BAŞKAN ÇELİK VE EŞİ

BAŞKAN ÇELİK VE EŞİ

´AİLE AKADEMİSİ´NE KONUK OLDU?

   Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından yürütülen ´Aile Akademisi´ faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak TOKİ Genç KAYMEK binasında düzenlenen programa eşiyle birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, akademiye katılan çiftlere tavsiyelerde bulundu.
Son yıllarda elde edilen teknolojik gelişmelere rağmen başta batı olmak üzere dünyada insanlığın bir çöküntü yaşandığına dikkat çeken Başkan Çelik, insanların giderek bireyselleştiğini ifade ederek, "İnsanlar o kadar yalnızlaşıyor ki artık Avrupa´da internet sitelerinde saati 30 dolara 50 dolara sohbet arkadaşı kiralıyorlar. Eşi dostu kalmamış, o kadar yalnızlaşmiş ki konuşmaya bile hasret kalmış. Şimdilerde facebook yaygınlaştı, ´benim bin tane arkadaşım var´ diyor ama gerçekte bir tane dostu yok. İnsanın başı sıkıştığında yanında olacak gerçek bir dostu olması lazım. Biraz geriden gelmekle birlikte bu durum bizim ülkemizde de giderek bu hale gelmeye başladı. O eski samimiyet, birlik beraberlik ve dostluklar azalır hale geldi. Özellikle büyük şehirlerde, metropollerde, sahipsiz şehirlerde bu durum daha fazla hissedilir olmaya başladı. Hamdolsun Kayseri böyle değil, Türkiye ortalamasının biraz daha üstünde bir tutkunluğa sahip. Niye, çünkü sahipli şehir, komşuluk ilişkileri daha gelişmiş ve aile yapısı çok güçlü. Bu konuda çok şükür iyi bir noktadayız" değerlendirmesinde bulundu?
Avrupa´da genç nüfusun giderek azaldığını ve insanların çocuk yapmak için çeşitli yollarla teşvik edildiğini belirten Başkan Çelik, ülke olarak aile müessesesini korumak zorunda olduklarına vurgu yaparak şunları kaydetti?. "Bu müesseseyi ayakta tutmak için öncelikle geçimin yolunu bulacağız. ´Dediğim dedik´ olmaz, uzlaşma sağlamak lazım. İkinci olarak da, tartışmalı konularda son kararı ertesi güne bırakın. Acele ve sinirli şekilde alınan kararlar aileye zarar verebilir. Üçüncü bir konuda, anne babaya hürmette kusur etmemek lazım. Anne-babalar dualarıyla hanelerimizin hem bereket hem de huzur kapısı. Hiçbir anne-baba, evladının kötülüğünü istemez. Onun için özellikle yaşlılarımızın duasını almaya gayret edelim. Bir başka önemli konu da sıkıntılı konularda, oradan buradan öğüz beklemek yerine, empati yaparak kendi öğüdümüzü kendimize vermemiz lazım. Bir sıkıntı ile karşılaştığımızda kendi içimizde çözmenin yollarına bakmamız gerek. Ayrıca evin reisi erkektir diye diretmenin anlamı yok. Erkek evin işlerine de bakmalı, yeri geldiğinde mutfağa da girmeli, dikiş de dikmeli. Kızlar da gittiği yerde geçimini bulmalı, biraz sıkıştığında anasının evine dönmenin yollarını aramamalı. Son dönemlerde yaşanan boşanmalarda en çok rastlanan boşanma sebebi, anne-babaların aileye müdahil olmaları olarak görülüyor. Anne-babaların bu tarz yaklaşımlardan uzak durmaları gerekiyor. Son olarak da; evliliği iki kişilik bir bisikletle yapılan yolculuğa benzetebiliriz. Bu yolculuk emek ister, denge ister, paylaşmak ister. Çünkü tek başınıza sürmüyorsunuz, beraber sürüyorsunuz. Bu yolculuk hep düz yolda gitmez, bazen virajlar denk gelir. O zaman da biraz dikkat ister. Arasıra da küçük hediyerlerle yenilenmek ister"
Başkan Çelik´in eşi İkbal Çelik de 25 yıllık evliliklerinde hep kayınvalidesi ve kayınpederi ile birlikte yaşadığına dikkat çekerek, gençlerin, büyüklerin desteklerinden ve tecrübelerinden yararlanmaları gerektiğine vurgu yaptı. İkbal Çelik, sözlerini Mevlana´nın evlilik üzerine söylediği şu sözlerle tamamladı: "Evlilikte sevgi, saygı, rıza ve vefa olduğunda hep mutluluk olur."
Başkan Çelik, konuşmasının ardından işe İkbal Çelik ile birlikte ailelerle çay içerek sohbet etti ve tecrübelerini paylaştı. KURUM BÜLTENİ?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor