Başkan Büyükkılıç,

Başkan Büyükkılıç,

?Kent Estetiğini Önemsiyoruz? ...

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ana cadde, bulvar ve çevre yolu gibi güzergahlarda bulunan kamu ve özel bina ve yapılarda görsel kirliği gidermek için çalışma başlattıklarını duyurarak ?Çünkü biz Melikgazi Belediyesi olarak KENT ESTETİĞİNİ önemsiyoruz? ifadesini kullandı?
Yol güzergahlarında kamu ve özel mülkiyete ait taşınmazların avlu, bahçe ve istinat duvarlarında belli bir standart getirerek buna göre inşa edeceklerini belirten Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmalarda kent estetiğini önemsediklerini birçok yol kenarlarında konutlarda dış cephe kaplaması yaparak görsel kirlilikleri bertaraf ettiklerini kaydetti.
Bu kapsamda metruk bir binalar yıkılmakta, dış cepheleri kirlilik arz eden binalarda ise dış cephe düzenlemesi yapılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Şehrimiz aynı zamanda bir turizm şehridir. Bu açıdan görsel kirliliğe izin vermiyoruz. Kent estetiğinde bir bütünlük sağlamak amacı ile yol güzergahlarında yer alan yapılarda dış cephe iyileştirmesi yapacağız. Bunun için Belediye Meclisimizden karar aldık. Şu ana kadar 12 semtte görsel güzellik oluşturduk. Kayseri´ye ve Kayserililere yakışır bir çevre ve şehirleşmeyi gerçekleştiriyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, binaların sadece dış cephe yenilenmesi gerçekleştirmekle aynı zamanda ısı yalıtımı yaparak enerji tüketiminde tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor