSANE BİR BELEDİYECİLİK YAPTI"

Bir çok açıdan zirve olarak ifade ettiği Kayseri`nin belediyeciliğine de takdirlerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye`de bir belediyecilik geleneği olmuşsa bunda Başkan Mehmet Özhaseki`nin çok büyük payı var. Efsane bir belediyecilik yaptı" dedi.

Konuşmasında Kayseri ile ilgili yeni yatırım sözleri de veren Başbakan Davutoğlu, Ankara hızlı tren hattına önümüzdeki yıl kazma vurulacağını, Antalya-Kayseri hızlı tren hattının da önümüzdeki yıl yapımına başlanacağını, Kayseri`yi bir ticaret ve lojistik merkez haline getirecek projeleri destekleyeceklerini ifade etti ve Yeşilhisar-Sarıoğlan banliyö hattının 2015`te hizmete sunulacağını söyledi. Kayseri`nin yükselen küresel gücün ekonomi ve siyasi merkezi olmaya devam edeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Kim ne tuzak kurarsa kursun Kayserili bizim yanımızdaysa bize bir şey olmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun konuşmasının ardından protokolün de katılımıyla Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılışı yapıldı. Başbakan Davutoğlu açılışın ardından Başkan Mehmet Özhaseki ile birlikte raylı sistemi sürerek ilk seferi gerçekleştirdi.

 

 

 

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU:
GEZİ PARKI, 17 ARALIK VE KOBANİ EYLEMLERİ ÖZ GÜVENE SALDIRIDIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gezi Parkı, 17 Aralık ve Kobani eylemleri öz güvene saldırıdır" dedi.
Kayseri’de düzenlenen Talas Raylı Sistem ve Hal Kompleksi’nin açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan vekili Sadık Yakut, Milletvekilleri, Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Kayseri, siyasetimizin zirvesini çıkardı, sivil cumhurbaşkanımızı çıkardı ve Çankaya’ya oturdu Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de, ‘Bu makam, bu zirve sadece millete ve milli iradeye aittir’ demişti. Onu yetiştirenleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Başbakan Davutoğlu, “Kayseri’de ve Türkiye’de her açıdan iftihar edilmesi gereken bir tabloyu Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde yaşadık. Bir cumhurbaşkanı diğer cumhurbaşkanına muhabbetle ve dualarla görevi teslim etti. Hem 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül hem 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bize bu onuru yaşattıkları için Kayseri’den selam olsun” ifadelerini kullanarak şu şekilde konuştu:
“Kayserililer kabul ederse 21. Yüzyılın Davud-el Kayserilisi benim. Hep Kayserili olarak yaşayacağım ve bu milletin her zaman emrinde olacağım.Hunat Hatun da Kayserili, Mimar Sinan da Kayserili, Kayseri zirve şahsiyetlerin memleketi. Türkiye’de bir efsane şehirciliği bu topraklarda egemen kıldı Mehmet Özhaseki ama hepimizin şehir mimarisi Mimar Sinan’ın yolunda yürümek boynumuzun borcudur. Mimar Sinan’ın mirasını her yerde koruyacağız. Edebiyatımızın zirve şahsiyetlerinden Dadaloğlu da Kayserili. Son dönemde şehitlerimizin zirve ismi Furkan Doğan’a da selam olsun. Allah onu cenneti ile ödüllendirsin. Niye AK Parti Kayseri’de en güçlü desteği buluyor biliyor musunuz? Çünkü Kayserilinin karakteri ile AK Parti’nin felsefesi arasında bir uyum var. Kayserili öz güven sahibidir. Kayserili hiçbir şeyden yılmaz, Kayserili iddialıdır, Kayserili vizyon sahibidir, Kayserili az ile yetinmez, iddiasız olmaz. Onun için birçok büyük iş adamı Kayseri’den çıkmış ve dünyaya meydan okuyor. Kayserili hayırseverdir. AK Parti’nin siyasetinde en temel değer öz güvendir. Kendine güvenemeyen bir milletin dünyaya söyleyecek sözü yoktur. Bizden önce yurdumuzun dışına çıktığında boynu eğik dolaşanlar vardı. El pençe divan duranları gördü bu millet. Bu milletin öz güveni bizimle yaşadı. 2013 yılında Gezi Olayları, 17 Aralık operasyonu ve Kobani bahanesiyle şehirleri talan etmeye çalışanlar hep bu öz güvene saldırdılar. Biz öz güvenimizi hedef edenlere karşı gür bir sesle öz güvenimizi haykırırız."
"Türkiye’de iki siyasi anlayış gittikçe berraklaşıyor. Bir siyasi anlayışın Türkiye ve dünyada güçlü bir iddiası var. Bu ülkeyi küresel güç yapma iddiası. Diğerlerinin ise sadece eleştiri, sadece iftiraya dayalı yaklaşımları var" diyen Davutoğlu, "Biz attığımız her siyasi, ekonomik sosyal tohumu bir ulu çınar haline getirme iddiamız var. Onun için bir vizyon taşıyoruz. Onlar tuzak kuruyorlar, bu ülkenin istikrarına darbe vurmaya çalışıyorlar. Gezi ile başaramadılar, 17 Aralık`ta başaramadılar. Bütün milletimiz 30 Mart`ta çok gür sesle sadece bu toprakların çocuklarının sözü geçer diye bağırdı. Uluslararası çevreler bütün güçleri ile bize yüklendi. Türkiye gibi bir ülke ayakta kalmasın uğraşındaydılar. İç kavgaların esiri, ayaklarımızdaki prangaların çıkmamasını istediler. Dünyanın neresinde olursa olsun yetimlere sahip çıkmak ve hayır işlemek bizim sorumluluğumuz. Kim ne derse desin bu yoldan ayrılmayacağız" ifadelerini kullandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, “Bütün tehditlere ve AK Parti hükümetlerine biçilen ömürlere rağmen çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bütün çalışma arkadaşlarımız ile birlikte Ankara’nın yükünü hafifleteceğiz” diye konuştu.

 

 

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU:
- “HUNHARCA SALDIRININ FAİLLERİ OLAN ALÇAKLAR YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK”
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari’de şehit olan askerlere yapılan saldırıyı “hunharca” diye niteleyerek, Öcalan’ın talepleriyle ilgili olarak ise, “Kimseye verdiğimiz bir söz olmadı” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Başbakan Davutoğlu ilk olarak, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2 uzman çavuş ve bir erin şehit edilmesiyle ilgili olarak, “Kayseri’de Yüksekova’dan gelen acı bir haberle üzüldük. Hunharca bir saldırı ile şehit edildi. Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı ile görüşerek taziyeleri ilettik ve detaylı bilgi aldık. 3 kahraman bazı ihtiyaçlarını karşılamak için merkeze gittiklerinde kendilerini takip eden alçaklar tarafından şehit edildiler. Yoğun bir arama faaliyeti var. Bu hunharca saldırıyı ve yapanları tespit etmek için yoğun bir çaba içindeyiz. Bütün bunlar açık şekilde Kobani olayları ve arkasındaki olaylarla birlikte Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin olduğunu gösteriyor. Sükunet içinde, bölgenin huzuru, oradaki vatandaşlarımızla kader birliği yapan güvenlik görevlilerimiz şehit ediliyor. Eminim ki bütün bölge halkı açık ve net cevabı verecektir. Biz her zaman milli birliğimizi korumak, vatandaşlarımız arasındaki huzuru sağlamak üzere ne gerekiyorsa yapacağız. İçişleri Bakanına ve Genelkurmay Başkanı’na gerekli talimatları verdim. Bu katiller, bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecekler. Kimse halkımızın bu saldırılar karşısında tereddüt göstereceğini düşünmesin” dedi.
Çözüm sürecinde bundan sonraki yol haritası ve son günlerde Öcalan’ın talepleri konusunda sorulan bir soru üzerine ise Davutoğlu, “Daha önce yaptığımız açıklamalarla asırlarca bir arada yaşamış vatandaşlarımız arasında milli bilinci tesis etme yönündeydi. Herhangi bir şekilde vahşilere teröre taviz verme süreci değil. Burada bahsedilen terör örgütü değil, bölgede yaşayan halkımızdır. Halk tek bir grup tarafından temsil edilmiyor. Bölge halkı bu örgüt için bir infial içindedir, barış sever vatandaşlarımız için de tehdit içeriyor. Biz asırlardır bir arada yaşamış vatandaşlarımız için gerekeni yaparız. Bu alçakça saldırılar için her türlü tedbiri alırız. Bugün yapılan saldırıda yüzlerin maskelenmiş olması da bazı siyasilerin ifade ettiği gibi suç işlemeye dönük ve cinayet işlemeye dönük olduğunu gösteriyor. En kısa zamanda iç güvenlik reformu yasalaşacak. İmralı’da sekreterya kurulacağına yönelik olarak kimseye verdiğimiz bir söz olmadı. Kamu düzeni sağlanmadan hiçbir görüşme bu anlamda yapılamaz. Hunharca saldırılar sona erdirilecek. Bu konuda taraflar net tavır alınmalı. Bizim tarafımızdan herhangi bir çalışma söz konusu değil. Kimse hükümetimiz ile görüşmeden kamuoyuna böyle açıklamalar yapmamalı. Bu samimiyet sınavından herkes geçecek. Kim Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine dönük alçaklara ortak tavır almadan kendince hüküm vermesine kamuoyunun itibar etmemesi gerekir. Kılıçdaroğlu geçen gün yaptığı açıklamada Öcalan’ın benimle görüştüğü konusunda ihanet ile ilgili bir iftirada bulundu. Kılıçdaroğlu böyle bir açıklama ile infial yaratmak istiyorsa tarih önünde hesap verecek. Bizim Öcalan ile görüştüğümüz gibi bir iftira atması böylesine kritik bir dönemde ne kadar duyarlı davrandıkları ortada” ifadesinde bulundu.
Davutoğlu, Kobani’deki yaşanan olaylar sonrasında peşmergenin geçişiyle ilgili olarak, “Türkiye’de sokakları kana bulayan bu vahşiler Kobani’ye yardım için talepte bulunduklarını söylüyorlar. Kobani’ye tek yönlü değil, Irak ordusunun parçası olan peşmergeler ve Suriye halkının gerçek temsilcileri olan ÖSO Kobani’ye giderek, PYD ve PKK’ya değil, sivil insanlara yardım olabileceğini ifade etmiştir. PYD hem ÖSO’nun hem de peşmergenin geçişini olumlu görmediklerini söylediler. Esas niyet sivil unsurlar değil, açık bir şekilde Kobani’de üs edinmek istiyorlar. Biz hiçbir terör örgütünün sınırlarımızda yerleşmesini istemeyiz. Şu ana kadar Kobani’ye herhangi bir geçiş olmamıştır. Türkiye’nin iyi niyetini de tüm dünya görmüştür. Yardım etmediğimizi söyleyenlerin de maskesi düşmüştür. Türkiye’nin ne kadar tutarlı bir politika takip ettiği ortaya çıktı. Kobani’de Suriye halkı savunmak isterse Türkiye buna yardımcı olabilir. Irak’ta IŞİD ile savaşıyor. Destek sağlamak isterse gerekli kolaylığı ortaya koymuştur Türkiye” diye konuştu.
Davutoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na CHP ve MHP’nin katılmaması ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘oraya giden kirlenir’ şeklindeki açıklamasına da, “Kılıçdaroğlu’nun kirli niyetinin yansıması. Kılıçdaroğlu CHP’nin tarihini bilmiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türk halkının kendi iradesi ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. CHP 27 Mayıs ihtilalini destekleyen bir partidir. Celal Bayar’ı Çankaya Köşkü`nden sürükleyen, çıkaran bir partinin temsilcisidir. Celal Bayar direndiği için sürüklenerek Çankaya Köşkü`nden çıkarıldı. CHP de bunu destekliyor. Çankaya kirlendiyse CHP tarafından kirletilmiştir. Baksınlar arşivlerine CHP o akşam ne açıklama yaptı. Çankaya Köşkü o dönem yaşadığı zilleti bir daha yaşamamıştır. Halkımızın tertemiz oyları ile seçilmiş Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği ilk resepsiyona gitmek Cumhuriyet ile şereflenmektir. Kirlenme gibi bir ifade kullanmak Kılıçdraroğlu’na yakışır. Resepsiyon’a gitmeyen CHP’lilere soruyorum, 27 Mayıs sabahı Çankaya Köşkü`nde ne oldu? TBMM’nin seçtiği bir Cumhurbaşkanı’na ne muamele yapıldı? O gece CHP ne yaptı? Resepsiyona gitmek insanı şereflendirir, ışıltılı ve parlak bir milli iradenin parçası haline getirir” diye cevap verdi.

 

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU:
- “TÜRKİYE’NİN ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Müsiad Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Zirvesi ve Gala Yemeği’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada işadamları ve STK temsilcilerine seslendi. Davutoğlu, Türkiye’nin ateş çemberine dönmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Erciyes ile konuşurum, diğer dağlara konuşurum. Erciyes’in manen bana seslendiğini hissederim. Geride kalan Anadolu’yu merak etmeyin. Biz Erciyes Dağı olarak ve eteğimdeki kahraman insanlar olarak bu vatanı bekleyecektir der. Seyyid Burhaneddin Veli, bizim de manen hocamız olan, bütün Konyalının manevi hocası olan bir velidir. Bugün Kayserili dostlarımın, Kayserili Davut olarak akdedilmeyi isterim. Ortadoğu coğrafyasına bir şehir kültürü olarak yayılması sağlayan Mimar Sinan mimarimizin kahramanıdır. Erciyes Dağı nasıl bu toprakları beklerse, Abdullah Gül de Çankaya’da olduğu süreçte milli iradeyi zirveye taşımıştır. Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanlığı makamı daha önce olmadığı bir şekilde devredilmiştir. Bu yeni Türkiye’nin başlangıcıdır. Onun için bu rahatsızlıklar yaşanıyor. İlk defa böyle bir görev teslim töreni yapıldı. Bu erdemi yaşadıkları için iki cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Gerek 11. cumhurbaşkanımıza Kayseri’den bir kez daha selam ediyorum. Kutlu görev değişimi adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hepimizin yoğunlaşması gereken husus Türkiye’nin geleceği adına inşa edilmesi gereken husustur. Bugün hicri yılbaşı. Kayserililer her alanda büyük devrimler yaptı. Ulaştırmada 2013 yılında Kayseri’de komşu vilayetlerle bağlantıları duble yol oldu. 380 bin olan hava yolu kullanan sayısı şimdi 1 buçuk milyonu aştı. Tarımda dünyada 7. büyük ülkeyiz. Hangi alana bakarsanız bakın, sağlanan bu başarının arkasında en önemli devrim özgüven devrimidir. Yeter ki bu güveni hissedelim. Saldırıda görüldüğü gibi, gezi olaylarında görüldüğü gibi birleri bu özgüvenden rahatsız oldu. Milleti tehdit gibi görmeyen devlet anlayışından korkuyorlar. Geçen sene `Gezi` olaylarında o ay içinde yeni Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştılar. 17-25 Aralık’ta tekrar darbe vurmak istediler. Başka oyunlar içine girmeye çalıştılar. Türbülans olur mu diye düşündüler. Hükümetimiz kuruldu. Bu yapılanmadan sonra AK Parti yoluna devam etti. Biz 3 gün içinde dahil 9 yıllık bir hükümet kitabı çıkartırız ve basarız” dedi.

“BİZ ZULME UĞRAYANLARIN ETNİK KİMLİĞİNE BAKMADIK”
Zulme uğrayanların etnik kimliklerine bakmadıklarını söyleyen Davutoğlu, “Biz zulme uğrayan kardeşimizin etnik kimliğine bakmadık. Biz Kürt müsün, Sünni misin, Arap mısın diye bakmadık. Kim geldiyse bizim ecdadımızdan gelen diye baktık. Birleşmiş Milletlerin ülkeleri şimdi Kobani hesabı soruyorlar. Benimle ilgili 4-5 kez soru önergesi verdiler. Niye zalimin karşısında duruyoruz diye. Eğer bir ülkede yüzde 12’lik azınlık çoğunluğu tutmaya çalışırsa bu şekilde olmaz diye söyledik. Bugün 1 Hicri yılbaşı. Bizler Allah şahit ki kapımıza gelenlere kim olursa olsun kapımızı açarız. Hicri yılbaşının da amacı budur. Ama onlar ‘kapınızı kapatın’ dedi. Kılıçdaroğlu ‘kapınızı kapatın’ dedi. İşte Muharrem ayı yaklaşıyor. Kerbela olayı yaklaşıyor. Bizler; ne hicretin ne de Muharrem`in ve Kerbela`nın insanların zorda olanını terk etmeyiz. Eğer bir ülkede ortak vicdan yok edilmişse o ülkenin ayağa kalkmasının imkanı olmaz” ifadelerini kullandı.

“TSK KOBANİ`YE GİRSİN DİYE ÖNERİ SUNDULAR”
Konuşmasına devam eden Davutoğlu, şunları kaydetti: “Türk Silahlı Kuvvetleri sadece Kobani`ye girsin diye bir takım öneri sundular. Türkiye’yi bir ateş çemberi içerisine sokmaya çalışan planların içine sokulmaya çalıştığımızın farkındayız. Hepimizi ilgilendiren şey biz ortak kaderi yaşıyoruz. Türkiye’nin etrafında en az 7-8 ülke idare edilemez durumdalar. Azerbaycan – Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda yüreğimiz ürperiyor. Ortadoğu neredeyse tam bir kan yumağına çevrildi. Hz. Hüseyin nasıl yolundan dönmemişse bizler de yolumuzdan ve adalet davamızdan geri dönmeyiz. Biz çözüm sürecinden anladığımız herkesin asırlarca süren birlikte yaşama geleneğini sürdürerek kalıcı olarak bütünleştirmek. Bizim bu ülkeyle ilgili hayallerimiz, rüyalarımız var. Hayalleri olmayan utansın. Türkiye’nin her yerinde siyaseti iddialı bir şekilde sürdürebiliyoruz. Suriye’de yönetim yok, üretim kabiliyeti yok ülke parçalanıyor.”

“TÜRKİYE`NİN ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Türkiye’nin ateş çemberine dönmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Türkiye’nin bir vizyonu var. Biz bu ülkede kaosa izin vermeyeceğiz. Kamu düzeninin sarsılmasına izin vermeyeceğiz. Bizler Türkiye’nin ateş çemberine dönmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin elinde çok geniş enerji kaynakları yok. Türkiye’ye kimse krizler olduğunda 5 milyar, 10 milyar gibi para verirler. Ama komşu ülkelere olduğu gibi kimse bize 250-300 milyar dolar para vermez. Şimdi Türkiye olmaya başladığı için rahatsızlık var. Elimizde çalışkan insanımız var. İyi eğitimli insan gücümüz ve coğrafyamız var. Bu coğrafya elimizdeki en büyük hazinedir. Bu hazine içerisindeki en büyük hazine açık söyleyeyim İstanbuldur” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye de övgülerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ülkemizin her santimini kalbimize kazımadan çıkmayız. Beynimize kazıdığımız gibi yüreğimize de kazırız. Buraya geldiğimizde Mehmet Özhaseki beyin bizden o kadar çok isteği oldu. 20 yıldan fazla süredir belediye başkanlığı yapmasına rağmen bitmeyen bir enerjisi var” şeklinde konuştu.

 

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, ENGELLİ ONUR`A BİLGİSAYAR SÖZÜ VERDİ

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kayseri’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, engelli bir vatandaşın laptop bilgisayar isteğini kırmadı.
Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Kayseri’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Ziyaretin ardından valilik önünde toplanan vatandaşlarla selamlaşan Davutoğlu, bir süre sohbet etti. Burada Başbakan Davutoğlu ile karşılaşan 24 yaşındaki engelli Onur Danacı, Başbakan’dan laptop bilgisayar istedi. Davutoğlu engelli Onur Danacı’nın isteğine, “Laptopunu alacaksın, merak etme” dedi.
Davutoğlu daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

 

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, GÜL’ÜN BABA OCAĞINDA

 - Kayseri’deki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün baba evini ziyaret etti.
Müsiad Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Zirvesi ve Gala Yemeği’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, buradaki programın ardından AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Davutoğlu, daha sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün baba ocağını ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette baba Ahmet Hamdi Gül ve anne Adviye Gül ile görüşen Davutoğlu, daha sonra kentten ayrıldı.



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”