BAŞKAN AKSOY: ?ANİ´NİN FETHİ

BAŞKAN AKSOY: ?ANİ´NİN FETHİ

TÜRK VE DÜNYA TARİHİ AÇISINDAN DÖNÜM NOKTASIDIR?

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 1064 yılında Selçukluların Kars´tan Anadolu´ya Girişlerinin 954´üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aksoy, yayımladığı mesajında, ?Selçuklu Sultanı Alparslan´ın Anadolu´ya girişinin 954. Yılını kutlamaktan mutluluk duyduğum gibi, ilk cuma namazının kılındığı, bu toprakların çocuğu olmanın gururunu yaşıyorum. Ecdadımızın bizlere bin bir zorluklarla emanet ettiği bu kutsal toprakları, bizlerin de aynı şekilde bizden sonraki kuşaklara bırakacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Buradan bir kez daha ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.

Mesajında, Ani´nin fethine baktığımız zaman, Türk ve dünya açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Anadolu´ya medeniyetin gelmesi, Ani´ye medeniyetin gelmesiyle başlamıştır. Onun için Ani´nin fethi, hem Anadolu hem de dünya için çok önemlidir ifadelerine yer veren Başkan Aksoy, daha sonra şunları kaydetti:

?Ağustos Ayı Türk tarihinde önemli bir aydır. Türk´ün kahramanlık ve yiğitlik ayıdır. 1064 Tarihi bizler için çok önemlidir. Selçukluların 1064 yılının Ağustos ayında Ani´yi fethiyle, aynı zamanda Türk İslam Dünyası´na yayılmıştır. Özellikle Kars´tan doğan güneş, Malazgirt´te devam etmiştir. Söğüt´te ışıklanmış, dünyayı aydınlatmış ve bu böyle devam etmiştir. Osmanlı Beyliği kurulmuş, kısa süre sonra bu beylik İmparatorluk olmuş, 22 Milyon km bir alana yayılmıştır. Ama bugün gördüğümüz o ki, 22 milyon kilometreye hitap eden Osmanlı bugün 776 bin m bir alana sıkıştırılmış ve burada içteki ve dıştaki hainler tarafından rahatsız edilmeye çalışılıyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi