BAŞKAN ÇELİK, KUTLU DOĞUM GECESİ´NDE HALKA SESLENDİ

BAŞKAN ÇELİK, KUTLU DOĞUM GECESİ´NDE HALKA SESLENDİ

?RABBİM PEYGAMBERİMİZİN YOLUNDAN AYIRMASIN? ...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen gecede önemli mesajlar verdi. Başkan Çelik, ?Dinimizi en doğru şekilde öğrenmek için yapacağımız tek şey Kuran-ı Kerim´in yolundan gitmek ve Sevgili Peygamberimizi rehber edinmek? diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi´nde yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gece Kuran-ı Kerim´in okunmasıyla başladı.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez´in mesajının iletilmesinin ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Şahin Güven, bu yıl Kutlu Doğum´un temasının ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? olduğunu belirtti. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaptıkları çalışmalardan da bahseden Güven, öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar yapıldığını belirtti ve ?Dinim İslam? isimli kitabı Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle 63 bin öğrenciye dağıttıklarını söyledi. Bu kitaptan da sınav yaptıklarını ifade eden Güven, yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler vereceklerini kaydetti.

?40 YILDIR GÜVEN İSTİSMARI YAPANLARI GÖRDÜK?
Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sözlerine ?Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan salâlara bizi kavuşturduğu için Rabbimize şükrediyoruz? diyerek başladı.
Kuran ve Peygamber sevgimizin daim olması temennilerini ileten Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Alemlere rahmet olarak gelen Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunda, bu yılın temasını Diyanet İşleri Başkanlığımız ?Hz. Peygamber ve güven toplumu´ olarak belirlemiş. Başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın pek çok yerinde yaşanan vahşet ve bu vahşete kendilerine hür dünya diyen ülkelerin seyirci kalması insanlığın ne büyük bir güven bunalımında olduğunu gösteriyor. Aslında uzağa gitmeye gerek yok. Güven istismarının en alâsını biz kendi ülkemizde gördük. 15 Temmuz´da yaşadığımız hain darbe teşebbüsü 40 yıldır insanların güvenini istismar edenlerin nasıl kan emici vampirlere dönüştüğünü açıkça ortaya koydu. Her şerde bir hayır vardır. Milli Şairimiz Mehmet Akif, ?Tarih´i tekerrür diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?´ diyor. Tarihin tekerrür etmemesi için yaşadığımız hainliklerden ders çıkaracağız. Aslında yapmamız gereken çok zor değil. Kuran´ı Kerim´in gösterdiği yoldan gideceğiz ve Sevgili Peygamberimizi rehber edineceğiz. Allah yolunda ve O´nun Resulü Hz. Muhammed Mustafa´nın yolunda gidenlerin yanlış yola sapması mümkün müdür? Ülkesini satması, milletine kötülük yapması mümkün müdür? Elbette değildir. Bu yüzden iyiye, doğruya, güzele ulaşmamız için rehberimiz bellidir.?

?İMAR EDERKEN İHMAL ETMİYORUZ?
Her zaman Peygamberimiz örnek almamız gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, ?Peygamberimizin hayatını ve davranışlarını örnek almak ve bunu kendi hayatımıza tatbik etmek kendimiz, çevremiz ve dünyamız için yapabileceğimiz en güzel davranış olacaktır. Doğumunun sene-i devriyesi olan bu kutlu günde Sevgili Peygamberimizi anmak ve anlamakla inanıyorum ki kalbimizi merhametle dolduracak, kardeşliğimizi pekiştirecek ve yolumuzu aydınlatacağız. Aramıza nifak sokturmayacağız. Bunların olmaması için de dinimizi iyi öğreneceğiz. Bu sorumluluğun idrakinde olarak İl Müftülüğümüzle ya da diğer kurum ve kuruluşlarımızla halkımızı manen de güçlü kılmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Şehrimizi imar ederken bu şehirde yaşayanları ihmal etmiyoruz. Gençlerimizin dinini doğru kaynaklardan öğrenebilmeleri için İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte liselerimize ?Dinimiz İslam? adlı 63 bin kitap dağıttık. Bu ve buna benzer çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz? dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in konuşmasının ardından Kutlu Doğum Programı´na konuk olarak katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman Peygamberimizin hayatından örnekler sundu.
Kutlu Doğum Programı´nda konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Gecede ayrıca katılımcılara gül ve aşure dağıtıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor