BAŞKAN ÇELİK, MÜSİAD´IN VİZYONER LİDER EĞİTİMİ´NDE KONUŞTU

BAŞKAN ÇELİK, MÜSİAD´IN VİZYONER LİDER EĞİTİMİ´NDE KONUŞTU

?ÜRETİM VE TİCARET KABUK DEĞİŞTİRİYOR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, MÜSİAD Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Vizyoner Lider Eğitimi programına katılarak üretim ve ticaretteki değişime vurgu yaptı. Başkan Çelik, bu değişime ayak uydurabilmek için her alanda daha donanımlı olmak gerektiğini vurguladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Vizyoner Lider Eğitimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda yapıldı.

Burada yaptığı konuşmada dünyada ekonomi savaşları yaşandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Kapitalizmin en sert şekilde kendini hissettirdiği böyle bir dünyada Türk sanayicisi ve iş adamlarının ihracatta rekorlar kırarak büyümesi önemli bir başarı? dedi. Bu başarının devam etmesi için kendimizi yetiştirmemiz gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, üretim ve ticaretin kabuk değiştirdiğini vurguladı. Paradan para kazanma veya stoktan para kazanma döneminin geçtiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ?AK Parti iktidarına kadar olan spekülatif para kazanma dönemi bitti. Ekonomi reel değerlerine oturdu. Böyle olunca ara toptancı kalktı. Bir dönem sonra bayilik sistemi de azalmaya başladı. Asıl önemli değişiklik ise e ticaret ile yaşandı. E ticaretin başlamasıyla mağaza satışı da aşağı inmeye başladı. Avrupa ve Amerika adeta AVM çöplüğü haline geldi. Ticaretteki gibi üretimde de inovasyonla, model ve teknoloji olarak ürününüze geliştiremiyorsanız piyasadan kalkıyorsunuz. Mutlaka kendimizi üretimde de yenilememiz gerekiyor? diye konuştu.

Piyasada ayakta durmanın tek yolunun yetişmiş insan olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, düzenlenen eğitim programlarının bu açıdan önemli olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eğitim seminerinde daha sonra MÜSİAD Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu´nun da aralarında bulunduğu katılımcılara sertifikalarını verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"