BAŞKAN DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ;

BAŞKAN DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ;

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ PROGRAMINA KATILDI ...

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)´in dünyaya geldiği günün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Dr. Memduh Büyükkılıç, Seyide Daloğlu Anadolu Lisesi Okulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası açılış programına katıldı.

Okulun Toplantı Salonu´nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kutlu Doğum Haftası´nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi.
Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, anne babamızla olan ilişkimizden arkadaşlarımızla olan ilişkimize kadar toplumda kurduğumuz bütün ilişkilerde Peygamberimizi örnek alıp almadığımızı kendimize sormamız gerektiğini vurguladı.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?´ İnsanlar peygamber ahlakıyla yetişirse, Kuran´ı Kerim emirleri doğrultusunda eğitilirse ve insanların içine Allah korkusu yerleştirilirse güvenilir bir toplum ve güvenilir bireyler olunması sağlanır. İslam´ın öğretilmesinde insanları bilinçlendirmek adına diyanetimizin ve din görevlilerimizin üzerine ciddi görevler düşüyor. iki cihan güneşi Peygamber Efendimizin getirdiği sevgi, barış, şefkat, merhamet, birlik, beraberlik, insanlık, güven ve emniyet gibi evrensel mesajlara tüm dünya ve insanlık her zamankinden daha fazla bugün ihtiyaç duyulmaktadır´´ dedi.
?Peygamber Efendimiz Kuran ı Kerim´in dünyada yaşayan şeklidir´´ diyen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?´Kuran ı Kerim Allah´ın farzlarını içeren ayetlerden oluşmuştur. Peygamber Efendimiz de onun elçisidir ve dünyada Kuran ı Kerim´in yaşayan şeklidir´´ şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler Hz. Muhammed´i anlatan şiir dinletisi ve Peygamber sevgisini anlatan tiyatro gösterisi sundular, yabancıların dilinden Peygamberimizi anlatan sözleri okudular. İlahilerle devam eden program Başkan Büyükkılıç´ın öğrencilere belediye tarafından hazırlana pilav dağıtımı ve örgenciler ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü