BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ:

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ:

?KARDEŞ BELEDİYECİLİK İLE KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ SAĞLANMAKTADIR?

 

Ak Parti´nin ?Kardeş Belediyeler´ projesi kapsamında İzmir´in Kiraz Belediyesi ile kardeş olan Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç projeye dair yaptığı değerlendirmede " ?Kardeş Belediyecilik´ ile sınırlar kaldırılarak, Anadolu´nun ortak değerleri ve kültürel işbirliği sağlanmaktadır. Bu vesile ortak değerlerlerde birleşerek vatan bütünlüğü ve aynı duygu ve düşünceyi paylaşan halklar arasında barış sağlanmış olunmaktadır? ifadesini kullandı?
Türkiye Belediyeler Birliği´ nin çalışma programına ilk kez 2006 yılında giren kardeş şehir ilişkilerinin kurulması ve desteklenmesi konusunun, sonraki yıllarda giderek daha fazla ağırlık verilen bir alan olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ?Kardeş şehir, coğrafi olarak uzak yerleşim alanlarının, kültürel ve ticari alışveriş amacıyla oluşturdukları birlikteliktir. Bu birliktelik, sosyo-ekonomik gelişimi yükseltmek amacıyla proje ve programlar yürüten iki veya daha fazla şehrin ortak uygulamasıdır. Melikgazi ile İzmir Kiraz Belediyesi almış oldukları kararı ile Kardeş şehir olmuşlardır. Her iki belediye yöneticileri sık sık bir araya gelerek proje değişim programı uygulayacaklardır. Yani gönül kardeşliği bu karar ile resmi ve hukuki bir statüye kavuşturulmuştur? değerlendirmesinde bulundu?
Melikgazi Belediyesi olarak Malatya Yeşilyurt, Bursa İnegöl ile kardeş şehir olunduğunu hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir talebinin Kiraz Belediyesinden geldiğini ve Melikgazi Belediyesinin uygulamış olduğu hizmet ve yatırımların bu kardeşlik talebinde etkili olduğunu kaydetti.
Kardeş şehir Kiraz Belediyesi ile kültürel ve sosyal işbirliği, Ortak Anadolu Değerlerlerin paylaşılması ile etkinliler gibi birçok çalışmayı yerine getireceklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kiraz ve Melikgazi belediyelerin kardeş şehir olmasının her iki ilçe halkı için hayırlı olması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi.



'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti