BAŞKAN ÇELİK,

BAŞKAN ÇELİK,

"BÜYÜKŞEHİR, KIRSALA YATIRIMDA DA HIZ KESMİYOR"

Büyükşehir Belediyesi alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra kırsala yönelik yatırımlarda da hız kesmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerde Kayseri´nin açık ara önde olduğunu söyledi.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tomarza´nın Gülveren Mahallesi´nde kırsala yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Şehir merkezinde yatırım ve projelerin hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Çelik, ?Devasa yeşil alan çalışmaları, belediyecilik tarihinin en büyük projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi, yeni bulvarlar, katlı kavşaklar, sosyal tesisler hızla devam ediyor. Merkezde bunları yaparken kırsalı da ihmal etmiyoruz? dedi.

Kırsalda özellikle tarım ve hayvancılığa yönelik ekonomik destek sağlayacak projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, ?Büyükşehir´de göreve başlar başlamaz Kırsal Hizmetler ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı´nı kurduk. Bu iki daire başkanlığımızın görevi kırsal için projeler geliştirmek ve bunları hayata geçirmek. Bu anlamda yapılan projelerden birisi de hayvanların içme suyu için kullanılan sıvatlar. Kırsaldaki hayvanların içme suyu için 500 sıvatı üç senede dağıttık. Yoğun talep üzerine 500 adet daha aldık. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için aldığımız sıvatları 100´den fazla mahalleye bir hafta içinde dağıtacağız? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kırsala yatırım için kurdukları Kırsal Hizmetler ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlıklarının bu yılki bütçesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik, iki daire başkanlığının bütçesinin 110 milyon TL´ye ulaştığını kaydetti. Başkan Çelik, ?Bu yatırımlarımız sayesinde bugün hangi ilçeye, hangi mahalleye gitsek ?Allah Razı Olsun´ diyorlar. Onların duasını almaktan mutluyuz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi kadar ilçelerine hizmet eden belediye yok? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, kırsalda hayvancılıkla uğraşanların ihtiyacını karşılayan sıvatların kullanımını yerinde de gördü. Tomarza-Gülveren´de araziye çıkan Başkan Çelik, sıvatların arazideki hayvanların su ihtiyacını gidermede önemli işlev gördüğünü belirtti. Gülveren Mahalle Muhtarı da, çiftçiye yönelik hizmet ve yatırımlar için Başkan Çelik´e teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı