BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN

VOLTACAR´A DESTEK SÖZÜ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes Üniversitesi Enerji Sistemleri Kulübü Enerjist Takımı Öğrencilerini misafir etti. Öğrenciler, belediye binasına kendi ürettikleri alternatif enerjili araç VOLTACAR ile geldi. Sevimli tasarımıyla dikkat çeken ve güneş enerjisiyle çalışan Voltacar hakkında bilgiler alan Başkan Çolakbayrakdar, gençlere yeni dönemki çalışmalarında destek olma sözü verdi.
Başkan Çolakbayrakdar, tasarımı ve üretimi Erciyes Üniversiteli öğrencilere ait olan Voltacar´a binerek sürücüsüyle birlikte belediye binası önünde tur attı. Gençlerin enerjilerini doğru kanalize etmeleri halinde büyük başarılara imza attığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ülkemizde beyin gücünün varlığına dikkat çekerek gençlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilere hitaben, ?Sizin gibi gençlere ihtiyacımız var? diyen Başkan Çolakbayrakdar, gerekli desteği alan gençlerin gerek ekonomik gerekse sosyal açından Aydınlık Türkiye hedefine ulaşmada büyük payı olacağını belirtti. Başkan Çolakbayrakdar ayrıca ekip ruhunun önemine de işaret ederek alternatif enerjili otomobil projesiyle ekip çalışmasının en güzel örneğini sergilediğini belirtti.
Otomobilin 60 bin liraya mal olduğunu ve 100 kilometrede sadece 1 liralık enerji harcadığını belirten öğrenciler tasarlayıp ürettikleri bu araçla 2015 yılında TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen yarışmada derece yaptıklarını hatırlattılar. Şimdiye kadar ki desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar´a teşekkür eden öğrenciler, çalışmalarını geliştirip, daha iyi dereceler elde etmek için yeni dönemde de Başkan Çolakbayrakdar´dan destek istediler. Gençlerin bu talebi Başkan Çolakbayrakdar tarafından kabul edildi. Başkan Çolakbayrakdar, daha öncede Voltacar için sporsor olduklarını belirterek yeni dönemde de gençlere destek sözü verdi.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı