BAŞKAN ÇELİK,

BAŞKAN ÇELİK,

?DAHA GÜÇLÜ OLMAK İÇİN DAHA FAZLA ÜRETECEĞİZ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Borsası´nın en fazla işlem yapan firmaları ödüllendirdiği programa katıldı. Gecede, Büyükşehir Belediyesi´nin daha fazla üretim için önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, daha güçlü olmak için daha fazla üretmek zorunda olduğumuzu kaydetti.

Gecede yaptığı konuşmada daha çok üretim için gayret gösteren Ticaret Borsası üyelerini tebrik eden Başkan Mustafa Çelik, en fazla işlem yaparak ödül alan firmaları da kutladı. Tarım ve hayvancılığın stratejik bir sektör olduğunun altını çizen Başkan Çelik, ?Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ?Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemliyse, gıda güvenliği de aynı derecede ehemmiyetlidir. Bir milletin özgürlüğü için ekonomik imkânlar ne kadar elzem ise, tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeterli olması da o derece şarttır´ ifadeleriyle tarıma ve hayvancılığa verdiği önemi gösteriyor. Gıda, tarım ve hayvancılık sadece ülkemiz için değil tüm dünya için stratejik bir sektör. O halde bu sektörü elbirliği ile çok daha fazla canlandırmamız gerekiyor. Atalarımızın güzel bir sözü var. ?Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz´ demişler. O halde harmanda yüzümüz olması için çok daha fazla çalışacağız. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla satacağız. Çünkü biz geldiğimiz noktayı yeterli göremeyiz. Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Çok daha güçlü olmak için her alanda daha fazla gayret göstermeliyiz. Bir Arap atasözünde ?Büyük ambar, küçük ölçekle dolmaz´ denir. Türkiye´nin ambarı büyük. Ölçeğimiz de büyük olacak, o ölçekteki ürünümüz de çok olacak? dedi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi´nin de çok önemli projelere imza attığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, tarıma ve hayvancılığa can suyu adı altında 53 tarım makinesi ve 203 süt soğutma tankı ile çiftçilere verdikleri desteği florası uygun olan iki ilçeye arıcılık desteği ile sürdürdüklerini söyledi. Üretimi artırmak için Şeker Fabrikası ile birlikte Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği´ni üretime açtıklarını ve Türkiye´de ilk olan Felahiye Toplu Ahır Projesi´ni büyük ölçüde tamamladıklarını ifade eden Başkan Çelik, Beydeğirmeni projesi hakkında da bilgi verdi.

?BESİCİLİĞİN MERKEZİ OLACAĞIZ?

Beydeğirmeni Besi Bölgesi´nin Kayseri´nin geleceğine yapılmış önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ? Hayvancılık alanındaki en önemli projemiz de hepinizin bildiği gibi Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projemiz. Beydeğirmeni projemiz çok kapsamlı bir proje. Burada 80 bin baş hayvanın besisi yapılacak. Bu bölge ekonomik anlamda Kayseri´ye çok büyük değer katacak. OSB, Serbest Bölge, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kadar Kayseri´ye kaynak yaratacak bir bölge olacak. İlk etabın kuraları çekildi ve hak sahipleri ile sözleşmeleri yaptık. Yakında yatırımlar başlayacak. Kayseri´yi besiciliğin merkezlerinden biri haline getireceğine inandığımız bir projeyi şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz? dedi.

Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yapılan hayvanlar için içme suyu tesisleri ve basıncılı sulama suyu tesislerinden de bahseden Başkan Çelik, üretime ayrıca yine Türkiye´de ilk olan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı ile de devam ettiklerini kaydetti.

Başkan Çelik, sözlerinin sonunda daha fazla üretmek için gayret gösterenlerin her zaman yanında olacaklarını dile getirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da