BAŞKAN ÇELİK :

BAŞKAN ÇELİK :

?BU ŞEHRİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK İSTİYORUZ?.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ vesilesi ile ilimizde faaliyet gösteren medya mensuplarını sabah kahvaltısında ağırladı? Medya mensupları ile uzun uzun sohbet eden Başkan Çelik yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler verdi? Kayseri´nin tanıtımı için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Çelik ?Bu amaçla uzun soluklu çalışmalar başlattık. Bu şehri hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bunun için ortak akıl toplantısı yaptık. Bir yol haritası belirleyerek çalışmalara başladık. Şunun unutulmaması gerekir ki, şehrin marka değerini artırırsanız, şehirdeki ürünlerin tamamının marka değerini artırmış olursunuz? değerlendirmesinde bulundu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü vesilesi ile Anadolu Harikalar Diyarı´nda bulunan Harikalar Sofrası´nda tertiplenen kahvaltı toplantıda medya mensuplarını ağırladı?
Medya mensuplarının toplumun bilinçlenmesi anlamında yaptıkları çalışmaların bu mesleği kutsal kıldığını vurgulayan Başkan Çelik Gazeteciliğin ne denli önemli olduğunun 15 Temmuz sürecinde görüldüğünü, bu süreçte gösterdikleri tavır nedeniyle medya mensuplarını müteşekkir olduklarını kaydederek "Yol gösterici, ufuk açıcı, doğru eleştiren, ülke ve şehir çıkarlarını kendi çıkarlarının üzerinde tutan, işini iyi yapan tüm gazetecilere teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu?
Başkan Çelik sözlerinin devamında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi vererek ilimizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için yoğun bir çalışma başlattıklarını duyurdu? Kayseri´nin birçok şehrin gıptayla baktığı bir yer olduğunun da altını çizen Başkan Çelik ?Bu şehri hak ettiği yere getirmek istiyoruz? dedikten sonra bu amaçla yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi?. "5 bin yıllık bir medeniyet üzerinde yaşıyoruz. Yüzlerce tarihi eserimiz, Allah vergisi Erciyes´imiz, hepsi birbirinden güzel doğal güzelliklerimiz var. Kapadokya´nın başkentiyiz. Lezzetli ve zengin bir mutfağımız, Mimar Sinan, Seyyid Burhaneddin gibi önemli değerlerimiz, güçlü müteşebbislerimiz var. Bunlara rağmen hak ettiğimiz algıyı oluşturamıyoruz. Şehri yönetmek ve bu şehrin kaygısını çekmek sadece fiziki yatırımlarla olmuyor. Bu anlamda Kayseri´yi en tanınmış şehirlerden birisi yapmak için çalışmalara başladık. Bu şehri hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bunun için ortak akıl toplantısı yaptık. Valilik ve ilgili olabileceğini düşündüğümüz tüm kurumları davet ettik. Profesyonel bir firma ile çalışıyoruz. Bir yol haritası belirleyerek çalışmalara başladık. Şunun unutulmaması gerekir ki, şehrin marka değerini artırırsanız, şehirdeki ürünlerin tamamının marka değerini artırırsınız."
Başka Çelik ilimizin tanıtımına yönelik olarak startı verilen çalışmalar kapsamında ilk çalışma olarak "Şehir Kültür Sanat" dergisini çıkardıklarını duyurarak , derginin ilk sayısını tanıttı? Kaliteli ve birinci sınıf bir dergi hazırladıklarını vurgulayan Başkan Çelik derginin şerhler arası yolcu otobüslerinde dağıtılacağını da sözlerine ekleyerek şunları söyledi? "Doğru ürünü doğru ürünlerle tanıtmak için kaliteli materyaller hazırlayacağız. Dergimiz de bunlardan biri. Belediye ya da propaganda dergisi değil. Seçim odaklı değil şehir odaklı bir dergi. İlk etapta 15 bin adet basıldı. Şehirde insan yoğunluğu bulunan yerlere dağıtacağız. Ayrıca şehirlerarası otobüslerde de bu dergimiz olacak. Derginin ikinci sayısı İngilizce olarak da çıkacak ve otellerin odalarında bulunacak. Yurt dışı elçiliklerimiz ve konsolosluklara da göndereceğiz. ´Derdiniz varsa derginiz olur´ sloganı ile aylık çıkaracağımız bu derginin yanı sıra ´Düşünen Şehir´ adıyla araştırma yazılarının bulunacağı üç aylık bir dergi daha çıkaracağız. Her iki dergimiz de şehrin kültür hayatına yeni bir soluk getirecek."
HABER: C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”