BAŞKAN ÇELİK:

BAŞKAN ÇELİK:

?YATIRIMDA REKORLAR KIRIYORUZ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2017 yılının ilk meclis toplantısına başkanlık etti. Toplantıda 2016 yılını değerlendiren Başkan Çelik, yatırımda rekor kırıldığını, 2017 yılında yeni bir rekorun kırılacağını belirtti.
Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıya başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, öncelikle geçen yılı değerlendirdi. GÖRÜNTÜ - SESLİ
2016 yılının ülkemiz için zor bir yıl olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Son 14 yılda her alanda çok önemli gelişmeler kaydettik; ancak bu gelişmemiz bazılarını kıskandırdı. Egemen güçlerin topyekun bir saldırısı ile karşı karşıyayız. Yerli işbirlikçileri ile bazen FETÖ, bazen PKK, bazen DEAŞ, bazen DHKPC´yi kullanıyorlar. Tüm bunları kullanan üst aklın amacı bu ülkeyi bölmek ve parçalamak. Ancak başaramayacaklar. 15 Temmuz´da 40 yıllık bir projeyi hayata geçiremediler. İnşallah tüm bu saldırıların altından kalkacak güçteyiz. Biz, yaşananlara rağmen yatırımda hız kesmeden çalıştık. 15 Temmuz´un hemen ertesinde bile temeller attık ve açılışlara başladık? dedi.
2016 yılında yapılan önemli yatırımlar hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, çok önemli yatırımların hizmete sunulduğunu belirtti. İlçelere de çok ciddi yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Çelik, Pınarbaşı ve İncesu dışındaki ilçelere Kadın ve Gençlik Merkezi yapıldığını, Pınarbaşı ve İncesu için de arsa sorununun çözülmesiyle birlikte çok güzel projelerin hazırlandığını kaydetti. Açıklamaları sırasında KASKİ için ayrı bir parantez açan Başkan Çelik, ?KASKİ 2016 yılında 126 milyon 231 bin TL´lik yatırım yaptı. 2017 yılında ise KASKİ tarihinin en büyük yatırımını yapacak. KASKİ´nin 252 milyon TL´lik projeleri tarihe geçecek bir çalışma olacak. Aslında her alanda altyapıda çok iyi durumdayız. İçme suyunda yüzde 100 seviyesindeyiz. Kanalizasyon ve arıtmada da yüzde 100´ler seviyesine geleceğiz. Bu rakamlar hiçbir şehirde yok? diye konuştu.
?Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 2016´da hizmete açılan köprülü kavşaklar, ilçelerdeki yatırımlar, yollar ve sosyal tesisleri başlıklar halinde sıraladı ve araç alımları ile temel atmalar hakkında bilgi verdi. 2016 yılında bu yatırımların değerinin 550 milyon 526 bin TL olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, günlük cari harcamaların bu rakama dahil olmadığını kaydetti. Başkan Çelik, yatırımda bir rekora gidildiğini, 2017 yılında bunun da üzerine çıkılacağını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2017 yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek meclis toplantısını açtı. Ocak ayının ilk toplantısında toplam 82 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti