BAŞKAN ÇALAKBAYRAKDAR,

BAŞKAN ÇALAKBAYRAKDAR,

"PROJE İLE KAYSERİ BÜYÜYECEK TÜRKİYE KAZANACAK"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KUMSmall Factory´nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, yerli ve yabancı birçok markayı bir araya getiren projeyle Kayseri´nin büyüyeceğini ve Türkiye´nin kazanacağını vurguladı.

Anadolu´nun en büyük ticaret güzehgahı, İpek Yolu´nun geçtiği Kayseri´nin, binlerce yıl sanayi ve ticaret şehri olarak bilindiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ?Her bir şehrin kendince güzellikleri ve marka olmuş değerleri var. Ulusal ve uluslararası manada Kayseri, ?Ticaret Şehri´ diye nitelendirilir. Şükür Allah´a bu algı, her geçen gün artarak devam etmektedir. Milattan önce 4 bin yılında, Kültepe´de bulunan Kaniş-Karum´daki ticaret, bugünkü Dünya Ticaretinin Merkezi olan; Şanghay, Hong Kong ve Singapur gibidir. O zamanlar Kültepe, Dünya Ticaretinin Merkezidir. Bu yüzden ticaret bizim olmazsa olmazımızdır? ifadelerini kullandı.

Kayseri´nin sanayi ve ticaret alanlarının yoğun bir şekilde Kocasinan bölgesinde bulunduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Kocasinan´da büyük bir yatırım olan ve 10 milyon avroya yakın Avrupa Birliği Hibe Projesiyle yapılan MOBİTEK Projesi, bugün büyük bir proje haline gelmiştir. 1 Milyar Dolar´dan bahsedilen proje ile yeni istihdam kapıları açılacak. Mobilya alanında faaliyet gösteren küçük ve orta boy ölçekli işletmeler; MOBİTEK´ de, çok daha modern ve son teknolojik imkanlarla üretim yapabilecek ve mobilya pazarımız dünya pazarıyla rekabet edebilecek. MOBİTEK Projesi, Dünya pastasındaki yüzde 1,5 dilimden çok daha fazlasını alabilmesi için çalışmalarını devam ettirecek. Projenin bu aşamaya gelmesinde; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Bekir Yıldız Abimizin büyük emekleri ve gayretleri var. Bizler de göreve geldiğimizden itibaren üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalıştık. Projenin bu hale gelmesi hepimiz için keyif vericidir. Çünkü; Kayseri´nin her alanda büyümesi ve kazanması demek, Türkiye´nin kazanması demektir. Projelerimizle hem Kayseri´ye hem de ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. ?Güçlü ve Büyük Türkiye´ için, ?Yeni Kayseri´yi Kocasinan´da kurmak için her alanda yatırımlarımızı ve projelerimizi artırarak çalışmaya devam edeceğiz? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti