BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,

?KARARI GENEL MERKEZE BIRAKMAKTA YARAR VAR?

Kay-Tv / Erciyes Tv ortak yanında Genel Yayın Yönetmeniniz Veli ALTINKAYA´nın sorularını cevaplayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Mart 2019´da gerçekleştirilecek olan ?Mahalli İdareler Seçimleri´nde yeniden aday olacakmısınız? Ve Aday olursanız herhalde Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday olusunuz? Şeklindeki sorulara ?Kararı Genel Merkeze bırakmakta yarar ver ? şeklinde cevap vererek açık kapı bırakırken;şayet aday gösterilmez iseniz kırılırmısınız sorusuna ise ?Ben siyasi anlayışımı, felsefemi kolay bulmadım ki kolay kaybedeyim. Bir makama mevkiye satacak ya da değişecek insan değilim? şeklinde cevap verdi?

Veli Altınkaya: 1999´dan beri Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini yürütmektesiniz. O tarihten bu yana yüzde altmışın üzerinde hatta yüzde yetmiş oranında Melikgazi halkının desteğini almış bir belediye başkanısınız, yeniden aday mısınız?

TANINAN BİR İNSANIN ?ŞUYUM, BUYUM´ DEMESİ ŞIK DEĞİL.

Memduh Büyükkılıç: Son dönemlerde tarafıma yöneltilen en çok sorulan soru bu, beklenilen bir soru da zaten. Tabi benim gibi siyasi deneyimi olan bir insanın ulu orta ?adayım´ ya da ?değilim´ gibi laflar sarf etmesi takdir edersiniz ki şık olmuyor. Ben, bilinmeyen bir insan değilim. Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul İl Başkanı iken ben Kayseri İl Başkanı idim. Daha sonraki süreçte ben milletvekili iken Beyefendi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyordu. Sonraki süreçte de birlikte AK Parti olarak yola devam ettik. Bilinen, tanınan bir insanın tutup da ?şuyum, buyum´ demesi şık değil. Bana düşen, bulunduğum süre içinde bulunduğum yerin hakkını vermektir. Beni seçen, seven ve güvenen kardeşlerimize layık olmaktır. Hatta oy veren, vermeyen Kayseri´deki tüm kardeşlerimizi kucaklama mantığı içerisinde, onlara layık olma doğrultusunda ekibimle birlikte çalışmalarımı yapmamdır. Siz de az önce söylediniz, elbette ki bu konularda partimizde süreç başlamış durumda. Yapacağı çalışmalardan, değerlendirmelerden sonra her sene zaten Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve ekibi marifetiyle takip ediliyor, gereken çalışmalarla ilgili raporlar isteniyor. Stratejik plandaki uygulamalarımızla ilgili, seçim vaatlerimizin yapılıp yapılmadığı ile ilgili konularda sürekli raporlar tutuluyor. Bütçemizin tutarlılığı ile ilgili, personel politikamızın bütçe oranlamasında bir istismar var mı yok mu, bu durumla ilgili, bütün kamuoyunda yasal çerçevede Sayıştay denetimi ya da Mülkiye Müfettişliği denetimi gibi denetimler marifetiyle sürekli belediye başkanları ve icraatları kontrol altında. Böyle bir süreçte partimiz elbette bu değerlendirmeleri yapacak. Daha sonra adaylıklarla ilgili başvurular, talepler alınacak ve bir karar verilecek.

Veli Altınkaya: 5 Kasım´da başvurular başlıyor, siz başvuracak mısınız?

PARTİMİZİN SÜRECİNİ TAKİP ETMEK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Memduh Büyükkılıç: Ben bu aşamada kendi açımdan başvurmayı uygun bulmuyorum. Aday olmadığım ya da adaylığı düşünmediğim anlamından dolayı değil, ister istemez benim konumumda olanları genel merkezimiz, genel başkanımız elbette ki bir değerlendirmeye tabii tutacak, ondan sonra da verilen talimata göre de biz hareket etmek durumunda kalacağız. Bu açıdan ?adayım´ ya da ?değilim´ demek yerine, üzerimize düşeni yapmak, partimizin sürecini takip etmek, onu herhalde birlikte değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki partimize rağmen hiçbir şey olmaz, halkımıza rağmen hiçbir şey olmaz, genel merkezimize rağmen hiçbir şey olmaz, hepsinin birlikte değerlendirildiği bir sonuçla ortaya çıkan bir duruma göre bir değerlendirme yapılacaktır.

Veli Altınkaya: Geçen gün Grup Başkanvekili´nin bir açıklaması oldu, aynı zamanda Genel Başkan´ın da Meclis´teki vekili. Siz Fazilet Partisi´ndeki başkanlığı saymazsanız AK Parti´de üç dönem başkanlık yaptınız. Aday olursanız herhalde Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday olusunuz diye düşünüyorum. Nasıl değerlendirirsiniz?

GÖREV VERİLİRSE YAPARIM ?

Memduh Büyükkılıç: Sizin çıkarımlarınızı ben saygıyla karşılıyorum. Ben, ?şuraya veya buraya adayım ya da değilim´ demiyorum. Grup Başkanvekili´nin açıklamasını herkes gibi biz de izledik. Kamuoyu yoklamalarındaki tespitleri kimse göz ardı etmez, her parti daha çok almayı amaçlar, bence bu konularda bizim çok fazla yorum yapmamız yerine genel merkezimizi değerlendirmesine bırakmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Her gittiğimiz yerde konuşuluyor, bu soru çok soruluyor, ben cevap verip vermeme konusunda aslında zorlanıyorum. Hatta bugün bir yerin açılışına katıldık sizinle beraberdik, ? Her Türk bir yere adaydır, ben de şu an ezan okunuyor ikindi namazını kılmak için adayım? dedim. Melikgazimize yaptığımız hizmetlerle ilgili belki doktor olarak, belki milletvekili olarak, belki il başkanı, belediye başkanı olarak kamuoyunda tanınmış olmanın getirisiyle ve yine insanlara dokunmuş olmanın getirisiyle insanlar bazen sizi farklı yerlerde görmek istiyor, bazen aynı yerde tekrar devam etmenizi bekliyor ama diyorum ya burada ben karar mercii değilim. Ben ?evet´ ya da ?hayır´ diyerek insanları hayal kırıklığına uğratacak ya da sevindirecek konumda değilim. Görev verilirse yaparım, verilmezse bu karara elbette ki saygı duyarım, uyarım.

Veli Altınkaya: Görev verilmez ise, ?aday değilsin´ denilirse şayet kırılır mısınız acaba?

BEN MAKAM ?MEVKİ İÇİN PARTİMİ SATACAK ADAM DEĞİLİM?

Memduh Büyükkılıç: Hayır efendim, ben AK Parti´nin bir neferiyim. Ben siyasi anlayışımı, felsefemi kolay bulmadım ki kolay kaybedeyim. Bir makama mevkiye satacak ya da değişecek insan değilim, benim karakterimde bu yok, bunu gönül huzuruyla söylerim. Daha önce de benzer tablo yaşandı, ben bu sınavdan geçmiş insanım, bu konularda benim tekrar sınav edilmeme gerek yok. İşin özeti bu süreç içerisinde bulunduğumuz yerin hakkını vermekle yükümlüyüz, sorumluluk makamına gelen insanlar ne yapacağını çok iyi bilirler, sorumsuzca konuşmazlar, sorumsuzca davranmazlar, ben olaya öyle bakıyorum. Kamuoyunda ister istemez konuşuluyor, vatandaşımız da beklenti içerisinde özgür sözleri var, basınımız da soruyor, bunu herkes biliyor, görüyor, herkes yaşıyor. Bunları ben değerlendirme makamında değilim, inşallah yakın zamanda sonuçlanır.

Veli Altınkaya: Size göre partinizde adaylar ne zaman açıklanır, o manada bir bilginiz var mı?

Memduh Büyükkılıç: Bende bir bilgi yok ancak yakın zamanda genel merkezimizin kasım başında bir açıklama yapacağı ve 5 Kasım´da da sürecin başlayacağı doğrultusunda. Herhalde AK Parti´nin belediye başkanı olarak bulunmadığı yerlerde adaylar daha önceden tespit edilebilir, açıklanabilir ama AK Parti´nin belediye başkanı olduğu yelerde bir gecikme olabilir, siyasi yaklaşımlar böyle gösteriyor ama bu olmayacağı, açıklanmayacağı anlamına gelmez. Belki de kararlı bir şekilde daha önceden herkes ona göre hazırlıklarını yapsın, çalışmalarını yapsın mantığı içerisinde hareket de edebilir. AK Parti Genel Merkezimizin vereceği kararlara hepimiz saygı duymak mecburiyetindeyiz.

Veli Altınkaya: Siz Melikgazi Belediyesi olarak bu konularda bir anket yaptırdınız mı?

ADAYLIK KONUSUNDA ANKET YAPTIRMADIM?

Memduh Büyükkılıç: Ben bu konularda hiçbir anket yaptırmadım, sadece hizmetlerimizle ilgili kabul görüp görmediği mantığı içerisinde çalışmalarımız oldu. Seçimlere endeksli değil hizmetlere endeksli bir çalışma. Biz, dayatma mantığı içerisinde hizmet yapan bir anlayışı tasvip etmedik bugüne kadar etmeyiz de. Biz, kamuoyu tarafından kabul gören, insanların içine sinen ve sahiplenmeyi sağlayan, ?rağmen´ değil ?birlikte´ hareket etme mantığı içerisinde hizmetlerimizi yapıyoruz, elbette ki paydaşlarımız var, muhtarlarımız, öğretmenlerimiz, sağlık mensupları, dini görevlilerimiz, mahalle temsilcilerimiz, herkesin fikrini alıyoruz, görüşüne başvuruyoruz. Orada yapılacak hizmetlerle ilgili, yaptıktan sonra da memnuniyet olup olmadığını test ediyoruz. Yoksa Kayseri genelinde ya da özelde Melikgazi genelinde Melikgazi Belediye Başkanı ile ilgili bir çalışma yapmadık, yapmıyoruz. Çünkü bu, bizim yapmamızı gerektiren bir şey değil. Biz, hizmetlerimizi paylaşır, hizmetlerimizi konuşuruz. Bizimle ilgili başkalarının yaptıklarını duyuyorum, yine yüksek oranların konuşulduğunu duyuyorum ama bir gün merak edip de genel merkezden ya da başka bir yerden ?nedir, neyin nesidir?´ diye inanın sormadım, bunu da buradan ikrar edebilirim, doğruyu söylüyorum.

HABER MERKEZİ?



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak