BAŞKAN ÇELİK,

BAŞKAN ÇELİK,

?İHTİYACI OLANIN YANINDAYIZ?

Türkiye´de belediyecilikteki örnek uygulamalarıyla dikkat çeken ve pek çok projesiyle model alınan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilikte de örnek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, insana yatırım ve insanların ihtiyaçlarını gideren projelerin de mega projeler olduğunu belirtti ve sosyal belediyeciliğin mega projelerini Kayseri´de hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, alt ve üst yapı, kentsel dönüşüm, ulaşım, ilçelere yatırım gibi konuların yanı sıra sosyal belediyecilikte de çok önemli hizmetleri Kayserililerle buluşturduklarını söyledi.

?İHTİYACI OLANIN YANINDAYIZ?

Büyükşehir Belediyesi´nin her derde deva her yaraya merhem olmak için gayret gösterdiğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, ?İhtiyacı olan herkesin yanındayız. Bu anlamda Sosyal Yardım Büfelerimizden 1350 aileye günlük 5 bin 142 adet ekmek veriyoruz. 2018 yılı Ocak ayından itibaren aşevlerimizin yerine uygulamaya koyduğumuz Sürekli Sosyal Destek Kartı projesiyle her ay düzenli olarak yardıma ihtiyacı olan 1191 kişiden oluşan 340 aileye, aile bireyleri sayılarına göre aylık 100 TL ile 225 TL arasında değişen miktarda para yükleyerek evlerinin ihtiyacını giderme imkanı veriyoruz. Bunların yanı sıra Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere 12.000 adet 125 TL değerinde tek kullanımlık Sosyal Destek Kartı dağıttık. Ayrıca 100 çölyak hastasına da Glutensiz Sosyal Destek Kartı vererek ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladık. Yine Ramazan ayında Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi yanında her gün 5 bin kişiye iftar verdik? dedi.

?KARDEŞLİK PLATFORMU BÜYÜYOR?

Bu yılın başında kurdukları Kayseri Kardeşlik Platformu´nun da sosyal belediyeciliğin Türkiye´deki en önemli projelerinden birisi olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, ?Sessiz sedasız hayata geçirdiğimiz Kayseri Kardeşlik Platformu projemizle ihtiyacı olan aileleri, ihtiyacı olanları bulmakta zorluk çeken gönlü zengin hemşehrilerimizle bir araya getiriyoruz. Şimdiden 200´den fazla aile kardeş aileye sahip oldu. İhtiyaç duyan ailelerimizin tüm ihtiyaçlarını gönlü zengin hemşehrilerimiz gideriyor. Büyükşehir Belediyemiz de bu sistemin takibini yapıyor? diye konuştu.

YENİ ENGELSİZ ÇOCUK EVLERİ GELİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu Beyazşehir Mahallesi´nde açtıkları Engelsiz Çocuk Evi projesinin de sosyal belediyecilikte Türkiye´de ilk olan projelerden birisi olduğunu vurguladı. Zihinsel engelli çocukları olan ailelerin özel ve resmi işlerini takip edebilmesi ve kendilerine zaman ayırabilmeleri amacıyla Beyazşehir Mahallesi´nde Engelsiz Çocuk Evi´ni açtıklarını dile getiren Başkan Çelik, bu projeyle ailelere mola imkanı sunulduğu gibi çocuklara da engel durumlarına göre eğitim imkanı sağlandığını ve çocukların sosyalleşmesinin mümkün hale geldiğini söyledi. Engelsiz Çocuk Evi´nin ne denli ihtiyaç olduğunu daha ilk günlerde gördüklerini ifade eden Başkan Çelik, hemen üç yer daha belirlediklerini dile getirerek, Belsin, Mimarsinan Parkı ve Talas Bölgesinde üç engelsiz çocuk evi daha yapacaklarını kaydetti. Başkan Çelik, Mimarsinan Parkı´nda ayrıca Yaşlı Kreşi yapacaklarını da belirtti.

HUZURUN YERİ, HUZUREVİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, huzurevi hizmetinin ilgili bakanlıklar tarafından sunulmasına rağmen Kayseri´de Huzurevi hizmetini Büyükşehir Belediyesi´nin verdiğini belirtti ve yaşlılarımıza en üst seviyedeki konforla hizmet ettiklerini söyledi. Huzurevi bünyesinde 65 kadın, 85 erkek ve 5 evli çift olmak üzere 151 yaşlımıza kalıcı barınma hizmeti verildiğini ifade eden Başkan Çelik, ?Huzurevimizde yaşlılarımızın sağlık problemleri, fiziksel, psikolojik ve sosyal sorunları sürekli takip edilmekte olup düzenlenen sosyal kültürel aktivitelerle keyifli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza huzurevinde verilen tüm hizmetlerin masrafları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır? dedi.

DUA ALAN PROJE

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin sosyal belediyecilik anlamında dua alan projelerinden birisinin de ?Yaşlılara Evde Sosyal Destek Hizmeti Projesi? olduğunu dile getirdi. Başkan Mustafa Çelik, bu hizmetten yararlananların sayısının 570´i bulduğunu vurgulayarak, ?Yaşlılara yönelik uzun süreli kurum bakımı gibi tek bir hizmet modeli sunulması yerine hizmet çeşitliliği sağlanarak alternatif hizmet modelleri oluşturduk. 65 yaş üstü yaşlılarımızın hayatlarını bu projeyle kolaylaştırıyoruz. Günlük hayatın omuzlarına yükleyeceği yükleri bizler alıyoruz. Bu anlamda yaşlılarımıza evlerinin temizliği, kişisel bakım, sağlık destek hizmeti, bay- bayan kuaför hizmeti, basit tadilat ve onarım ve hasta nakil hizmeti veriyoruz? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi