BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR,

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR,

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN YILDÖNÜMÜ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 15 Temmuz Darbe Girişimi´nin yıldönümünde bir açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı:

?Bundan bir yıl önce 15 Temmuz Cuma günü akşamı, devletimize ve milletimize karşı hainler tarafından ağır bir darbe vurulmak istenmiştir. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla milletimiz sokaklara, meydanlara çıkarak hainlerin yapmak istediği darbeyi engellemiştir. Vatan hainlerinin ve yurt dışındaki işbirlikçilerinin ortak hedeflerinde milletin iradesine el koymak, devletin bekasına kast etmek, vatanın bütünlüğünü ortadan kaldırmak vardı. Bu girişim karşısında millet olarak hep beraber dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz.

Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak destan yazan aziz hemşehrilerim? O gece; dosta güven veren, düşmana korku salan duruşumuz ile düşmanlara, hainlere, teröristlere bu topraklar bin yıldır bu aziz millete vatan olmuştur ve inşallah kıyamete kadar vatan kalacaktır dedik.

Tüm dünya bilsin ki; bizler bu vatanın öz evlatları olarak vatanımızı böldürmeyeceğiz, bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanımızı da her daim semalarda dinlettireceğiz. 27 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı´nda 7´den 70´e, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine hep beraber irademize sahip çıkmak için meydanlardaydık. Meydanda dikkatimi çeken özellikle dört konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir tanesi; 57 günlük bir bebek, ailesiyle birlikte vatan nöbetindeydi. Diğeri ise tezkeresini alıp askerden yeni gelmiş bir kardeşimizdi.Bu kardeşimiz tezkeresinin ertesi günü bizlere eşlik etti. Bunun yanında 15 Temmuz Cuma günü yurt dışından Kayseri´ye gelmiş olan gurbetçi kardeşimiz, vatanına geldiği gün, vatan nöbetine çıktı. 27 gün meydanda bizimle birlikte aralıksız nöbet tuttu. Ayrıca yeni bir yuvanın temelini atan gelin ve damatlar da düğünden çıkıp demokrasi nöbetine destek verdi. Bu bizim vatanımıza olan bağlılığımız ve aşkımızın göstergesidir.

Herkes birlik beraberlik içerisinde, hep bir ağızdan, ?Söz konusu vatan ise; gerisi teferruattır´ dedi. 7´den 70´e herkes,  tek vatan, tek bayrak, tek devlet için meydanlarda darbeye karşı milli iradesini ortaya koydu. ?Kocaman bir aile? olduğumuzu 27 gün süren demokrasi nöbetinde ve sonrasında en güzel şekliyle gösterdik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; ?meydanlarda nöbet bitti´ ama bunun dışında nöbetimiz hiç bitmedi. Her gün, her an ve her dakika yüreğimizde bu nöbet devam ediyor. Allah bir daha böyle bir tablo yaşatmasın. ?Su uyur, düşman uyumaz´ misali her daim uyanık olmamız gerekiyor. Nöbetlerimiz meydanlarda değil her yerde devam edecek. Bundan sonra daha güzel, daha iyi şartlarda,  gelecek nesiler için çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız olaylar bu topraklara ve insanlarımıza olan aşkımızı, sevgimizi ve muhabbetimizi daha da çok artırdı. Daha güzel Türkiye için bugün pekiştirilmiş birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum.

Bizlerde eşim, çocuklarım ve Kocasinan ailesi olarak darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren harekete geçtik ve üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için milletin imkanlarını millete seferber ettik. Nöbet boyunca Cumhuriyet Meydanında hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet verdik. Ayrıca siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm meclis üyelerimizle birlikte Başbakanlığın başlattığı 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ve gazilere yönelik yardım kampanyasına destek vermek amacıyla banka şubesine giderek, canı gönülden destek olduk. 

Herkes bilsin ki; ecdadımızdan miras aldığımız milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, güçlü ve büyük Türkiye´yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışacağız. Büyük projelerle Kayseri´yi ve Türkiye´yi kalkındırarak milletimizin refah seviyesini daha da artırmak için gayret ediyoruz.  Güçlü bir Türkiye olarak hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün mazlumların sesi olmaktayız ve olmaya da devam edeceğiz.                                                                                                                                                                    

O gece millet tek vücut olarak canı pahasına Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve minarelerden okunan selâ sesleri ile sokaklara çıkarak hep bir ağızdan tek ses olarak bu vatan bizim, bu devlet bizim, bu bayrak bizim, bu ezan bizim diyerek haykırdılar.

Özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum.  Sevgili Gençler; Gelecek sizin sizler sorumluluk duygusu ile 15 Temmuz günü yapılanların ve aziz milletin destansı kahramanlıklarının canlı şahitlerisiniz. O kara günde millete yapılmak istenenleri unutmayın ve unutturmayın ki Allah vermesin bir gün gelir yeniden bu vatana, bu millete ve bu devlete kast etmek isteyen hainler çıkar ise hainlik etmelerine fırsat vermeden başlarını ezebilesiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum?.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"