BAŞKAN AKAY,

BAŞKAN AKAY,

?GENEL KURULA KADIN ÇİFTÇİLER DAMGASINI VURACAK? .

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi´nden yapılan açıklamada Başkan adaylarından biri olan mevcut başkan Hüseyin Akay´ın 25 Mayıs Perşembe günü yapılacak olan 64. Genel Kurul´un Türkiye´de Şeker Pancarı tarımına olan ilgi açısından çok önemli olduğu vurguladığı ve Genel Kurul´a kadın çiftçilerin damgasını vuracağı değerlendirmesinde bulunduğu duyuruldu?
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi´nden yapılan açıklamada 25 Mayıs Perşembe günü yapılacak olan 64. Genel Kurul´a Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir bölge çiftçilerinden büyük bir katılım beklendiğine dikkat çekilerek; bu Genel Kurul´un sadece Kayseri Pancar Kooperatifi´nin değil aynı zamanda ülkemizde pancar tarımının geleceğini de yakından ilgilendirdiği ifade edildi... O nedenle Orta Anadolu´daki 80 bin üyesi bulunan Kayseri Pancar Kooperatifi´nin 25 Mayıs günü yapılacak olan 64. Genel Kurulu´nun, ?Şeker Pancarı´ tarımına çiftçinin nasıl sahip çıktığını göstermesi ve NBŞ kullanımına karşı da pancar çiftçisinin tepkisini birlik beraberlik içerisinde ortaya koyması açısından önemli olduğu belirtildi.
Genel Kurul öncesi Develi Bölgesi´nden gelerek başkan adaylarından Hüseyin Akay´ı destekleyen heyetinin ziyareti esnasında konuşan Başkan Akay; ?Son yıllarda Genel Kurullara kadın çiftçilerin gösterdiği ilgiden duyulan memnuniyeti dile getirerek 64´ ncü Genel Kurulumuza da kadın çiftçilerin büyük ilgisini bekliyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Başkan Akay; çiftçilik mesleğinin geleceği açısından kadın çiftçilerin yanında, genç çiftçilerin de ilgilerinin arttığını belirterek ?Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin çiftçiliği meslek edinmesinde elimizden gelen her türlü desteği sağlamaktayız. Önümüzdeki dönemde kurum içinde oluşacak her türlü yönetim aşamasında hem kadın çiftçilerimize hem de genç çiftçilerimize yeni görevler vermeyi planlıyoruz? dedi ve ekledi ?Bu Genel Kurul, Büyük Kayseri Şeker Ailesinin gövde gösterisi olup, bunu genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla bütün çiftçiler hep birlikte ortaya koyacaklar. Bunu inşallah başaracağız. Çiftçiliğin ve çiftçilikten geçimini sağlayanların geleceği açısından buna ihtiyaç var. Bunu bütün bölgelerimizden büyük bir katılımla gerçekleştirmeyi umut ediyoruz, inşallah kazasız, belasız bu genel kurul yapılır, biter. Ondan sonra çiftçinin emaneti tekrardan bizim omuzlarımıza yüklenirse biz bunu layıkıyla taşıma konusunda arkadaşlarımızla beraber gereken gayreti göstereceğiz. Çiftçilerimiz, öncelikle alın terinin karşılığını helalinden kazanarak ailelerini geçindiren insanlardır. Onun için değerlidir. Biz de bu manada bunlara yardımcı olabiliyorsak, katkı sağlayabiliyorsak, görevini yapmış insanların huzuru içerisinde oluyoruz. Allah bu istikamette işimize zarar vermesin, fabrikamıza zarar vermesin ve insanlarımızın umudunu yere düşürmesin. Bu insanların güvenine layık olmak bizim için her şeyin üstündedir. Bu toplumun yarısı kadın, bu toplumda kadınları yok saymak, görmemekten gelmek doğru bir şey değil. Gönlümüz arzu ederdi ki aslında Kadınlardan da zaman içerisinde belki yönetim kademelerinde rol alsınlar istiyorum. Onlar tarladaki üretime katkı sağladıkları, evde misafir ağırladıkları gibi bu işte de ayrıca katkı sağlasınlar istiyorum. Onun için de kadınların bu işe ilgi ve alakasının artması bizim de gerçekten çok memnun olduğumuz bir durum. İnşallah bunu genel kurulda güçlü bir şekilde göstereceklerdir. Hepsini bekliyoruz, davet ediyoruz. Zaten onlar da vekaletlerini vermemişler. İlla biz kullanacağız diye beyan ediyorlar. Bundan da ziyadesiyle memnun oluyoruz. Kadınların işe el koyması, işi sahipleniyor olması işe daha ciddiyet getiriyor. Daha disiplin kazandırıyor. Bunlar da daha fazla başarıyı beraberinde getiriyor. Onun için onların bu işe el koyuyor olması bizim çok memnuniyetle karşıladığımız bir durum. Hepsine selamlarımı, saygılarımı ifade ediyorum. İnşallah onları güzel bir şekilde Perşembe günü 25 Mayıs´ta Genel Kurul´da ağırlamayı arzu ediyoruz?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"