BAŞKAN AKAY: ?TURHAL ŞEKER İŞİNİN EHLİNDEDİR?

BAŞKAN AKAY: ?TURHAL ŞEKER  İŞİNİN EHLİNDEDİR?

Kayseri Şeker´e ait üç şeker Fabrikasından birisi olan Turhal Şeker Fabrikası 86 nci kampanya dönemini büyük bir coşku içerisinde bayram havasında başlattı.

Kayseri Şeker´e ait üç şeker Fabrikasından birisi olan Turhal Şeker Fabrikası 86 nci kampanya dönemini büyük bir coşku içerisinde bayram havasında başlattı.

Turhal Şeker Fabrikası kampanya açılış törenine; Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Ak Parti Tokat Milletvekili Av.Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Av.Yücel Bulut, Türkiye Varlık Fonu genel Müdürü Zafer Sönmez, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Turhal  Belediye Başkanı İlker Bekler, Yıldız eli Başsavcısı  Turhal Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Demirel, Tokat ve Turhal İlçe Protokolü, Ak Parti, MHP, İl ve İlçe Başkanları, CHP İlçe Başkanı, Şarkışla ve Turhal komşu Belediye Başkanları, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Osman Paşa Üniversitesinden akademisyenler, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür ve Genel Müdür yardımcıları, Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Cemal Sunulu, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Kamu ve Özel Bankaların temsilcileri, Nakliyeciler ve Taşıyıcı Kooperatif temsilcileri, Ziraat Odaları, Muhtarlar, Amasya, Yozgat, Kayseri, Tokat ve Sivas il ve İlçelerden gelen Pancar Çiftçileri katıldılar.

Kampanya açılış töreninde konuşan Türkiye Varlık Fonu genel Müdürü Zafer Sönmez, Tören öncesi Fabrikayı gezdim, çalışanların heyecanını gördüm , Çiftçilerin, Yöneticilerin heyecanını, sahiplenmesini gördüm ?Turhal Şeker, İşinin ehlindedir? dedi.

artırmanın hesabını yapıyorlar. Ben tüm çalışanlar ve yöneticiler teşekkür ediyorum.

Kampanya açılış töreninde konuşan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ?Bunlar Turhal, Tokat ve Türkiye adına geleceğe umutla bakmamızı sağlayan güzel etkinlikler. Bu fabrika doğusuyla batısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle büyük bir mücadele verilerek kurulmuş. Milletimizin alın teri ve yüz akıyla bugüne gelmiş bir fabrika burası. Türk milletinin ortak bir fabrikası. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade etmek isterim dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay kampanya açılış konuşmasında ?Şeker Fabrikası Vatandır? diyenler, Evet Şeker Fabrikası Vatan olamaya devam edecek.?Şeker yoksa Turhal yok? diyenler, Şeker´de, Turhal´da daha güçlü olarak var ve var olmaya devam edecek.

Daha önce devletin olan şeker fabrikası Çiftçinin ve Milletin malı olarak daha başarılı bir şekilde çalışmaya bu bölgenin çiftçisinin, ekmek kapısı olmaya devam edecek? dedi. Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü; Turhal Şeker Kayseri Şeker bünyesinde üretim yapan, Cumhuriyetin 4. Şeker Fabrikası ünvanına sahip bu güzide kuruluş, Nisan 2018 tarihinde yapılan özelleştirme ihalesinde 569 Milyon TL bedelle Kayseri Şeker tarafından satın alınmış ve 7 Haziran 2018 tarihinde yapılan devir sözleşmesi ile tarafımızdan teslim alınmıştır.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli´nin katıldığı geçen seneki kampanya açılışında fabrikanın o günkü durumunu ifade etmek içim ? Uzaktan baktım yeşil türbe, içine girdim tövbe estağfirullah tövbe? demiştim.

2018 yılı kampanyasına 2.5 ay gibi kısa bir sürede yoğun bir revizyon çalışmasıyla hazırlanmış ve geçen sene ?Özelleştirmenin yüz akı? diye tabir ettiğimiz şekliyle başarılı bir kampanya dönemi yaşanmıştır.

Bu başarı Kayseri Şeker´in bilgili, tecrübeli, özverili, kurumuna sevgi ile bağlı fedakar, çalışkan, personelinin ve bu bölgeden aramıza katılan değerli çalışma arkadaşlarımızın bir başarısıdır. Öncelikle hepsine huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu bölge, geçmişte bir ?Tekel Fabrikası? özelleştirmesi travması yaşanmıştı. Onun da etkisi ile Şeker Fabrikasının özelleşmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağı endişesi ön plana çıkmıştı.

Tokat ili geneli için ve özelinde Turhal için hayati öneme sahip bu fabrika, bu bölgede Tokat, Sivas, Amasya olmak üzere 3 il, 13 ilçe, 185 köyde 9 bölge müdürlüğümüzde 5472 çiftçi ailesi ile sözleşmeli şeker pancar üretimi gerçekleştirmektedir.

Kayseri Şeker bu üretimi gerçekleştirmek için geçen seneden beri önemli fedakârlıklara katlanmaktadır. Bu güne kadar peşinatla birlikte 314 Milyon TL fabrikanın alımı için özelleştirme idaresine ödeme yapılmıştır.

Bunun dışında malzeme, hizmet, yatırım, demirbaş ve diğer giderler için 98.470.000 TL, Personel giderleri için 45.070.000 TL olmak üzere toplam 143.540.000 TL ilave harcama yapılmıştır.

Çiftçilerimizin üretim faaliyetlerini desteklemek amacı ile Ayni ve nakdî avanslar verilmektedir. Bahar aylarından itibaren gübre, tohum, ilaç vb. ihtiyaçlar için 37.290.000 TL Evlerinin geçimi ve üretim ihtiyaçları içinse 35.020.000 TL olmak üzere toplam 72.310.000 TL avans uygulaması yapılmıştır. Bu uygulamalar sadece Kayseri Şeker´in kendi çiftçilerine özel uygulamalarıdır. Faizden kurtarma avansının Türkiye´de başka bir örneği yoktur. Bunu çiftçilerimiz için sadece biz uyguluyoruz.

Yapılan konuşmaların ardından Turhal Şeker Fabrikasına pancar teslim eden ilk üç çiftçiye çeşitli ödüller verildi. Daha sonra Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol mensupları tarafından kurdele kesilerek Turhal Şeker Fabrikası 86. Pancar Alım Kampanyası törenle başladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi