BAŞKAN ÇELİK SANAYİCİLERE SESLENDİ

BAŞKAN ÇELİK SANAYİCİLERE SESLENDİ

"KIRK YILLIK PROJELERİ 24 SAATTE ÇÖKERTİLDİ? ...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası´nın 2017 yılındaki ilk meclis toplantısına onur konuğu olarak iştirak etti. Toplantıda sanayicilere seslenen Başkan Çelik 2016 yatırımlarını değerlendirip, 2017 yılında hayata geçirilecek olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında genel siyasi konularda değinen Başka Çelik ?15 Temmuz öyle büyük bir projeydi ki, 40 yıl boyunca hazırlanmış bir projeden bahsediyoruz. Dünyanın en iyi istihbarat örgütleri onlarda, finans gücü zaten onlarda, dünyanın tüm medyası onlarda. Böyle 40 yıl boyunca titizlikle yapılan büyük bir proje 24 saat bile geçmeden bastırıldı, çökertildi.? değerlendirmesinde bulundu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası´nda Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından karşılandı. Başkan Çelik, ilk olarak Oda Başkanı Büyüksimitçi´yi makamında ziyaret etti.
Sanayi Odası Ocak ayı Meclis Toplantısı´nı Meclis Başkanı Abidin Özkaya açtı. Oda Başkanı Mehmet Büyüksimitçi´nin bir ayı değerlendirmesinin ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 2017 yılının ilk toplantısında sanayicilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
2017 yılından ümitli olduklarını kaydeden KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise "Anayasa değişikliği ile ilgili geçtiğimiz hafta meclisimizde geceli gündüzlü çalışılarak Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak adlandırılan değişiklik kabul edildi. Önümüzdeki Nisan ayında yapılması planlanan muhtemel bir referandum var. Anayasa değişikliği konusunda da son sözü aziz Türk milleti söyleyecek. Demokrasinin ana unsurlarından biri olan referandumda çıkacak olan sonuca hepimiz saygı göstereceğiz. Bu referandumu bir demokrasi şenliği halinde sükûnet içerisinde geçireceğimize yürekten inanıyoruz. İçeride anayasa değişikliği süreci devam ederken, bir yandan da yakın komşu coğrafyamızda kronik sorunları çözme, barış ve huzur ortamını tekrardan tesir etme adına umut verici girişimleri dikkatle izliyoruz. Öncelikle Suriye ile ilgili Astana´da yapılan görüşmelerde Türkiye ve Rusya´nın yanı sıra İran´ın girişimleri ile ciddi bir mesafe kaydedildi. Bu girişimlerin coğrafyamızdaki barışa büyük katkı vereceğinin ve burada Türkiye´nin, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetinin ciddi katkıları olduğunu bütün dünyada gördü. Biz başka gelişmede Irak ile ilgili oldu. Irak bizim için önemli bir ülke. Kayseri için istihdam açısından mobilya çok önemli bir sektördür. Elektrikli ev aletleri oldukça önemli bir sektör ve Türkiye´de söz sahibi olduğumuz bir sektör. Bu dönemde özellikle mobilya için en azından yılsonuna kadar bir KDV indirimi talebimiz var. Bunu her platformda söylüyoruz. Özellikle de elektrikli ev aletleri ile ilgili ÖTV´nin de azaltılması hem Kayseri hem de ülkemiz açısından çok faydalı olacaktır. KDV ve ÖTV´den kayıp gibi görünen miktarları kurumlar vergisi olarak fazlası ile ödeyeceğimize inanıyorum. 2017 yılını bir fırsat yılı olarak görüyorum. Bizim taleplerimize anında cevap veren ve çok hızlı karar alınabilen bir ortam yaşıyoruz. Bu yılı çok iyi değerlendirmeliyiz. Hep birlikte çalışmalı, yatırım yapmalı ve istihdam sağlamalıyız. Ülkemizi büyütmek için daha çok çalışmalıyız." şeklinde konuştu.
Sözlerine genel siyasetle ilgili değerlendirmelerle başlayan toplantının onur konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sanayiceler hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında sözlerine genel siyaset konularına değinerek başlayarak "2002´de AK Parti Hükümeti´nin başladığından bu tarafa Türkiye´deki gelişmeleri hepimiz izliyoruz. Dost, düşman herkes bunları gözlüyor. Bu gelişmeleri biz gördüğümüz gibi dışarıdaki şer güçleri de bunu görüyor. Türkiye´nin bu şekilde büyümesini istemiyorlar. Niye? Hem İslam coğrafyasında hem Türk coğrafyasında lider olabilecek tek ülke Türkiye. Biran önce diz çöktürmek istiyorlar. Son 2 yılda çabalarını, gayretlerini bunun için artırdılar. Önce silahlı terörle uğraştılar, hamt olsun hiçbirinde de başaramadılar. Ardından ekonomik teröre başladılar. Çok şükür inanıyorum ki ekonomik anlamda da bir şey yapamayacaklar. Bunun en bariz örneğini 15 Temmuz´da gördük. 15 Temmuz öyle büyük bir projeydi ki, 40 yıl boyunca hazırlanmış bir projeden bahsediyoruz. Dünyanın en iyi istihbarat örgütleri onlarda, finans gücü zaten onlarda, dünyanın tüm medyası onlarda. Böyle 40 yıl boyunca titizlikle yapılan büyük bir proje 24 saat bile geçmeden bastırıldı, çökertildi. Bu işte ekonomik anlamda geldiğimiz gücün göstergesi. Doğrusunu sorarsanız şahsi olarak ben bile hayret ettim. O kadar çok baskı vardı ki üzerimizde. Ama böyle bir projenin altından kalkarak hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza devam edince dedik ki ?Hakikaten uğraştıkları kadar var´. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. Şimdi başkanlık sistemini istemiyorlar, bütün bu başarının ardında Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider olduğunu biliyorlar. Bunu istemedikleri için belki 1-2 ay daha üzerimize gelecekler ama inanın bu süreç çok fazla sürmeyecek." ifadelerini kullandı.
2016´da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2016 yılında 550 milyon TL´lik yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Çeli şunları kaydetti: "Sanayi Odası kavşağına da yaptığımız katlı kavşaklara 80 milyon TL harcadık. İlçelerde kadın ve gençlik merkezleri, pazar yerleri, mesire alanları, meydan düzenlemeleri gibi yatırımlar yaptık. Bu yatırımların parasal değeri 48 milyon TL´yi buldu. KASKİ 2016 yılında alt yapı yatırımları için 126 milyon TL harcadı. Türkiye Cumhuriyeti´nde hiçbir şehirde erişilemeyecek oranlarda alt yapımız var. 2017 yılında da alt yapı için 205 milyon TL´lik yatırım yapacağız. Bu rakam Türkiye´de rekor bir yatırım miktarıdır. 10 yıllık yatırımı iki senede yapıyoruz. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı gibi çalışarak beş okul yaptık. Temelini attığımız Gültepe Bulvarı, Organik Bahçe, Kale restorasyonu, mezarlık düzenlemeleri gibi yatırımlar için 40 milyon TL harcadık"
Konuşmasında yeni yol çalışmaları ve araç alımlarından da bahseden Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarımı desteklemek için 60 tarım aracı alarak ziraat odaları vasıtasıyla ilçelere hibe ettik. Hayvancılığı desteklemek için de 203 tane süt soğutma tankı aldık. Tarım ve hayvancılığı destekleme adına yaptığımız işler Türkiye´de olmayan işlerdir. Ayrıca, temizlik araçları ve katı atık toplanmasıyla ilgili çekiciler aldık. Toplu ulaşım için 50 otobüs alımını yaptık ve sözleşmesini yaptığımız 30 raylı sistem aracından 22´sini teslim aldık. Kalan 8 araç da önümüzdeki günlerde peyderpey gelecek. Tüm bu araç alımları için 187 milyon TL harcadık."
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in konuşmasının ardından Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Kayseri için heyecan verici bilgileri dinlediklerini belirterek Başkan Çelik´e teşekkür etti. Daha sonra Oda Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve Meclis Başkanı Özkaya Başkan Mustafa Çelik´e Sanayi Odası plaketini takdim etti. Başkan Çelik de Özkaya ve Büyüksimitçi´ye Büyükşehir Belediyesi´nin çıkardığı "Şehir Kültür Sanat" dergisini verdi.
HABER : CEYHUN ÜSTEN



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi