BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR,

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR,

ERKİLET´İ TÜRKİYE´YE KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR ...

Kocasinan Belediyesi, Erkilet bölgesindeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak ve kültür turizmine kazandırmak için çalışmalar başlattı. Bu kapsamda Mardin Artuklu Üniversitesi´nden gelen akademisyen ve öğrenciler bölgede 3 gün süren bir inceleme gerçekleştirdi. İncelemenin son gününde ise Artuklu Üniversitesi heyetine Başkan Çolakbayrakdar eşlik etti. Başkan Çolakbayrakdar, inceleme sonrası yaptığı değerlendirmede, ?Erkilet´te tarihi dokuyu yaşatarak, geçmişi bir sonraki kuşağa aktarmak için çalışmalara başladık. Bölgeyi hem Kayseri´ye hem de Türkiye´ye kazandıracağımız bir mimari kültür hazinesi haline getireceğiz.? dedi.
İlçe genelinde tarihi ve kültürel mirasları aslına uygun bir şekilde restore ettirerek geleceğe aktarmak için çok yönlü yatırımlar yapan Başkan Çolakbayrakdar, Mardin Artuklu Üniversitesi´nden gelen heyetle Erkilet Mahallesi´ndeki tarihi yerleri gezdi. Tarihi Erkilet´i yaşatmak için yapılan proje çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Yapacağımız çalışmalar ile Erkilet´te tarihi dokuyu yaşatarak bölgeyi, hem şehre hem de Türkiye´ye kazandıracağımız bir mimari kültür hazinesi haline getireceğiz. İlk olarak atölyelerde proje çalışmaları yaptık. Ardından inşai çalışmalara başlayacağız. Bir dönem Kapadokya Krallığı´nın yaşadığı bölge, kültür mirasına kazandırılması gereken bir değerdir. Bu değerlerin korunması için bugün bir adım atıyoruz. Araştırma ve inceleme sonrası gerek yerin üzerindeki dokuların gerekse yerin altındaki yapıların korunması sağlanacaktır.? ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini ?Proje tamamlandığına Anadolu´nun köklü mirasını yansıtan tarihimizi gün yüzüne çıkararak, Kayseri´mizin değerine değer katacağız. Mahallemizi, çalışmalar sonunda kültür, sosyal ve sanat gibi her alanda cazibe ve turizm merkezi haline getireceğiz.? diye tamamladı.
Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Emin Selçuk Taşar ise bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, ?Erkilet bölgesinde 4 akademisyen arkadaşımız ve 24 öğrenci ile birlikte 3 gündür proje çalışması yürütüyoruz. Burada çok ciddi bilgi birikimi var. Bu bilgi birikiminin ortaya çıkarılması için hassasiyetle araştırmalar yapıyoruz.? dedi.
İnceleme sonrası Başkan Çolakbayrakdar, akademisyen ve öğrencileri, Kayseri´nin denizi olarak nitelendirilen Yamula Barajı kenarındaki Kuşçu Marina tesisinde misafir etti. Öğrenciler, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a, ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Mardin heyetinin Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor