BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU´NDA KONUŞTU

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU´NDA KONUŞTU

OY KAYGISI İLE HAREKET ETMİYORUZ

Başkent Ankara´da 13-14 Nisan 2016 tarihleri arasında ATO CONGRESIUM Kongre ve Sergi Sarayı´nda Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU sona erdi. Sempozyumun son gününün ikinci oturumunda Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ? Belediyecilik ve Halkla ilişkiler´ konusunda seminer verdi.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun da katıldığı ?Gençlik ve Belediye? temalı Ak Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumunda Belediye-Hizmet alanları,Belediye-Halkla İlişkiler ve Belediyecilik-Gençlik çalışmaları konusunda oturumlar düzenlenerek bu konularda örnek çalışmalar sergileyen belediye başkanları bilgi birikimlerini ve çalışmalarını katılımcılara aktardılar.
Oturum Başkanlığını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in yaptığı Belediye-Halkla İlişkiler Sempozyumunda Başkan Memduh Büyükkılıç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İletişim Uzmanı- Yazar Ali Saydam ile birlikte konuşmacı olarak sunumunu gerçekleştirdi.
Halkla ilişkilerde şeffaflık, dürüstlük, ulaşılabilir ve dokunulabilir olmanın sorunsuz en düşük maliyetli çözümler olduğunu vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bizler seçime endeksli çalışmalar yapmıyoruz. Oy kaygısı ile hareket etmiyoruz.Bizler insan ve hizmet odaklı çalışmalar sergiliyoruz.Bunu yaparken ayağı yere basan projeler üretiyor,kimsesizin kimseyi olmaya gayret gösteriyoruz.?dedi.
Melikgazi Belediyesinin katılımı Kayseri için bir kazançtır?
Türkiye genelinden 850´nin üzerinde Büyükşehir,İl,ilçe ve Belde Belediye Başkanı´nın katıldığı programda Melikgazi Belediyesinin halkla ilişkiler alanında yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Memduh Büyükkılıç konuşmasında şu görüşlere yer verdi;
?Toplumlar arasında sınırların kalkmasıyla, dünyanın her köşesinde teknolojiyi kullanan herkes, diledikleri kişi ile iletişim kurabilmektedir. İnternet en önemli kitle iletişim aracı olmuştur. Yeni bir mecra olan web oldukça güçlü bir araç olmuş ve sosyal değişimi de tetiklemiştir. Yerel yönetim kurumları zamanında sitelerini güncellememe, vatandaştan gelen elektronik postalara cevap vermeme hatasına düşerlerse kamuoyunu bilgi yoksunu olarak bırakmanın da ötesinde, son derece ilgisiz bir imaj oluşturmuş ve hedef kitlelerini küstürmüş olabilirler. Olumlu mesajların yayılması amacıyla sosyal medya araçları önemli bir kitle iletişim araçlarıdır. Kurumsal itibarı inşa etmek ve onu korumak için öncelikle kesimler tarafından nasıl algılandığımızı da bilmek zorundayız. Şeffaflık, dürüstlük en sorunsuz çözümlerdir. Anlaşılamayan yönetici algısı bizler için en büyük handikaptır. Buna fırsat vermemeliyiz. Halkla ilişkiler açısından arama motorlarında bir kurumun olumlu içeriklerle yer alması, kurumsal itibar çalışmaları için çok önemlidir. Halkla ilişkiler bir tanıma ve tanıtma sanatıdır. Halkla ilişkiler biriminin amacı;hiç kuşkusuz teşkilatı halkla tanıtmak ve benimsetmektir. Tanıtım halka hitap etmeli, tutarlı olmalı, rasyonel cazibe ile duygusal cazibe birlikte kullanılmalıdır. En iyi tanıtım üründe kalite, ucuz fiyat, verimlilik, çalışanlara sosyal ve ekonomik katkı ve topluma yansıyan hizmetlerin kendisidir. Temiz ve sağlıklı bir çevre toplumun ödün vermeyeceği bir alandır. Havası, denizi, gölü,toprağı, yolu hor kullanılan, kirletilen ya da çirkinleştirilen bir çevrede toplumun sağlıklı ve mutlu olması beklenemez. Yerel yönetimler olarak iş güvenliği sağlanmalı, kadın, engelli ve hükümlülere ilgi gösterilmeli, çalışanların kararlara katılması sağlanmalı. Devlete karşı yükümlülükler yerine getirilmelidir. Toplumun eğitsel, sanatsal ve kültürel gelişimine yerel yönetimler ilgisiz kalmamalıdır.?
Yerel yönetimler sempozyumunda Melikgazi Belediyesinin her alanda yaptığı başarılı çalışmaların diğer belediye başkanları tarafından takip ve takdir edildiğini, örnek alındığını bunu diğer belediye başkanları ile yaptıkları sohbetlerde müşahede ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç,bunda en önemli pay ilimizde yayın yapan yerel basın mensuplarınındır.Çünkü basın yolu ile yapılanları kamuoyu ile paylaşmanın çok önemli bir unsur olduğunu sözlerine ekledi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"