BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ BİTİRMEK İÇİN TER DÖKÜYOR?

Melikgazi Belediye Başkanı  ve Nöroloji Uzmanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 65 yaşından sonra ikinci üniversitesini bitirmek için ter döküyor. Başkan Büyükkılıç "Okumanın yaşı başı olmaz. Üstelik bu yaşlarda okumak alzheimer hastalığını önlüyor" ifadesini kullanarak ne kadar isabetli bir iş yaptığının  altını çizip gençlere rol ? model oldu?

Melikgazi Belediyesi´nde 19 yıldır başkanlık yapan, daha öncede  kapatılna Refah  Partisi´nin Kayseri milletvekili olarak  bir dönem  meclis çatısı altında görev yapan;  evli ve 3 çocuk babası Nöroloji Uzmanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü 2. Sınıfında  öğrenci olduğu ortaya çıktı?

Nisan ayında yapılacak sınavlara evde saat 22.00´den sonra, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerin de ise arabada ve uçakta hazırlanan Başkan Büyükkılıç, "Herkesin söylediği gibi okumanın yaşı başı olmaz. Yıllardır milletvekilliği, il başkanlığı ve 4 dönemdir belediye başkanlığı ile kamu görevini uygulamada tecrübe sahibiyim. Ancak, bunun bir de teoriğini öğrenmek istediğim için Anadolu Üniversitesi´ne kaydoldum" değerlendirmesinde bulundu?                              

Aynı zamanda Tıp Doktoru ve Nöroloji Uzmanı olan Başkan Büyükkılıç kendi  hayatından  yola çıkarak gençlere yaptığı tavsiyelerde  "İşin bir de sağlık boyutu var. Bir nörolog olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bu yaşlarda okuma yazma, bulmaca çözme gibi aktiviteler belli yaş grubundaki kişileri alzheimer olmaktan da kurtarıyor. Kaba bir hesapla ülkemizde en az 800 bin alzheimer hastası var. İlerleyen yaşlarda okuma-yazma konusunda hassas olanlarda bu hastalık da görülmüyor" diye konuştu.                                                                                     

Başkan Memduh Büyükkılıç, konuk olarak katıldığı üniversite, lise ve ortaokullardaki sohbet ve kariyer etkinliklerinde öğrencilerle aynı sıraya oturup, "Beni sadece başkan olarak görmeyin. ben de şu anda sizin gibi ögrenciyim, Yani sizden farkım yok. Çok çalışın, çok okuyun. Farklılık yaratın, kariyer yapın" diye nasihat verdiğini kaydetti?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"