BAŞDENETÇİ MALKOÇ,

BAŞDENETÇİ MALKOÇ,

?İDARELERİN HASMI DEĞİL, VATANDAŞIN AVUKATIYIZ?

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç  ve kurum denetçileri  tertiplenen  kahvaltılı  toplantıda ilimiz medya mensupları ile bir araya gelerek kurumlarını tanıttılar?    Vali  Süleyman Kamçı´nın da iştirak ettiği   toplantıda  konuşan  Başdenetçi  Malkoç, 5 yıl önce kurulan kuruma bugüne kadar 45 binin üzerinde şikayet geldiğini belirterek;   bunlardan 17 bin 200´nün 2017 yılında oluştuğuna dikkati çekerek ?   İdarecilerin  hasmı değil, vatandaşın avukatıyız? dedi?  Malkoç, kurumun yurt dışı faaliyetlerine  de dikkat çekerek ? 6 milyon Türk vatandaşını da hak arama konusunda bilinçlendiriyoruz? ifadesini  kullandı?

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç  ve kurum denetçileri  tertiplenen  kahvaltılı  toplantıda ilimiz medya mensupları ile bir araya gelerek kurumlarını tanıttılar?   

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 5 yıl önce kurulan kuruma bugüne kadar 45 binin üzerinde şikayet geldiğini, bunlardan 17 bin 200´nün 2017 yılında oluştuğuna dikkati çekti. Vatandaşların, STK´ların yaptığı şikayetleri rapora dönüştürdüklerini, dünyada genel adı ombudsmanlık olarak bilinen Kamu denetçiliğini halkın avukatlığı olarak yerine getirdiklerinin altını  çizen  Malkoç, "Diğer ülkelerle yarışmamız için kalitenin artması, denetime bağlıdır. Osmanlı döneminde uygulanan ombudsmanlık, bize 300 yıl sonra geri döndü. Gelen şikayetler genelde kamu personelinin uygulamaları, mahalli idareler ve SGK´dan kaynaklı. Örneğin Kayseri´de geçtiğimiz yıl yapılan 33 başvuru, mali konularla ilgili. Biz dostane çözümden yanayız. Kesinlikle, idarenin hasmı değiliz" değerlendirmesinde   bulundu?                                                                 

Sözlerinin devamında Kamu Denetçiliği Kurumu´na gelen başvuruların   yüzde 75´inin elektronik ortamda yapıldığını ifade eden Malkoç  sözlerini  şöyle sürdürdü?  "Kurum olarak bazı konulara el atamıyoruz. Zira yetkimiz yok. Bize gelen başvuruların yüzde 75´i, elektronik ortamda geliyor. Bunları araştırıp, soruşturup, inceleyip, 6 ay içinde karara bağlıyoruz. Anayasa Mahkemesi kararlarına yakın bir karar mekanizmamız var. Başvuruların yüzde 15´ni dostane dediğimiz yöntemle çözdük. Başvuru olmadan da aile içi şiddet, uyuşturucu, Suriyelilerle ilgili ve son olarak da ÖSYM sınavıyla ilgili resen de hareket edebiliyoruz. Örneğin ÖSYM´ye 09.45 kararın yanlış olduğunu, sınavın 10.00´da başladığını, kapıda sınava girecek öğrenci kalmamasını istedik. Ancak, ´bizim hazırlıklarımız var´ deyip ÖSYM başkanı çıkıp bunu uygulamayız deyip, basına demeç verdi. Bunun üzerine biz de gereğini yaptık. Bazı konularda başvuru olmasa dahi, resen hareket ederek, özel rapor hazırlayıp, ilgililere sunuyoruz. FETÖ şikayetleri bizim konumuz değil. Zira KHK ile ihraçlar olduğu için bu başvuruları olağanüstü hal komisyonuna gönderiyoruz."          

Malkoç, kurumun yurt dışı faaliyetlerine  de dikkat çekerek  ?Avrupa´da seçimler nedeniyle ırkçılık  giderek artmakta.  Bu nedenle Avrupa´da 6 milyon Türk vatandaşını haklarını arama konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Maalesef Avrupa´da ırkçılık giderek artıylor ve vatandaşlarımıza akıl almaz uygulamalar, baskılar yapılıyor. Avrupa ne yazık ki seçimler nedeniyle ırkçılara göz yumuyor. Yurt dışındaki Türk vatandaşların hakları konusunda bilinçlendirme çalışmasına Avusturya´dan başladık. Vatandaşlarımızın bulunduğu ülkelerdeki ombudsmanlara başvurması gerekir. Onlara örnek dilekçeler verip, şikayette bulunmalarını sağlıyoruz. Bu amaçla 8 ülkede daha bilinçlendirme toplantısı yapacağız" diye konuştu.     

HABER:  S.ERDOĞAN 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor