BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,

"EKMEK İSRAFINI ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Toprak Mahsulleri Ofisi Kayseri Bölge Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile ilçe genelinde başlatılacak kampanya ile EKMEK İSRAFINI ÖNLEYİCİ çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

Günümüzde özellikle şehir hayatında israfın büyük önem taşıdığını, bunu sadece ekmek ile değil, günlük kullanılan yemek atıkları, elektrik, su gibi bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ?Teknoloji çağı, bilgi çağı derken bireylerin tüketim alışkanlıkları değişti. Ancak üretimdeki denge ile tüketim de israf tezatlık oluşturmaktadır. Özellikle büyükşehirlerde her gün binlerce ekmek çöpe gitmektedir. Diğer taraftan ise dünyanın birçok yerinde çöpten yaşamını devam ettiren insanları görmekteyiz. Ancak Anadolu´da bu böyle değildir. Çünkü Anadoluluk; israf etmemek, artanı değerlendirmek ve paylaşmak demektir. Herkes bilir ki, Anadolu da artan ekmeklerle yemekler yapılır, tatlılar yapılır. Özellikle şehrimiz için Ekmek mantısı yemeği çok meşhur olup, ekmek mantısı bu yaşam biçimimin bir yansımasıdır? dedi.

 Ekmek israfını önlemek için bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın yılsonuna kadar devam edeceğini, israftan elde edilecek tahmini olarak 300 milyon lira gibi bir rakam olduğunu ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, halkın bu konuda daha bilinçli davranması için afiş, broşür ve kitaplar bastırarak vatandaşlara dağıtılacağını kaydetti.

Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, yaşamın her aşamasında israfa önem verdiklerini, bu amaç ile belediye olarak kamuoyunu aydınlatıcı ve bilinçlendirici etkinliklerde bulunduklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”