BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ :

BAŞKAN  BÜYÜKKILIÇ :

?KAMU MALLARINI KORUMALIYIZ??

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, park, bahçe ile diğer sosyal ve spor tesislerinde yer alan kamelya, oturma bankları, aydınlatma lambaları, çöp kutuları gibi tüm malzeme ve ürünlerin aslında kamu malı olduğunu, bu açıdan kullanımlarına dikkat edilmesi gerektiğini  vurguladı?

Park ve bahçeler ile sosyal ve spor tesislerinde yer alan, bank, lamba, çöp kutuları, kamelyalar, havuzlar, musluklar, aynalar, basketbol potaları, kale direkleri, otomatik sulama aletleri, ağaçlar, süs ve bahçe çiçekleri gibi akla gelebilecek her malzemenin aslında birer kamu malı olduğunu belirten BaşkanBüyükkılıç?Kamu malları vergiler ile alınmaktadır. Sizlerin istifadesine sunulan her malzeme toplanan vergilerden alınmaktadır. Çöp kamyonları, dozer, greyder gibi araçlar yine vergiler ile alınmaktadır. Yani bedeli yine sizler tarafından ödenmektedir. Bu açıdan herkesin hakkı vardır. Bu nedenle özellikle korunmalı ve kollanmalıdır. Park ve bahçelerde yer alan dış mekân kent mobilyaları olarak bilinen park malzemelerini özellikle korumalıyız. Evimizdeki eşyaları nasıl itina ile kullanıyorsak aynı hassasiyeti kamu mallarında da göstermeliyiz? değerlendirmesinde   bulundu?

Her yıl bütçenin yaklaşık % 9 gibi bir oranı park, bahçelerde kullanılan malzeme alımına ayırdıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, hor ve sorumsuzca kullanılan, kırılan ve bozulan bu malzemeler içinde yine her yıl bütçenin % 2´i gibi bir oranı malzeme tamiri veya yenilenmesi harcamasında bulunduklarını kaydetti. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti