BAŞDENETÇİ ŞEREF MALKOÇ KAYSERİ´DE

BAŞDENETÇİ ŞEREF MALKOÇ KAYSERİ´DE

?KAYSERİ, YOL AÇAN VE YOL GÖSTEREN BİR ŞEHİR?

 ?Ombudsman Halkla Buluşuyor´  Programları kapsamında ilimize gelen Kamu Başdenetçisi  Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri  ilimizde bir dizi ziyaret  ve incelemelerde bulundular?   İlk olarak  Vali  Süleyman Kamçı, daha sonra  Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa  Çelik, Ticaret  Odası Başkanı  Mahmut  Hiçyılmaz´ı ziyaret eden  heyet son olarak  Kayseri  Sanayi Odası  Başkanı Mehmet Büyüksimitçiyi ziyaret etti? Başdenetçi  Malkoç ziyaretlerde yaptığı değerlendirmede vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yaptıklarını ifade ederek, vatandaşın aldığı kamu hizmetlerinden memnuniyetsizliği varsa, dilek, temenni ve şikayet olarak Kamu Denetçiliği Kurumu´na intikal ettirebileceğini  kaydetti?

Ombudsman Halkla Buluşuyor´  Programları kapsamında ilimize gelen Kamu Başdenetçisi  Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri  Kayseri temaslarını  Vali  Süleyman Kamçı´ı yı ziyaret ederek başlattılar.., iki günlük Kayseri programı kapsamında ilimize gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç  Valilik Binası  girişinde karşılandı. Kamu Denetçileri Yahya Akman, Hüseyin Yürük ve Sadettin Kalkan´ın eşlik ettiği Kamu Başdenetçisi   Şeref Malkoç ilk olarak Şeref Defterini imzaladı.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kamçı, Kamu Başdenetçiliği Kurumu´nun güzel kurumlardan bir tanesi olduğunun altını çizip,´Kamu Denetçiliği Kurumu´nun son yıllarda kurulmuş önemli kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek ?Değerli başdenetçimiz ve denetçi arkadaşlar buradalar. Şehrimize geldiler, burada bir süre programları olacak.? Değerlendirmesinde  bulundu?

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, yaptığı konuşmada, vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yaptıklarını ifade ederek, vatandaşın aldığı kamu hizmetlerinden memnuniyetsizliği varsa, dilek, temenni ve şikayet olarak Kamu Denetçiliği Kurumu´na intikal ettirebileceğini belirterek  şunları  kaydetti?  ?Kamu Denetçiliği Kurumu 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile Anayasa´daki yerini almış, 2012 yılında 6328 sayılı kanunla tüzel kişilik kazanmış ve 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuruluş gayesi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye´de de kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması, vatandaşla idare arasında, devlet arasındaki ilişkilerde iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, bunun yanı sıra denetim yoluyla şeffaflığın kamuda sağlanması ve bunlar kadar önemli olan vatandaşın hak arama kültürünü yaygınlaştırması amacıyla kurulmuştur. Özellikle Avrupa´daki tanımlaması ?halkın avukatı´ şeklindedir. Bizler, vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yapıyoruz. Vatandaşımız; aldığı kamu hizmetlerinden memnuniyetsizliği varsa, daha iyisini istiyorsa dilek, temenni, şikayet olarak Kamu Denetçiliği Kurumu´na intikal ettirebiliyor. Güzel bir kurum. Tabi yeni olduğu için çok tanınmıyor. Biz de illeri dolaşıyoruz, basınla ilişkileri sıklaştırarak kurumu tanıtmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye´yi gerek yerel yönetim alanında gerek eğitim, sağlık gibi benzeri alanlarda en iyi yönetime kavuşturmak. 2023, 2053, 2071 hedefleri var Türkiye´nin. Burada önemli olan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alması, sağlık hizmetlerinin daha iyi yürümesi, kamu hizmetlerinin güvenlik, asayiş ve benzeri konularda dünyadaki en iyilerle yarışabilecek hale gelmemiz. O açıdan kamu denetçiliği kurumu gibi kurumlara ihtiyaç var. Bizler, vatandaşın müracaatı ve şikayeti üzerine denetim ve inceleme yapıyoruz.?    

Konuşmaların ardından Vali Kamçı, Kamu BaşdenetçisiŞeref Malkoç ve kamu denetçileri bir süre baş başa sohbet etti.                                                        

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoçve beraberindeki heyetin  ilimizdeki  ziyaretlerinde ikinci durak  Büyükşehir Belediyesi oldu?              

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç´u Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Girişi´nde karşıladı. Ziyarette Kayseri´nin müteşebbis insan zenginliğine ve uyum kültürüne değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Kayseri her alanda uyum kültürünün hakim olduğu bir şehir. Şehirdeki tüm yönetim dinamikleri arasında mükemmel bir uyum var. Herkes Kayseri ortak paydasında buluşur. Bu nedenle de diğer şehirlere göre daha hızlı gelişiyoruz? değerlendirmesinde bulundu?                                              Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da Kayseri´nin Türkiye´nin mümtaz şehirlerinden birisi olduğunu ifade ederek, ?Kayseri büyüme ve gelişme itibarıyla yol açan ve yön gösteren bir şehir. Kayseri, çevresindeki il ve ilçeler için kılavuz kaptanlık yapıyor. Türkiye´nin gelişmesine ve geleceğine katkı veren bir şehir? diye konuştu.                     

Kayseri´ye Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan çalışmaları görmek ve görüş alışverişinde bulunmak için geldiklerini ifade eden Malkoç, gayelerinin hukuka ve hakkaniyete riayet etmek olduğunu söyledi. Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu´nun insan haklarına dayalı adalet anlayışı içerisinde yapılan hizmetleri denetleyip daha kaliteli hale getirmek için çaba gösterdiğini kaydetti.

Ziyarette ayrıca karşılıklı hediyeler takdim edildi.       



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”