BASIN TEMEL TAŞIMIZDIR

BASIN TEMEL TAŞIMIZDIR

24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE TEBRİK MESAJLARI YAYINLANMAYA DEVAM ETTİ

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN´DAN KUTLAMA

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 24 Temmuz Basın Bayramı münasabetiyle açıklamada bulunarak gazetecilerin bayramını kutladı.

Vali Günaydın yazılı olarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

?Her yıl 24 Temmuz´da Gazeteciler ve Basın Bayramı ile birlikte ?Basından Sansürün Kaldırılışının?  yıldönümünü kutluyoruz. Toplumumuzda meydana gelen olaylar hakkında kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmek basınımızın temel görevidir. Böylesine önemli bir misyonu üstlenen gazetecilerin, bu ilkeler doğrultusunda ortaya koydukları emek, çaba ve gayretleri takdire şayandır. Kamu yönetimi ve vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerde önemli bir görev üstlenen basınımızın, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, onların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için ortaya koyacakları çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Gerek ülkemizin gerekse ilimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarımızın ?24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.?

 

AKAY: BASINA BAŞARILAR DİLERİM

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay´ın

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı  mesajı:

"Halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır. Meslek ahlakı ve gazetecilik ilkelerine sadakatle bağlı kalarak bu büyük sorumluluğu üstlenen medya çalışanlarımızın daha rahat,  daha güvenli çalışma koşullarına sahip olabildikleri, emeklerinin karşılığını alabildikleri, kendilerini geliştirebildikleri bir medya ortamına kavuşmaları dilek ve temennilerimizle,

 Gerek yerel, gerek ulusal basında hakkıyla görev yapan basın sektörüne emek veren tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum."

 

TOK: BASIN TEMEL TAŞIMIZDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tok, 24 Temmuz 1908´de basın üzerindeki sansürün kaldırılmasının 111´nci yıl dönümünde yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarında görev alan çalışanların ?Basın Bayramı´nı kutladı.

Büyük fedakarlık göstererek her türlü zorluk ve baskılara rağmen, bu önemli görevin üstesinden gelen basın mensuplarının üzerindeki antidemokratik tutumlara son verilmesini isteyen Tok, demokrasinin hızla gelişmesi, doğru, yansız ve hızlı biçimde haber verilebilmesi için, basının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Serkan Tok mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı olan basın, şeffaf yönetim anlayışının temel yapı taşlarındandır. Basın, vatandaşlarla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi son derece önemli görevler üstlenmektedir. Üzüntüm şudur ki; basın üzerindeki sansürün kaldırıldığının ilan edilmesinin ardından bir asır geçmesine rağmen hala ülkemizde basının tam anlamıyla özgür olduğundan söz etmek maalesef mümkün değildir. Demokrasinin mihenk taşı olan basın, başta ülkemizin gelişmesi, meslek onur ve haysiyetinin korunması, doğru ve tarafsız haber vermesi için tüm baskılardan arındırılmalıdır.?

 

KAYSERİ SMMMO BAŞKANI YEDİKAYA´DAN TEBRİK

Kayseri SMMMO Başkanı Ali Yedikaya´da basın bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Toplumu aydınlatan, yaşanan tüm olayları ve gelişmelerin bizlere aktarılması için, gece gündüz demeden büyük çaba sarf eden, her durumda sorumluluk bilinciyle hareket eden ve bu zor görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın ?24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı? en kalbi duygularımla kutlar, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.?



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”