BASIN MÜZESİ´NE DESTEK PROTOKOLÜ

BASIN MÜZESİ´NE DESTEK PROTOKOLÜ

Altınkaya: ??Basın Müzesi 4 Şubat´ta açılacak?

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ile 109 yıllık basının arşiv taramasının yapılıp daha sonra dijital versiyona dönüştürülmesi için teknik destek sağlanacak. Protokol imza töreninde konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ?Basın Müzesi´nin 4 Şubat´ta açılacağını müjdeleyerek ?ORAN´la imzaladığımız bu protokol ile inşallah KDV dahil 50 bin TL gibi bir destek alacağız. Bu paranın önemli bir bölümü üniversitede iletişim fakültesindeki danışmanlık hizmeti yapan hocalarımızın müzemiz için getireceği bilgiler için kullanacağız? değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı arasında ?Basın Müzesi´ne destek amaçlı projeye destek protokolü imzalandı. ORAN toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, ORAN´ın KOBİ ve sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek verdiğini hatırlatıp, bu projenin Cemiyetin ORAN ile ikinci projesi olduğunun altını çizip, Basın Müzesi´nin 4 Şubat tarihinde açılacağını duyurdu.

Sözlerinin devamında açılacak olan müzenin içerisinde basın tarihinin yanı sıra sinema, televizyon, internet haberciliği tarihinin de bulunacağını ve bunların dijital ortama aktarılacağının belirten Başkan Altınkaya ?Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyemiz eski Kayseri mahallesinde bir konak tahsis etti ´Basın Müzesi´ yapılmak üzere. Basın Müzesi ile ilgili oranın anahtarını devraldık, çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ciddi bir bilgi taraması yapmamız lazım. Oraya alacağımız makine, daktilo bir şekilde temin ederiz ama aslı olan 109 yıllık basın tarihinin bilgilerine ulaşmamız lazım. Bu müze sadece gazete ve dergilere ait bir müze olmayacak aynı zamanda Türk Sinemasının Kayseri´deki yerini de, radyonun, televizyonun tarihini de bu müzede bir şekilde bulacağız. ORAN´la imzalayacağımız bu projeye Teknopark´taki bir şirket aracılık ediyor. Buradan inşallah KDV dahil 50 bin TL gibi bir destek alacağız. Bu paranın önemli bir bölümü üniversitede iletişim fakültesindeki danışmanlık hizmeti yapan hocalarımız bize bilgiyi getirecekler biz de o bilgileri inşallah müzemizde önümüzdeki yıl 4 Şubat´taki müzemizin açılışına yetiştirmeye çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ORAN Gelen Sekreteri Ahmet Emin Kilci ise böyle bir projede bulunduklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak Gazeteciler Cemiyeti ile uzun zamandır bir çalışmamız olmamıştı. Bu çalışmayla önemli bir müze olacak olan Basın Müzesi´nin içerisinde olmak bizim açımızdan memnuniyet verici. Bu projeyle inşallah teknik destek programı kapsamında şimdiye kadar Kayseri, Sivas, Yozgat illerinde 400´e yakın proje desteklendi. Bu proje de inşallah bunlardan birisi olacak. 109 yıllık basının arşiv taramasının yapılıp daha sonra dijital versiyona dönüştürülmesini bu proje kapsamında inşallah yapacağız. Tabi burada ajansın bu işin içinde olması şu açıdan da önemli. Bizler gerçekten basın mensuplarıyla ajansımızın yaptığı faaliyetleri bir şekilde paydaşlarımızla duyuruyoruz. Bu anlamda Basın Müzesi gerek geçmişimiz gerekse geleceğimiz için önem arz ediyor. Ajans sadece verdiği mali desteklerle ortaya çıkıyor. Onun dışında birçok faaliyet de yapıyor. Bu faaliyetleri de inşallah sizlerle daha sık paylaşıyor ve duyuruyor olacağız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından taraflar adına Başkan Altınkaya ve Genel Sekreter Kilci destek protokolüne imza koyarak süreci başlattılar.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da