BAŞKAN DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ,

BAŞKAN DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ,

?MAHMUT SABAH İSMİ BİR MARKA İDİ?

Kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Mahmut Sabah ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yayınlamış olduğu mesajda Mahmut Sabah ismi bir marka olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yayınlamış olduğu mesajda şu açıklamalarda bulundu;

?Kayseri basın camiasının duayen ismi Mahmut Sabah kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Gazetecilikte 64 yıllık mesleki tecrübesi olan ve pek çok gazeteciyi yetiştiren Mahmut Sabah, 1980 yılında meslektaşlarıyla birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni kurdu. Ve cemiyet başkanlığı yaptı. Kayseri´ de gazeteciliğin gelişmesinde çok çaba gösterdi. 1990´da Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından ?Son on yılın en başarılı gazetecisi? seçildi. Bu değerli Hemşerimiz için özel bir çalışma yaparak ismini yaşatacağız.?

Mahmut Sabah yapmış olduğu haberler ile de bir bakıma Türkiye Tarihine ışık tuttuğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve 400´e yakın parlamenterin Kayseri cezaevine nakledilmesiyle, Yassıda mahkumları ve yakınlarıyla yaptığı haber, 17 Eylül 1967´de 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kayserispor- Sivasspor maçındaki olayları ve daha sonra 1969 yazında deprem yaratan Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Genel Kurulu´nda yaşananları objektif bir yaklaşımla gazetesine taşıyarak yurt genelinde adını duyurduğunu sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi