BAŞKAN ÇELİK MACARİSTAN´DA

BAŞKAN ÇELİK MACARİSTAN´DA

MACAR DEVLET ADAMLARI İLE ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNUYOR ...

MACAR DEVLET ADAMLARI İLE ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNUYOR...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bazı ziyaret ve temaslar için Macaristan´a gitti. Başkan Çelik, Macaristan ziyaretinin ilk gününde Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar ile bir araya geldi. Başkan Çelik, Macar Devlet Adamı ile Beydeğirmeni Besi Bölgesi´ne kurulacak biogaz santrali ve akıllı şehir çalışmalarıyla ilgili de görüş alışverişinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macaristan´da bir dizi temaslarda bulunuyor. Başkan Çelik´in Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar ile ile bakanlık binasında yaptığı görüşmeye Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan´ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da katıldı.

Macaristan temaslarına ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Macaristan´da Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar ile verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi. Macaristan´ın Budapeşte´den sonra en büyük şehri olan Miskolc ile Kayseri´nin kardeş şehir olduğunu hatırlatan ve kardeş şehir ilişkilerinin daha da gelişmesi için bu ziyareti gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Çelik, ?Diplomatik ilişkilerin gelişmesi için öncelikle ekonomik ilişkilerin kurulması ve bu ilişkilerin önde gitmesi gerekiyor. Kayseri´den yatırımcı firmaların Macaristan´da ya da Macar firmaların Kayseri´de yatırım yapmaları ve iki taraflı ilişkilerin geliştirilmesi için altyapıları oluşturmak belediyeler olarak bizlere düşüyor. Bugün hem yeni açacağımız Beydeğirmeni Besi Bölgesi´nde kurulacak olan Biogaz Kütle Enerji Santrali hem de akıllı şehir uygulamalarıyla ilgili daha önce görüştüğümüz firmalarla yerinde görüşmeler yaptık ve tesislerinde incelemelerde bulunduk. Umut ediyorum ki bu görüşmeler kısa zamanda işbirliğine döner? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macaristan Tarım Bakan Yardımcısı ve Miskolc Belediye Başkanı ile görüşmeler yapacak. Başkan Çelik, Miskolc´daki organize sanayi bölgesi başta olmak üzere bir dizi de ziyarette bulunacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"