BAŞKAN AKAY,

BAŞKAN AKAY,

"TURHAL ŞEKER FABRİKASI ÖZELLEŞTİRME İLE MİLLETE GEÇTİ?

Kamuya ait Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi aşamasında ?Şeker Sektörü´nün tek temsilcisi olarak ihalelere katılarak Turhal Şeker Fabrikası´nı da bünyesine katmayı başaran Kayseri Şeker, ihalelerin onaylanmasından sonra öncelikle Turhal Şeker Fabrikasının sözleşmeli pancar ekimi yapan dokuz bölgesindeki pancar ekicileri ile toplantılar yapmaya başladı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü, Genel Müdür yardımcıları, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı, Birim Müdürleri ve diğer yetkililer hep birlikte ilk iş olarak Turhal Şeker Fabrikası´nın sözleşmeli pancar ekimi yapan dokuz bölgesindeki pancar çiftçileri ile görüşme yaptılar.

Tokat Merkez, Niksar, Artova ve Çamlıbel pancar çiftçileri ile tanışma toplantısı esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarından sonra Turhal Şeker Fabrikasını da Kayseri Şeker´in bünyesine katmaktan duyulan memnuniyeti dile getirip Kayseri Şeker´in bir çiftçi kuruluşu olduğuna dikkat çekerek "Turhal Şeker fabrikası devletteydi şimdi Kayseri Şeker´in almasıyla Devletten Milletin uhdesine geçmiştir" değerlendirmesinde bulundu?

Başkan Akay sözlerinin devamında "Kayseri Şeker Türkiye´deki Şeker sektörünün önemli aktörlerinden, güçlü kuruluşlarından bir tanesidir ve yaptığımız başarılı çalışmalar sonucunda şu anda şeker sektörünü ayakta tutan en güçlü kuruluş haline gelmiştir. Dolayısıyla Kayseri Şeker bu sektörde varlığını daha güçlü bir şekilde sürdürmek adına bu ihalelere girerek Turhal Şeker Fabrikasını almıştır. Bizim niyetimiz Turhal Şeker Fabrikasını geliştirerek çalıştırmaktır. 84 ncü kampanya dönemini yaşayan Turhal Şeker Fabrikasının Kayseri Şeker ile birlikte daha onlarca yıl Turhal´da varlığını sürdürmesi azim ve kararlılığı içerisinde çalışacağız, çalıştıracağız" dedi ve ekledi? "Kamuya ait Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi aşamasında şeker sektöründen ve Pancar Kooperatiflerinden Kayseri Şeker´in dışında hiçbir kuruluş tek başına gelip de talip olmamış ve fabrika alamamıştır. Biz Kayseri Şeker olarak özelleştirme ihalelerinde sekiz fabrikanın ihalesine katıldık. Turhal Şeker´i aldık ama diğer fabrikaların da değerlerinin artmasına katkı sağlamak suretiyle Devletimizin, hazinemizin kazanmasına da vesile olduk. Bütün bu gelişmeler Kayseri Şeker´in gücünün ve bu sektördeki rolünün bir ifadesidir. Bizim için öncelik çiftçidir. İhale onaylandıktan sonra bir ekip olarak fabrikadan önce çiftçiye geldik. Bu uygulamayı çiftçiye verdiğimiz değer ve saygının bir ifadesi olarak görüyoruz. Biz öncelikle çiftçilerimizle görüşelim, çiftçilerimizi tanıyalım onlar da bizi tanısınlar sektöre ve pancar tarımına bakışımızı, niyetimizi ifade edelim. Karşılaştıkları sorunlar varsa onları da dinleyelim istedik o nedenle ilk ziyaretimizi çiftçilerimize gerçekleştirdik. Turhal´da bir afiş gördük ?Şeker yoksa Turhal yok diyor? biz o kanaatte değiliz. Şeker de var olacak Turhal da var olacak, Tokat ta var olacaktır. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Şeker sektörü Türkiye´de stratejik ve önemli bir sektördür. Pancar Çiftçisi ve şeker pancarı tarımı bizim için, Türkiye için çok değerli anlamlıdır. Bölgemiz açısından Şeker pancarı olmazsa olmazımızdır. O nedenle bu fabrikaların yaşaması ve mutlaka varlığını sürdürmesi lazımdır. Fabrikayı yaşatacak olan üretimdir. Fabrikanın ihtiyacı olan üretim yapılırsa bu fabrikalar yaşayabilir. Çiftçi olmadan bu fabrikaların üretim yapıp varlığını sürdürmesi mümkün değildir. O nedenle, mutlaka pancar çiftçisinin ayakta kalması varlığını sürdürmesi, şeker pancarının üretiminin devam etmesi ve şeker fabrikalarının yaşaması bizim için vaz geçilmez Milli görevlerden bir tanesidir. Biz bu işi Milli bir görev olarak kabul ettiğimiz bu kadar bu işe sahip çıkıyoruz?

Başkan Akay sözlerini ?Burası çiftçinin malıdır. Bizler Fabrikamıza emanetçi olarak sahip çıktığımız gibi çiftçilerimiz de üretim yaparak, Fabrikasına kendi malı gibi sahip çıkacak ve dolayısıyla hep birlikte Şeker Pancarına da Şeker Fabrikalarımıza da sahip çıkacağız? ifadesini kullanarak noktaladı?

Tokat Merkezde yapılan toplantıya Pancar ekicisi çiftçiler, Ziraat Odası, Kooperatif ve tarımsal kuruluş temsilcileri, Köy ve Mahalle muhtarları ile nakliyecilerin büyük ilgi göstermesi Kayseri Şeker yöneticilerini de memnun etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları