BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

AYRIŞTIRILMIŞ ÇÖPLER TOPLANIYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2002 yılında başlatılan evsel atıkların ayrıştırılmış olarak geri toplanılmasına ilişkin çalışmanın başarılı bir şekilde devam ettiğini ve ilgili bakanlıkça son yıllarda örnek gösterildiğini söyledi.
Kağıt, metal ve tahta atıkların ayrı ayrı toplanılması ile başlayan geri dönüşüm çalışmasının bugün lastik, pil, elektronik ve yemeklik yağ atıkların toplanılması gibi geniş bir çeşitliği kapsadığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, eğitimde en önemli konunun eğitim ve bilinçlendirme olduğunu kaydetti.
2015 ile 2016 yılları karşılaştırmasında dahi büyük bir farklılık ve gelişme gösterdiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
?Melikgazi Belediyesi çevre dostu bir belediyedir. Bu açıdan çevre kirliliğini önlemek hem de doğal kaynakların israfını önlemek amacı ile başlatmış olduğu ayrıştırılmış geri dönüşüm çalışması ile artık örnek ve referans gösteren bir belediye konumuna gelmiştir. 2016 yılının ilk 10 ayında 2883 bina ve 92 bin 722 daireye ulaşılmıştır. 68 bin adet geri dönüşüm poşeti dağıtılmıştır. Çalışma da başarını oranı % 89 olup bu Türkiye rakamların çok üstündedir. Bu bir bakıma Melikgazilerin geri dönüşüme vermiş olduğunu önemin bir ifadesidir. Ayrıca geri dönüşüm poşeti ve kutuları ile 23 kamu kurumu, 297 okul, 1 üniversite, 3 yurt, 246 süpermarket, 1828 işyeri, 22 hastane ve 13 otel ile ortak çalışılmaktadır ?



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti