BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR

SEYRANİ´DE DE DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTI

´Yeni Kayseri Kocasinan´da Kurulacak´ ve ?Kocasinan Kayseri´nin Yeni Yüzü Olacak´ sloganıyla yola çıkan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vizyon projelerini birer birer hayata geçirerek, Kocasinan´ın yeni yüzüyle geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´ın, Seyrani Mahallesi´nde başlattığı ?Kentsel Dönüşüm Projesi´ kapsamında düzenlenen törenle binaların yıkım işlemlerine başlandı. Seyrani´de eski evlerin sahipleri, Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte vurdukları balyoz darbeleriyle yıkımı başlatarak Kentsel Dönüşümün ilk hamlesini yapmış oldu.
Düzenlenen törende konuşan Başkan Çolakbayrakdar, ?Kentsel Dönüşüm Projesi´ kapsamında Seyrani Mahallesi´nde eski konutların yıkılarak, yerine daha modern, daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha sağlıklı yaşam alanlarının inşa edeceklerini vurguladı.
Seyrani Mahallesi´nde ?Kentsel Dönüşüm Projesi´ ile ilgili bölge sakinlerinin görüşleri doğrultusunda ilk yıkıma başladıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, imara uygunsuz bir şekilde yapılan yapıların yıkımıyla birlikte, ?Yeni Kocasinan´ ve ?Yeni Seyrani´ kurulması ile ilgili ilk adımı attıklarını söyledi.
Kentsel dönüşüm sürecinin uzun soluklu bir süreç olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: ?Seyrani Mahallesi´nde 2 yıla yakındır gerekli kararların alınmasıyla ilgili yasal bir süreç oldu. Bu süreçlerin tamamlanmasından sonra Kocasinan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak bölgenin planlamasını yaptık. Çok şükür proje tamamlandıktan sonra, Seyrani Mahallesi´nde ilk adımı atıyoruz. Burası 8 blokluk bir bölgeyi kapsıyor. Bugün ilk blokun yıkımıyla başlıyoruz. Gecekondu eski binalar yıkılarak bunların yerine yeni yeni binalar oluşacak. Şehrimize yakışır binalar oluşturacağız. Burada sadece binalar yapmıyoruz. Yeni çehresiyle birlikte her türlü sosyal donatılar olan bir bölge oluşturacağız?.
Seyrani Mahallesi´nin konumu bakımından önemli bir yer olduğunu da belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Mahallemiz şehir dışından havayolu ile Kayseri´ye gelen misafirlerimizin görebileceği bir güzergah üzerindedir. Bundan dolayı şehrimize yakışmayan bu görüntünün inşallah önümüzdeki süreçte en kısa zamanda, var gücümüzle çalışmaya, gayret etmeye ve ?Yeni Seyrani´yi oluşturmaya devam edeceğiz. Bekir Yıldız Bulvarı olarak ismi değiştirilen ?Orta Yol´un üzerindeki tamamlanması gereken yaklaşık 700 metrelik bir kısım Seyrani ´den geçiyor. Bekir Yıldız Bulvarı´nın Tuna Caddesi´nde başlayıp ta Zafer Caddesi´ne kadar devam eden güzehgahı yaklaşık 17 kilometre alanı olan bu proje kapsamında tamamlanmış olacak? diye konuştu.
?Kentsel Dönüşüm Projesi´ kapsamında, Seyrani Mahallesi´nde 400 bin metrekare alan içerisinde bir kentsel dönüşüm olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, planlanmış olan 62 blokluk yeni bir konut bölgesi oluşturulacağını ifade ederek, ?62 blok üzerinde de 3 bin 472 daire hak sahiplerinin olacak. İnşallah bu bölgede proje tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişi burada ikamet edecek. Biz bu konutları planlarken sadece bina yapımı değil, bununla birlikte bölgenin ihtiyacı olan sosyal donatıların oluşmasını sağlayacağız. Böylelikle ticaret yerleri, oyun alanları, cami, pazar yeri, park, okul gibi bütün ihtiyaçları kendi içerisinde çözümlenmiş olacak? ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan´ın daha yeşil olması için aralıksız çalıştıklarını vurgulayarak, ?400 bin metrekarelik oluşturduğumuz kentsel dönüşüm alanı içerisinde 216 bin 311 metrekareyi yeşil alan olarak ayrılmış durumdadır. ?İnsana bakışı´ ve ?İnsanın yaşamına bakışına´ verdiğimiz önemin gösterir noktasında bu ciddi bir oran ve planlamadır. Bütün projelerimizde ?Daha Yeşil Kocasinan´ vardır. İnşaat alanımız ise yaklaşık 700 milyon Türk Lirasına denk geliyor. Burada bir değişim dönüşüm yaparken belediyenin yapmış olduğu projeyle şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz? şeklinde konuştu.
?Kentsel Dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür? diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Kentsel dönüşümün bir belediye tarafından kendi başına yapabileceği bir iş değildir. Kanuni olarak önümüzün açılması noktasında bu günlere geldik. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Onların çıkarmış olduğu kanunlar ile birlikte biz hizmetleri vatandaşın lehine sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer mahallelerimizde de benzer kentsel dönüşüm uygulamalarına devam edeceğiz?.
Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümün vatandaşa hizmet olarak hızlı bir şekilde sunulabilmesi için 3 farklı yöntemden geçtiğinin altını çizerek, ?Belediye, mülkiyet sahibi ve yatırımcı olmak üzere 3 farklı konuyu oluşturuyor. Biz belediye olarak planlamasını ve her turlu bürokrasi işlerini tamamladık. Mülkiyet sahipleri ise, belediyemizin imar şirketiyle gerek ise müteahhitlerle anlaşırsa hiçbir şekilde konutların yapılmasına şu anda engel bir durum yok. Mülkiyet sahipleri bu anlaşmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirirse yeni evlerine kavuşurlar. Biz de daha hızlı bir şekilde dönüşümü sağlarız? diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, Seyrani Mahallesi´ndeki ?Kentsel Dönüşüm Projesi´ tamamlandığında, yeşil alanları, oyun parkları ve sosyal çevresi ile Türkiye´ye örnek bir mahalle olacağını sözlerine ekledi.
Seyrani Mahallesi sakinleri adına konuşan Mahalle Muhtarı Gülten Özdemir ise, mahallenin yeni bir yüze kavuşacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar, eski yapılar yıkılarak ilk hamle yapılmış oldu. Yıkım için ilk balyozu Başkan Çolakbayrakdar ve eski evlerin sahipleri bizzat vurdu. Ardından iş makinası devreye girerek binayı komple yıktı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da