BAŞKAN ÇELİK´TEN

BAŞKAN ÇELİK´TEN

ŞEHRE DEĞER KATANLARA TAKDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyedeki yoğun çalışmalarının yanında Kayseri´ye değer katan çalışmalarda bulunan kişi, kurum ve kuruluşları da yakından takip ediyor. Zaman zaman Kayseri´ye değer katanlara yönelik ziyaretler yapan Başkan Çelik, bu kez de Erciyes Üniversitesi Kemik İliği Nakli Merkezi´ni ziyaret ederek merkezin sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Çetin ile görüştü.
Kayseri için anlamlı bir çalışma başlatarak şehre değer katanları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Kemik İliği Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin´e ziyarette bulundu. Prof. Dr. Çetin, Başkan Mustafa Çelik´in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erciyes Üniversitesi Kemik İliği Nakli Merkezi´nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
ERÜ Kemik İliği Nakli Merkezi´nin Türkiye´nin en başarılı ve en çok nakil yapan merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Çetin, "İlik nakli merkezinin Avrupa Kemik İliği Transplantasyon Merkezi (EBMT) ve Uluslararası Kemik İliği Transplantasyon Merkezi (İBMTR) tarafında akredite edildiğini ve bu merkezlerin yapılan faaliyetleri izleyerek kayıt altına aldıklarını söyledi. ERÜ Kemik İliği Nakli Merkezi´nin Türkiye´de ilk defa Avrupa Komisyonu Kemik İliği Nakli Akreditasyon Merkezi´nden (JACİE) onay aldığını dile getiren ve ilik nakillerinin AB tarafından tanındığını ifade eden Çetin, "Bu sayede sadece Türkiye´den değil Avrupa ülkeleri ile Avrupa veya Amerika´ya hasta gönderen ülkelerden de hasta kabul etmeye başladık. Buradaki nakillerin Avrupa´nın en iyi merkezlerindeki nakillerden farkı yok. Türkiye´de 70 ilik nakli merkezi olmasına rağmen sadece iki tane merkez akredite. Akreditasyonu alınca Dubai, Katar, Umman, Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır, Azerbaycan ve Balkan ülkelerinden de hasta kabul ediyoruz. Bu arada sağlık turizmi kapsamında körfez ülkelerini ziyaret ettik ve işbirliği görüşmeleri yaptık. Bahreyn´i ziyaret ederek Bahreyn Krallığı Yüksek Sağlık Şurası Başkanı Emir Şeyh Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa ile görüştük. Bu görüşmeler sonucu hasta transferi, doktor ve hemşire eğitimi konusunda işbirliği ve destekleme anlaşması yaptık" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayseri´de bu denli üst düzeyde sağlık hizmeti verilmesi ve bu hizmetle şehre değer katılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor