BAŞKAN ÇELİK, KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİNE

BAŞKAN ÇELİK, KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİNE

BEYDEĞİRMENİ PROJESİ´Nİ ANLATTI .

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Ökçe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Başkan Çelik, üreticilere Beydeğirmeni Besi Bölgesi projesiyle ilgili detaylı bilgiler vererek bu projenin et üreticilerine bir yerel yönetim tarafından yapılmış en büyük yatırım olduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kırmızı Et Üreticileri Birliği´nin ziyaretinde esnafların istihdam oluşturan, şehrin ekonomisine katkı veren meslek grubu olduğunu belirtti ve bu nedenle farklı esnaf gruplarına siteler yaparak onlara destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
Besicilik konusundaki açıklamalarına şehir içerisindeki besi ahırlarının Kayseri´nin kanayan yarası olduğunu belirterek başlayan Başkan Çelik, bu durumdan herkesin rahatsız olduğunu dile getirdi. Bu anlamda geniş bir alan bulabilmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Büyükşehir Belediyesi olarak işin gayretine düştük. Besici esnafı böyle bir arsayı bulamaz diyerek temelini attığımız Beydeğirmeni Besi Bölgesi´ni bulduk. Bu bölge şehre yakın mesafede bulunabilecek tek yer. Şehre 30 km mesafede böyle büyüklükte başka yer yok. Meskun mahallere uzak olması gerekiyor ki yaşadığımız koku sıkıntısından kurtulalım. Bu arsayı ham olarak verebilirdik; ancak maliyeti şu anki maliyetinin çok çok üstünde olurdu. Esnafımızı yormadan yolunu, altyapısını, içme suyunu, elektriğini, tüm resmi harçları biz yapıp, tertemiz imar parselleri haline getirelim istedik. Öyle teslim edelim ki hemen inşaatlar başlasın diye düşündük. 5,5 milyon metrekare yerde çok büyük fedakarlık yaptık. Bu fiyatı belirlenirken arsanın edinme bedelini hesapladık. Yolların alt yapısı ve asfaltını, kaldırımları hesapladık. 16 kilometreden su temin ettik. Suyun boru hatlarıyla getirilmesi ve arsalara dağıtılması, elektrik ve aydınlatma giderlerini hesaplayarak metrekareye böldük. Tabi 5,5 milyon metrekarenin tamamı imar parseli olmuyor. Bunun yaklaşık 3 milyon metrekaresi yeşil alan ve yollara çıkıyor. Burada yapılacak Hayvan Hastanesi, klinikler, Karantina Bölgesi gibi tesislerin de maliyeti var. Burasını ham halde esnafa verseydik, 52 kilometre yolun projesini, ihalesini yapma, suyu, elektriği getirme maliyetleri çok daha fazla bir miktara çıkardı. Üstelik biz Organiz Sanayilerde olduğu gibi daha sonra alt yapı katılım bedeli istemeyeceğiz. Temiz imar parselleri veriyoruz. Ve ayrıca hayvan atıklarının bertarafını da biz üstleniyoruz? dedi.
Beydeğirmeni Besi Projesi´nin besici esnafı için bir yerel yönetimin yaptığı en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı´nın bu yüzden temel atma törenine özellikle katılmak istediğini söyledi. Projenin Türkiye´ye örnek bir proje olduğunu vurgulayan Başkan çelik, ?Biz buradan para kazanma peşinde değiliz. Üstelik üreticiye 24 ay vade ile arsa veriyoruz. Bize gelen talepler çok iyi. Herkese yetecek kadar da arsamız var? diye konuştu.    


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti