BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ÇORAKÇILAR MAHALLESİ´NDE

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ÇORAKÇILAR MAHALLESİ´NDE

?ÇORAKÇILAR PARKI YENİLENİYOR? ...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çorakçılar Mahallesinde yer alan Çorakçılar Parkını gezerek, 19 yıl önce yapılan parkta yenileme çalışmasının yapıldığını söyledi.
Melikgazi hizmetleri ile her an her yerde?
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çorakçılar Mahallesinde semt halkı ve esnaflar ile sohbet ederek Çorakçılar Parkını gezerek bu parkın günün hizmet şartlarına uygun getirildiğini kaydetti.
Çorakçılar parkının Kayseri´nin ilk parklarından biri olduğunu ve 1999 yılında yenilendiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Çorakçılar parkı ile ilgili olarak şunları söyledi;
?Çorakçılar Mahallemiz Kayserimizin eski semtlerinden biridir. 1930 yıllarda kurulan bu semtimiz 5 ve 6 katlı binalardan oluşmaktadır. Planlı olmasına rağmen eski yapıların yer alması, çarşıya yakın olmasından dolayı mesken ağırlıklıdır. Ancak son yıllarda çok katlı binalar yer almakta ve iş merkezleri artmaktadır. Dolayısı ile halkın yaşam şartları değişmekte ve gelişmektedir. Çorakçılar Parkı şehrimizin ilk parklarından biridir. En son 1999 yılında yenilenmiştir. Günün şartlarına cevap verememekte idi bundan dolayı yenilenme çalışması başlattık. Parkımızın aydınlatmasını güneş enerjisi ile yapmaya başladık. Süs havuzu onarılarak ışıklandırıldı. Kamelyalar ve oturma bankları yenilendi. Otomatik sulama sistemi yerleştirildi. Park içinde 3000 m2 yürüyüş yolu oluşturuldu. Çocuk oyun aletleri ve açık alan spor aletleri ile daha işlevsel hale getirilecektir. ?
Başkan Büyükkılıç, parkın tamamının 8400 m2 olduğunu ve bu parkın bir bakıma Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde yer alamsından dolayı prestij parkları arasında yer anlığını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor